kllnTToOn Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 witam. link do sklepu http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=205&products_id=3391 Ta cena... ona taka była od zawsze ? http://allegro.pl/item808223381_lancuch_shimano_xtr_dura_ace_9_speed_cn_7701.html zwykły 95zł A Yumeya takie ceny z kosmosu miała u mnie w rowerowym XTR kosztuje 114pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Jakoś dziwnie tanio ta Yamaica. Może i się skuszę, bo ładnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Ładnie wygląda ciekawe jak sprawa wygląda z rozciąganiem. Tak w ogóle to ładnie to wszystko się prezentuję. http://www.shimano-yumeya.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Że to wszystko ładnie się prezentuje to chyba mało powiedziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 No pewnie że ładnie, ale taki wózek kosztuje więcej od przerzutki Powinni zrobić nową grupę: Yumeya, a nie ulepszenie XTR-a W temacie chodziło mi czy ten łańcuch nie jest za tani powinni dorobić jeszcze: * Klamki * Tarcze hamulcowe * Lock-ringi do kasety i tarcz * Alu bębenek do piasty (to by miało sprzedaż) * Zębatki do korby i śruby * Suport na ceramikach... * Tytanowe złote ośki do pedałów I to chyba wszystko xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Łańcuch XTR kupowałem w piątek za 82 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Widzisz, ale tu właśnie nie tyle co chodziło o inna grupę tylko o możliwość tuningu i indywidualizacji tej już produkowanej. Yumeya to nadworny tuner Shimano i oprócz tuningu elementów rowerowych które są nowinką na rynku Rowerowym to mają już spore doświadczenie w indywidualizacji Kołowrotków wędkarskich tej Firmy. I ich tuningowe zabawki w wydaniu wędkarskim są równie drogie (jak nie droższe niż te rowerowe), ale w samej Japonii mają duży rynek. I uwierz nie chodzi o tworzenie "kolejnych" grup. Tu Shimano jasno się określiło i topowy jest XTR. A jak pokaże się nowy XTR to na pewno będzie i lżejszy i designem odbiegać od aktualnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Czyli z tego co zrozumiałem Yumeya to nie jest produkt shimano ? A shimano na 2010r. w katalogu nie zmienił nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 no tak bo shimano planuje nowego XTRa na 2011, i z tego co słyszałem będzie mieć kasete na 10rzędów - a jakże musiał zgapić po SRAMie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Do 2011 to jeszcze daleka droga, a jeżeli rzeczywiście mieliby wprowadzić nowego XTR'a to już by były przynajmniej jako-takie pogłoski. Te 10 biegów to jest wyssane z palca Ale pomysł jest fajny i jak się znam na życiu, będzie sporo tańszy niż XX. A Yumeya jest ekstra fajna ale cena zwala z nóg - w końcu ma być tylko dla wybranych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 pogłoski?>> proszę bardzo: http://www.bikeradar.com/news/article/shimano-xtr-to-get-10-speed-cassette-for-2011-23307 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 nie tyle co będzie tańszy a nawet lżejszy... chociaż i tak będą tacy o prze tuningują przerzutki korby pedały itd. Czyli na 2010r. shimano nie zmienia nic, ale syf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Miskov coś słabo śledzisz rowerowe ploty Shimano knuje nad napędem 3x10 jak i 2x10 w grupie XTR. Bawi się też elektroniką, szosową Dura Ace mamy już "z prądem" XTR jest w fazie projektowej. Co by SRAM nie był poszkodowany, są prace nad bardzo lekkim widelcem o skoku rzędu 180mm jak i powietrzną wersją Vivida. Zabawki są do obejrzenia w prototypie Canyona Torque FR w bardzo lekkim wydaniu Ale do tego odsyłam na bikeBoard, wszystko do znalezienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 prototyp Canyona Torque FR to po prostu miazga 180mm skoku i poniżej 13kg, ciekaw jestem tylko jak z wytrzymałością takiej zabawki a najbardziej ciekawi mnie wytrzymałość jego kół bo chcę je włożyć do Reigna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAT Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 W najbliższym numerze Magazynu Rowerowego ma być opis komponentów SH YUMEYA nakby kogoś to bardziej zainteresowało. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Danke. Zainteresuje mnie jedna część... łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Czyli na 2010r. shimano nie zmienia nic, ale syf No syf, syf teraz Sram przejął prowadzenie naszczęście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Nie zdziwilbym sie jakby shimano zapodalo 10sp na poczatek nowego sezonu. 3x10 bedzie powoli odchodzilo do lamusa, przyszlosc to 2x10 lub 1x10, i jak nie sa ignorantami to mozna sie spodziewac ze cos takiego powinno sie szybko z ich strony pojawic, chyba ze sa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Do niższej grupy XT na przykład, czy części z grupy SRAM'a są takie tuning kity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 jak by się uparł to Yumeya można do XT też użyć ale po co tuningować słabsze grupy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Nie chodzi mi o redukcję wagi, ale zmianę oryginalnego wyglądu na coś co się bardziej wyróżnia z tłumu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 SRAM poszedł krok dalej i wypuścił kolorowe przerzutki, manetki, kasety i korby z serii X-0, do wyboru złote, czerwone, pomarańczowe, zielone czy nawet różowe. Jest w czym wybierać. Amerykanie mieli taką wizję, choć nie wiadomo co jeszcze wymyślą Może uzupełnią to o resztę komponentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Przyznam że jednak wizja Shimano i Yumeya jako czegoś "specjalnego" bardziej do mnie przemawia. I tylko te złote wykończenia nie w moim "typie" ,ale sam zamysł i cała otoczka Super. Oczywiście możemy wydziwiać i się krzywić że cena itd..., ale trzeba pamiętać że poziom zasobności portfela troszkę inny tam niż tu...(szczególnie roboczo godzina do możliwości zakupowych za nią)... I jak zawsze w takich wypadkach płacimy za pewien rodzaj ekstrawagancji (nie do końca racjonalnej) , a że Rowerowej.... no cóż.... A co rozumiem przez "otoczkę"... Zobaczcie sami... http://www.shimano-yumeya.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.