Skocz do zawartości

[pedały]do szosy, rady.

czonk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

poszukuję najlepszych pedałów szosowych w okolicach 300zł, maks 400zł. Mają to być pedały szosowe do treka 2.3. Tak jak w góralu mam ubijaki, tak do szosowego nie wiem co wsadzić. Liczę na rozsądnym kompromisie między trwałością, wagą i ceną. Zastanawia mnie kąt wypięcia, któy jest znacznie mniejszy niż w ubijakach, czy może mieć to negatywny wpływ na kolana i czy lepiej może brać coś z większym kontem wypięcia. Proszę o pomoc i polecanie konkretnych modeli. Patrzyłem na looki i time, mają całkiem sporo pedałów szosowych.

Napisano

Skoro masz watpliwosci, wrzuc tez ubijaki ;). Odpadna koszty zwiazane z kupnem nowych butow, dostaniesz nowe bloki. To ze do szosowki nadaja sie tylko pedaly szosowe to mit podobny do tego ze do przykrecenia blokow shimano nadaja sie tylko srubki shimano, do nabycia z blokiem za 40 zl :no:. Ja w szosowce mam M540 Shimano, zeby zunifikowac to z innymi rowerami i nie odczuwam jakos dyskomfortu w porownaniu do kolegi z pedalami Looka.

Napisano

Butki już mam, szosowe. Ubijaki mi się nie widzą w szosie. Na poprzedniej tak jeździłem i nie byłem jakoś super zadowolony, w terenie git, ale na szosie średnio.

• 4 tygodnie później...
Napisano

W tej cenie dostaniesz np Ultegre 6620 (270zł), konstrukcyjnie wiele nie odbiegają od 105 5610 cena ok 150-180zł. Pozostaje jeszcze Look Keo Classic za ok 220zł i Keo Sprint za 350zł.

Napisano

Ostatnio przerabiałem ten temat;)

też postanowiłem kupić drugie buty do szosy.

weź coś z systemem looka bo w spd-sl jest sie ciężej wpiąć,

Kont wypięcia zależy od bloków a nie od pedałów,

bierz bloki z luzem, jak jeździłeś w ubijakach to lepiej Ci sie w nich będzie jeździć

Ja mam keo classic i własnie udało mi sie kupić bloki do nich za 25zł, jak przyjdą to będe mógł coś wiecej o nich napisać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...