Skocz do zawartości

[amoryzator] Rock Shox Tora

Sebek85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problez miom amorkiem ponieważ ucieka z niego powietrze a nie umiem znaleźć nigdzie oringów do niego znalazłem uszczelniacze enduro jedynie i ta cena 120zł :voodoo: nie potrafie znaleźć jakichkolwiek zamienników ani zadnych informacji o grubośći i wielkośći oringów zakupiłem juz olej i pomke szczypce segera a pozostał problem uszczelnienia pomóżcie!!!!

Napisano

Spuść całkiem powietrze i wyciągnij całą zawartość goleni z powietrzem. Wyciągnij wszystkie oringi i idź z nimi do sklepu, dostaniesz takie same za kilka groszy za sztukę.

Napisano

Jesli posiadasz umiejetnosci manualne,to rozbierz calosc,poogladaj oringi,jesli sa cale to wloz je dokladnie przesmarowane i napompuj,zobacz na efekty.Jesli nadal Ci ucieka,to nie obstawial bym oringow bo nagle swojej srednicy nie zmieniaja,przy zalozeniu ze sa absolutnie sprawne.

Napisano

Głupoty piszesz, oringów nie da się ocenić na oko. Nawet idealny może puszczać. Do autora: polecam wziąć trochę grubszy w miejsce łączenia komory powietrznej i zaworu, zapobiegnie to obluzowywaniu się i stukaniu.

Napisano

Wyobraz sobie ze prawdopodobnie tyle ile zyjesz to zajmuje sie miedzy innymi oringami.Wyobraz sobie ,ze czasami dziennie skladam nascie silownkow o stopniu skomplikowania nascie razy wiekszym niz zwykly widelec i pracujacych na duzo wiekszych cisnieniach,wiec prosze nie ucz kogos doswiadczenia dobrze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...