Sebek85 Napisano 28 Listopada 2009 Napisano 28 Listopada 2009 Witam Mam problez miom amorkiem ponieważ ucieka z niego powietrze a nie umiem znaleźć nigdzie oringów do niego znalazłem uszczelniacze enduro jedynie i ta cena 120zł nie potrafie znaleźć jakichkolwiek zamienników ani zadnych informacji o grubośći i wielkośći oringów zakupiłem juz olej i pomke szczypce segera a pozostał problem uszczelnienia pomóżcie!!!!
nabial Napisano 28 Listopada 2009 Napisano 28 Listopada 2009 byc moze zawor jest przyczyna...nie latwiej oddac do serwisu?
Timon92 Napisano 28 Listopada 2009 Napisano 28 Listopada 2009 Spuść całkiem powietrze i wyciągnij całą zawartość goleni z powietrzem. Wyciągnij wszystkie oringi i idź z nimi do sklepu, dostaniesz takie same za kilka groszy za sztukę.
Gość Napisano 29 Listopada 2009 Napisano 29 Listopada 2009 Jesli posiadasz umiejetnosci manualne,to rozbierz calosc,poogladaj oringi,jesli sa cale to wloz je dokladnie przesmarowane i napompuj,zobacz na efekty.Jesli nadal Ci ucieka,to nie obstawial bym oringow bo nagle swojej srednicy nie zmieniaja,przy zalozeniu ze sa absolutnie sprawne.
Timon92 Napisano 29 Listopada 2009 Napisano 29 Listopada 2009 Głupoty piszesz, oringów nie da się ocenić na oko. Nawet idealny może puszczać. Do autora: polecam wziąć trochę grubszy w miejsce łączenia komory powietrznej i zaworu, zapobiegnie to obluzowywaniu się i stukaniu.
Gość Napisano 29 Listopada 2009 Napisano 29 Listopada 2009 Wyobraz sobie ze prawdopodobnie tyle ile zyjesz to zajmuje sie miedzy innymi oringami.Wyobraz sobie ,ze czasami dziennie skladam nascie silownkow o stopniu skomplikowania nascie razy wiekszym niz zwykly widelec i pracujacych na duzo wiekszych cisnieniach,wiec prosze nie ucz kogos doswiadczenia dobrze?
Timon92 Napisano 29 Listopada 2009 Napisano 29 Listopada 2009 Składaj co chcesz, ja miałem właśnie taki problem i nie powiesz mi że to niemożliwe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.