adam200 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam. Mam manetki Shimano Deore SL-M530 Rapidfire Plus. Dzisiaj jadąc leśną drogą zauważyłem, że przy zmianie biegów na tylnich zębatkach, kiedy manetka pokazuje nr. biegu 7, popychając manetkę w celu zmiany przyłożenia na mniejsze(na 6 zębatkę)muszę bardzo daleko wychylić kciuk, aby zmienić przełożenie. Na innych biegach odrazu kiedy zacznę popychać dzwignię manetka łapie i przerzuca bieg. Czym to może być spowodowane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 A jak stara jest ta manetka?? Znaczy ile km na niej przejechales? NIewiem jak deore ale moj LX przy głebokim "wepchnieci" kciuka przerzuca 4 albo 5 nie pamietam, czyli u ciebie w tym miejscu moze byc cos wyrobione ze dopero kawałek dalej załapuje. Trzeba by rozebrac czego bym nie radził bo ze złozeniem mogłby byc problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam200 Napisano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 manetka ma "przejechane" 2000km, normalnie przerzuca o 2, 3 zębatki, a na biegu 7 przy przerzucaniu na 6 przerzuca tylko o 1, jak mogę to naprawić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 pewnie masz wyłamany ząbek mechanizmu i raczej tego nie naprwisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam200 Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 aha no nic, w takie układzie trzeba z tym żyć, dzięki za info!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.