Ubotek Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam Chciałbym zakupić używaną szosówkę w cenie około 1300zł. Proszę o jakieś porady. Będzie ona używane, raczej rekreacyjnie, ale często jeżdżę szybko. Proszę o Info, na co mam zwracaj uwagę. Jeśli ktoś może proszę mi napisać +/- jaki rozmiar jest pod jaki wzrost. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Gdybyś podał swój wzrost, to byłoby nieco łatwiej oszacować właściwy rozmiar do Twojego wzrostu. Zauważ ironię, bo nie zamierzałem przez to powiedzieć, żeby wzrost wystarczał do ocenienia właściwej wielkości, no i podawany typowo rozmiar niewiele znaczy, tym bardziej, że jeśli się nie mylę, w szosówkach są 2 zasadnicze typy geo. Bajerów się chyba nie spodziewasz, a inwestować w to dużych pieniędzy nie warto, więc jak na używkę przystało, żeby w miarę możliwości wszystko mogło jeszcze długo posłużyć co do trwałości, jak i dopasowania roweru do Ciebie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Obecnie około 165, ale chce kupić pod wzrost 180, bo nie chce za rok zmienić ramę, a najwyżej na razie zmienię mostek na krótszy. Wiem, że tak się nie powinno ale ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Obecnie około 165, ale chce kupić pod wzrost 180, wiesz co powodzenia zycze przeciez to bardzo duza roznica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erico329 Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 hehe żebyś ty w ogole na ramę wlazł ;d moj kumpel ma kolarke i jest po jego bracie a on raczej niski jest (mó kumpel , jego brat ma z 196 cm jakoś tak wyszlo) ^^ więc ma obnizone na maxa siedzonko i mostek a jak jedzie to się kiwa na lewo i prawo zeby do pedałów dosięgnąć . Nie kupuj aż tak za dużej ramy bo sobię nie pośmigasz tzn pośmigasz ale nie będziesz miał takiej radochy bo jednak jak masz 165 cm a rama na 180 cm to będziesz odczuwał pewien dyskomfort . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.