Mendoza Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ja tez swoje odczekałem.... ale w końcu doszła, zapytaj go kiedy wysłał. Ile czekasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Paczka doszla, mam awizo, ale paczki na poczcie nie ma... mimo tego ze list ktory byl razem z paczka odebralem dzis. Listonosz sobie w kulki leci, bo podobno moze 'przetrzymuje' w swojej skrytce - tylko po kiego diabla? Zrobie mu raban w czwartek to sie nauczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Odebralem kiere i 124.4g + kawalek folii w srodku rurki przyklejony do zywicy ... ni cholery sie tego pozbyc. W dodatku mam jakies odbarwienie na 1 stronie kiery w miejscu gdzie montuje sie kiere na siateczce. Zapakowanie kiery do wysylki tez moim zdaniem odbiega od pozadanego - tzn kiera byla owinieta tylko cieniutka warstwa makulatury. Ale i tak mysle ze za ta cene jest fajnie, zastanawiaja mnie tylko jeszcze 2 rzeczy posrednia zwiazane. Po kiego Custom Form na paczce i nie wiem czy typ nie przycina na wysylce, na owijce jest wyraznie 1.7f postage cost Rogi + kiera + mostek ze stalowymi srubami 289,4g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Zapowiada sie ciekawie Do 20-25 marca projekt moze juz zaczac jezdzic W zasadzie to musze tylko pozamawiac brakujace graty. Rama - najpierw wyciagne czarna rame gianta na targach Koła + gripy razem dojda Hample Łancuch Przerzutki - mysle zeby wstawic XT'eka uzywanego na przod poki co. Pozniej poleci do dziewczyny jak bede wymienial na DA po kombinacjach. I wreszcie zalatwic kasete u formickiego Bar Plugi Syntace Bike Shields - Dorwe gdzies u poligrafow Apropo co proponujecie zamowic z narzedzi serwisowych? Klucz do korb mam. Komplet typowych narzedzi mam. Klucz dynamometryczny dojdzie. Olej rohloffa do łancucha - brak. Smar do suportu ŁT43? - brak Loctite - brak Cos do laczenia miejsc karbonowych - brak Jakis smar zeby uchronic sie przed zapieczeniem pewnych łaczen - brak Stojak serwisowy - dojdzie Bacik - Moze sam zrobie? Stary łancuch mam Multitool Cranka - dojdzie Pompka do amora - dojdzie Nabicie bierzni na amora - oddam serwisowi do zrobienia, razem ze zrobieniem sterow, nie powiem ale mam potworna niechec do sterow, przede wszystkim ze wzgledu na komplikacje sterow w zimowce Cos przydatnego pominalem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Jako "antyzapiekacz" bardzo często jest używany smar miedziowy / miedziany (różnie go nazywają) - i taki proponuję. Zamiast zwykłego ŁT43 kup może smar litowy (za wielką puszkę - coś koło 1kg - zapłaciłem ~10-15zł) - podobno lepszy do łożysk tocznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Wiec niestety nie udalo mnie sie zalatwic najwazniejszego na targach czyli wielkosci ramy. Za to bylem dzis w intersporcie arkadia - brak, intersporcie zlote tarasy - brak oraz w blue city i tyle co polatalem przez 2minuty na M'ce XTC3 2009. M'ka boje sie ze bedzie malo zwinna przez duza baze i wysoka gorna rure zostawiajac maly zapas bezpieczenstwa, chociaz przednie kolo moge spokojnie uniesc na 15cm na oko. Na dlugosc mysle ze jest super, w dodatku kiera syntace troche skraca dlugosc, ale "S" jest tylko 1cm krotsza, chociaz nie wiem jak dlugi byl mostek na tym co jezdzilem. W poniedzialek wielkie poszukiwania sklepu z Mka oraz Ska w W-wie pod jednym dachem, zamierzam odwiedzic wszystkie sklepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 28 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Spróbuj uderzyć do bikaman'ów. W Warszawie z tego co pamiętam są 3. Jednak jakiś czas temu robili problemy z jazdą próbną. Jak w wakacje z nudów chciałem pojeździć na kilku giantach to mi zaśpiewali, że muszę wyłożyć wpierw równowartość roweru - no pewnie przecież codziennie noszę po kilka kafli po kieszeniach na drobne wydatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 No wiec po wielkiej wyprawie dzisiaj zaliczylem: Jazde XTC 1 2010 "S" (mostek 95mm) - za male to! Zatem wybor pada na "M", nawet gdybym wstawil swoj mostek 100mm to kiera syntace nie niweluje braku dlugosci. Rower XTC 1 2010 "M" - rama prezentuje sie pieknie, fotki wstawie zaraz. Rame XTC 2010 "M"- ta szara na zywo, prezentuje sie super, zas dodatki faktycznie sa w ciemno niebieskim kolorze. Takze mam fotki. Teraz rzecz ktora mnie rozbila, otoz biala rama z XTC 1 2010 wyglada przepieknie z niebieskimi malowanymi wstawkami. Czas naskrobac maila do wszystkich sklepow, moze ktorys sie zgodzi na sprzedaz/zamiane samej ramy. FOTO EDIT: Delikatna zmiana planow co do kol. Prawdopodobnie udaloby sie zlozyc tylnie kolo ZTR Alpine + Revo + Nyple DT kolor + Hope II Pro za <750zl Viva la CRC Na przod nadal to samo, novatec + revo + Nyple DT kolor + ZTR Alpine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Cos sie tak uwzial na ten niebieski Jezeli ten 'srebrny' kolor w rzeczywistosci jest w takim odcieniu to jak dla mnie jest chociaz bialy niczego sobie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Eh załamie sie kiedys. Napisz cos po polsku łopatologicznie do sklepu to Ci odpisza... Wyslalem maila do chyba wszystkich dystrybutorow gianta czy nie rozbiora mi rame z XTC 1 2010 i sprzedadza badz zamienia za szara w rozliczeniu. To wiekszosc odpisuje ze nie posiadaja ram rowerowych na sprzedaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 No panowie jest swiatelko w tunelu Po wyslaniu maila do ponad 400 dealerow gianta w polsce i zagranica, wstepnie zglosil sie pewny sklep z Polski z XTC 1 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Imponująca skuteczność. Trzymam kciuki aby się udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Koło Tył: Hope II Pro (dowolny kolor) + ZTR Alpine (dowolna wersja) + DT revo Black + DT alu kolor za 188 funtow - BRAĆ?! Ostre targowanie w CRC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No raczej. A ja bym się przy okazji przekonał jak to jest z tymi dużymi oporami w tylnej Także bierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Kurs funta jest na tyle przyjemny, że chyba warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 WTB Laser Disc 2008 Front Pomoze ktos znalezc jakies info o tej piascie? Kompletnie nie moge znalezc informacji, co do wagi i ewentualnych lozysk. Bo byc moze nie ma sensu bawic sie w zlozenie przedniego kola w PL tylko od razu komplet w CRC na hope i WTB . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Mogę ci powiedzieć, że waży 151g i kręci się, na oko, 3 razy lżej od Hope . http://picasaweb.google.pl/bloomgold/KoAWTBIHopePro2# http://picasaweb.google.pl/bloomgold/ProjektZdjeciaCzesciNaWadze#5443298542259929618 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 By smud Koszyki - 9.8g i 7,9g Sruby pod bidon (4x) - 3.2g (lzej niz nylon? ) Zacisk pelny - 6.7g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Sruby pod bidon (4x) - 3.2g (lzej niz nylon? ) Nie ma tak dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Poza tym śrubki koszyków mają góra 10 mm. Te nylonowe spokojnie da się skrócić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Panowie znowu troche wracamy do tematu, ale bede zamawial troche rzeczy i szukam porad. Temat: - Stery 1. FSA Orbit Z (Chociaz nie wiem jakie sa standardowe stery w XTC - na pewno FSA) 2. Czy szukac cos innego, lepszego, moze lzejszego? 3. Moze udaloby sie znalezc dobre niebieskie stery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Patrz tez na wysokosc sterow, te sa spore 20mm IMO czym nizsze tym ladniejsze Super niskie sa mortopa i waza ponad 20g mniej, ebay. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 7 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Tyle ze mortop w ogole nie podchodzi kolorem - Mortop Blekit 65g Z drugiej strony jakis niebieski to tam jest Pytanie jak z wytrzymaloscia takich sterow. Tak wiec musze szukac dalej, niekoniecznie musza byc w kolorze, ale jakby udalo sie pogodzic ten warunek jako ostatni byloby super. Problem z niebieskimi dodatkami jest Bo sa generalnie az 2 odcienie i 2 odcienie podchodzace pod 2 wyzej. - Morski - Błekit (Nyple DT, stery Mortop) - Niebieski (hak XTC, zacisk kół, nyple DT aczkolwiek sa tez w błekicie jako druga opcja, sruby A2Z) - Ciemny niebieski (top cap mortopa) NO COMMENT! Tak wiec dobranie czegokolwiek to jest tragedia, chyba ze, czego nie wiem, dobor niebieskiego z blekitem nie bedzie sie gryzl. Pozniej zrobie jakies male zestawienie wszystkiego co moze byc w kolorze, jakies propozycje co do producentow srubek, koleczek przerzutki, sterow i podkladek? - a2z, mortop, kcnc Niestety na tym moja lista producentow sie konczy - wiem jestem ograniczony Czerwony latwiej dobrac, mimo ze sporo jest różu to wybor wiekszy i mniej rozrzucony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Ma dla ciebie jakieś znaczenie koszt sprowadzania części z różnych miejsc? Aż tak wielu nie sprowadzisz chyba z jednego miejsca, a nawet na CRC wszystkiego nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 nie wiem jakie sa standardowe stery w XTC - na pewno FSA) z rocznikiem 2008 dostałem stery Cane Creeka... co do kolorów to śrubki A2Z są ciemniejsze niż Pro-bolt. Wg. mnie ładniejsze przy tym śrubki M5x15 sa o ok 0,15g/szt lżejsze od Pro-bolta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.