Sorcerer Napisano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Wszystko co mam na stanie powazone dokladnie. Wieczorem dojdzie jeszcze albo rozpiska z mojej wlasnej wagi albo dodatkowo kiera. Niestety nie wiem co jest na poczcie, ale mily listonosz woli nosic paczke ze soba i zostawic awizo, mimo iz zawsze prawie ktos jest w domu. Teraz musze czekac do po 19:00 az paczka wroci... az wkoncu nie wytrzymalem i zrobilem raban na poczcie. Dzieki uprzejmosci goldblooma z pozyczeniem wagi rozpiska po oficjalnym wazeniu Wszystkie zdjecia - LINK! Rogi Con-Tec - 61g Korba SLX: 903g -- Ramiona + zeb - 806g -- suport + 3 podkl. - 97g (Lacznie na korbie i supporcie jest mnostwo smaru, stad tak duza waga) Manetki X.0 -- z linkami - 202g -- bez linek - 177g (niedokladna waga, linki luzem) Sztyca No name - 308g Zaciski: 32g --Przod - 15g --Tył - 17g Mostek: 102g -- mostek - 82g -- sruby - 20g Fox 2009 RLC - 1580g Za duzo kurzu RoRo Evo 2.1 - 381g RoRo Evo 2.25 - 410g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Przed malym servisem u mnie wazyl 1564g, po, musial troche przybrac na wadze, pozadnie nasaczone uszczelki kurzowe i 10ml oleju a tyle na pewno sie nie wylalo przy jego czyszczeniu. Zawsze mozesz troche odlac a uszczelki wycisnac Juz gdzies napisalem, wymien sruby w mostku na ti i bedziesz mial niezle wazacy zestawik, jaka jest jego dl? Kiedy rower na kolkach stanie? Jaka w koncu rama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Jak pech, to pech . . . Dzisiaj mi gwint w moim mostku strzelił. Więc gdzie dorwałeś Smice ? Jaka jej długość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 100mm 25.4mm mostek u formickiego. Z tego co wiem zostalo niewiele sztuk i z tego co kiedys sie z nimi wymienialem informacjami, tylko ta jedna sztuka odstawala, ale zawsze warto zapytac - moze przyszlo cos nowego. Sklep ze smica tutaj z kolei podobno jest tez sporo smic do przebrania. Plan dzialan do 10 marca koła/mleczko + lancuch + przerzutka tył + gripy do 10 kwietnia rama + pancerze do 10 maja przerzutka przod + hample Do powyzszych dochodzi zakup klucza dynamometrycznego, multitoola na wyscigi i pare drobiazgow serwisowych. W miedzyczasie wyscigi / jakis wyjazd. W zaleznosci od funduszy wszystko moze przyspieszyc, ale musze sie jeszcze ubrac na rower w miedzyczasie. Jest w kazdym razie szansa ze w kwietniu juz bedzie jezdzic jak troche funduszy pozycze na miesiac. W dodatku pod ogromnym znakiem zapytania sa hample, ale do tego jeszcze troche. Z rama nie bede przesadzal w tym sezonie, HT gianta. W przyszlym sezonie jesli pieniedzy starczy moze wymienie na cos lzejszego w carbonie lub fulla, badz obydwie rzeczy naraz. Na razie spokojnie, jestem w fazie experymentow jak ze sztyca. do 10 wrzesnia sruby ti/alu + zmiana kolek przerzutki / mlynka + sztyca luxtecha i byc moze pare nowych pomyslow. Siodlo na razie bedzie z mojej zimowki i w trakcie sezonu zaczne troche testowac rozne ustrojstwa. Kowadlo straszne, zaraz zwaze, ale przynajmniej tylek moj zna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 10 wypłata mam rozumieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Tak Zwazylem wlasnie siodlo z mojego przedpotopowego macro-casha fulla i spadlem z 'siodla' 286g :woot: Zaraz wrzuce fotki, siodlo ma juz ze 13 lat i jest oryginalne z makro Firmy MarvelCycles. W sumie skorupa pracuje jak w tym carbonowym siodle co ludzie z mtbr i LB zachwycaja sie Kontynuujac temat srubek, ile mozna zyskac na 6 srubach Ti? W smice to jest bodajze M6 2x i M5 x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 http://weightweenies.starbike.com/articles.php?ID=16 "Titanium is about 1/3 lighter than steel." Na vincere jest podane dość dużo wag różnistych śrubek. W smice jest 4xM5x20 + 2xM6x20 bodajże, także jest to zysk rzędu 8g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Przedpotopowe siodlo marvelcycles 286g razem z blotem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Według tego jego mościa 11 g : http://karbonkrieg.com/testsmica.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Sie nie ma co zastanawiac mostek ok 90g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Sorc prośbę mam. Zmierz mi wysokość Smicy, tylko dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Przedpotopowe siodlo marvelcycles 286g razem z blotem xD Toż nieuzbrojonym okiem widać, iż siodło lightowałeś. Pierwsze nieopierzone próby z użyciem sztucznej szczęki ale zawsze to lightowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Zaciski juz stracily 2g - wywalilem sprezynki, foto pozniej musze nacieszyc sie nowa waga Zacisk pelny smuda w drodze + 2x koszyki. Wybralem pelny zacisk tylko z powodu carbonowej sztycy i przyszlosciowo byc moze innej -> carbonowej ramy, 2x placic nie bede za 1-2g. Chodz to jeszcze nie pewne czy wszystko przyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Przyjdzie Odezwę się na gg , kiedy dotrę do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Nie ma co sie spieszyc, ja tymczasem ide krecic lody Ktos pomoze obrac 4kg cytryn, 3kg kiwi i 4melony na lody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Może ta pani pomoże ? :-P http://www.timboucher.com/journal/wp-content/uploads/2009/07/iphone-sexy-sex-hot-girl-ipod-i-phone-i-phone-i-pod-i-pod-cut-price.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 No wiec chyba jednak nie bedzie Elixirow, po prostu tyle problemow z tloczkami co slysze to az sie odechciewa. K24/Ultimaty raczej zawitaja, w dodatku bedzie podobnie cenowo, albo nawet taniej i to sporo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Oro Puro szukaj, albo Marty (ostatnio były na forum...) choć ultimate tysz niczego sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Puro nie moge znalezc nigdzie w USA ;P Formula K24 z tarczami ~600zl w dodatku biale Ultimaty ~900zl do tego wysylka, ale to pryszcz. Nawet nie bede pisal ze oczywiscie nowe! Wiem, clo - ale jest spora szansa na jego unikniecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 600 zł za K24 z tarczami ????? Odjazd . . . Zapodaj linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 600 zł za K24 z tarczami ????? Odjazd . . . Zapodaj linka Sorry maly blad, bez tarcz Przepraszam za bledne info Z oryginalnymi tarczami komplety na ebay z wysylka do PL ~850zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Hmm, czyli raptem 50 zł taniej niż w Polszy. Ja bym szedł w kierunku lekkie/używane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 No nie wiem, nie widzialem K24 bez tarcz za mniej niz 1k. Komplet bez tarcz wychodzi 600zl + tarcze we wlasnym zakresie 100zl to sporo taniej. Edit: Faktycznie pokazaly sie tanie K24 na allegro, co nie zmienia faktu iz mozna miec taniej w dodatku w bieli . Zapewne takze sciagane z USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Ja bym szedł w kierunku lekkie/używane Tylko licz się z tym, że krzyżyk na drogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Nosz kuzwa jego mac, 2 aviza w skrzynce z tego samego dnia, 1 odebralem , drugiego aviza - paczki z kiera nie ma ... ?! W czwartek mam wolne i zamierzam czekac na ganku od rana na pie%!@#!@# listonosza , bo nie po to gonie z pracy przed 20 zeby odejsc z kwitkiem - nie pierwszy raz zreszta. Nigdy mu sie nie chce zadzwonic i zostawic listy tylko avizo automatycznie zostawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.