Skocz do zawartości

[Rower] Giant XTC 2010 by Sorc

Sorcerer

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko co mam na stanie powazone dokladnie. Wieczorem dojdzie jeszcze albo rozpiska z mojej wlasnej wagi albo dodatkowo kiera. Niestety nie wiem co jest na poczcie, ale mily listonosz woli nosic paczke ze soba i zostawic awizo, mimo iz zawsze prawie ktos jest w domu. Teraz musze czekac do po 19:00 az paczka wroci... az wkoncu nie wytrzymalem i zrobilem raban na poczcie.

Dzieki uprzejmosci goldblooma z pozyczeniem wagi rozpiska po oficjalnym wazeniu ;)

Wszystkie zdjecia - LINK!

Rogi Con-Tec - 61g

Korba SLX: 903g

-- Ramiona + zeb - 806g

-- suport + 3 podkl. - 97g

(Lacznie na korbie i supporcie jest mnostwo smaru, stad tak duza waga)

Manetki X.0

-- z linkami - 202g

-- bez linek - 177g (niedokladna waga, linki luzem)

Sztyca No name - 308g

Zaciski: 32g

--Przod - 15g

--Tył - 17g

Mostek: 102g

-- mostek - 82g

-- sruby - 20g

Fox 2009 RLC - 1580g Za duzo kurzu :icon_wink:

RoRo Evo 2.1 - 381g

RoRo Evo 2.25 - 410g

Przed malym servisem u mnie wazyl 1564g, po, musial troche przybrac na wadze, pozadnie nasaczone uszczelki kurzowe i 10ml oleju a tyle na pewno sie nie wylalo przy jego czyszczeniu.

Zawsze mozesz troche odlac a uszczelki wycisnac ;)

Juz gdzies napisalem, wymien sruby w mostku na ti i bedziesz mial niezle wazacy zestawik, jaka jest jego dl?

Kiedy rower na kolkach stanie?

Jaka w koncu rama?

100mm 25.4mm mostek u formickiego. Z tego co wiem zostalo niewiele sztuk i z tego co kiedys sie z nimi wymienialem informacjami, tylko ta jedna sztuka odstawala, ale zawsze warto zapytac - moze przyszlo cos nowego.

Sklep ze smica tutaj z kolei podobno jest tez sporo smic do przebrania.

Plan dzialan

do 10 marca koła/mleczko + lancuch + przerzutka tył + gripy

do 10 kwietnia rama + pancerze

do 10 maja przerzutka przod + hample

Do powyzszych dochodzi zakup klucza dynamometrycznego, multitoola na wyscigi i pare drobiazgow serwisowych.

W miedzyczasie wyscigi / jakis wyjazd. W zaleznosci od funduszy wszystko moze przyspieszyc, ale musze sie jeszcze ubrac na rower w miedzyczasie. Jest w kazdym razie szansa ze w kwietniu juz bedzie jezdzic jak troche funduszy pozycze na miesiac.

W dodatku pod ogromnym znakiem zapytania sa hample, ale do tego jeszcze troche.

Z rama nie bede przesadzal w tym sezonie, HT gianta. W przyszlym sezonie jesli pieniedzy starczy moze wymienie na cos lzejszego w carbonie lub fulla, badz obydwie rzeczy naraz. Na razie spokojnie, jestem w fazie experymentow jak ze sztyca.

do 10 wrzesnia sruby ti/alu + zmiana kolek przerzutki / mlynka + sztyca luxtecha i byc moze pare nowych pomyslow.

Siodlo na razie bedzie z mojej zimowki i w trakcie sezonu zaczne troche testowac rozne ustrojstwa. Kowadlo straszne, zaraz zwaze, ale przynajmniej tylek moj zna.

Tak ;)

Zwazylem wlasnie siodlo z mojego przedpotopowego macro-casha fulla i spadlem z 'siodla'

286g :):woot: :woot: Zaraz wrzuce fotki, siodlo ma juz ze 13 lat i jest oryginalne z makro ;)

Firmy MarvelCycles.

W sumie skorupa pracuje jak w tym carbonowym siodle co ludzie z mtbr i LB zachwycaja sie :D

Kontynuujac temat srubek, ile mozna zyskac na 6 srubach Ti? W smice to jest bodajze M6 2x i M5 x4

Zaciski juz stracily 2g - wywalilem sprezynki, foto pozniej musze nacieszyc sie nowa waga <_<

Zacisk pelny smuda w drodze + 2x koszyki. Wybralem pelny zacisk tylko z powodu carbonowej sztycy i przyszlosciowo byc moze innej -> carbonowej ramy, 2x placic nie bede za 1-2g. Chodz to jeszcze nie pewne czy wszystko przyjdzie :stupid:

No nie wiem, nie widzialem K24 bez tarcz za mniej niz 1k. Komplet bez tarcz wychodzi 600zl + tarcze we wlasnym zakresie 100zl to sporo taniej.

Edit: Faktycznie pokazaly sie tanie K24 na allegro, co nie zmienia faktu iz mozna miec taniej w dodatku w bieli :) . Zapewne takze sciagane z USA.

Nosz kuzwa jego mac, 2 aviza w skrzynce z tego samego dnia, 1 odebralem , drugiego aviza - paczki z kiera nie ma ... ?! W czwartek mam wolne i zamierzam czekac na ganku od rana na pie%!@#!@# listonosza :D , bo nie po to gonie z pracy przed 20 zeby odejsc z kwitkiem - nie pierwszy raz zreszta. Nigdy mu sie nie chce zadzwonic i zostawic listy tylko avizo automatycznie zostawia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...