Skocz do zawartości

[Rower] Giant XTC 2010 by Sorc

Sorcerer

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest mimi tylko mini :whistling:

Ano szkoda ze nie ma bialego, a moze i lepiej bo skad wytrzasnalbym biale hydrauliki.

Jak masz niebieskie dodatki to raczej niebieski pancerz ale bedzie ten sam problem z niebieskimi przewodami do hampli ale to tez bedzie zalezalo na ktorej ramie sie skonczy.

Czasami lepiej zapodac czarne niz miec ‘nackane’ kolorami.

Bedzie XTC, najwyzej w przyszlym sezonie bedzie full. Za duzo nie mozna bo nie bede miec $$$ na wpisowe ani na wyjazdy na wyscigi.

Ale ciagle nie mam odpowiedzi z kilku sklepow co maja te ramy czy hak/sruby sa wkoncu niebieskie czy matowy czarny/szary bo juz widzialem kilka roznych zdjec... czy jak sie trafi ktory karton/rozmiar.

Czytam MTBR i w/g niemcow DA7900 ze speenem nie obsluguje Triple'a

Chris?

"Originally Posted by ericsan256

Will the DA FD-7900 handle a mtb triple? I really need the granny for my hills.....

Unfortunately not. You have to machine the FD to get some space for the arm."

Potem link do niemieckiego forum, ale moze pozniej tam wejde po rejestracji :whistling:

No wiec RoRo 365g to byl niewielki chochlik ale i tak bardzo przyzwoicie.

RoRo 2.1 365g -> 385g

Roro 2.25 413g

Sztyca z setbackiem 299g w drodze za 36zł ... byle badziew ale bede mial okazje przetestowac 2-3cm setback i potrzebna wysokosc sztycy przy np. zamowieniu czegos lepszego w zamian.

Powaznie zastanawiam sie nad XT/XTR przod za niewielka cene obecnie, do wymiany po okresie letnim lub w trakcie. Na zabawe z DA7900 nie mam czasu, chyba ze bede mial okazje przetestowac na targach badz wziac dane z jakiego innego projektu. Najwazniejsze to postawic bike'a na nogi w tej chwili.

Z drobiazgow nie wiem na jaka kiere wkoncu sie zdecydowac. Bardzo prawdopodobne ze jednak mimo mojej lekkiej wagi wezme cos jednak solidniejszego, nawet w carbonie.

Wybor trudny.

Kaseta XT 11-32T miala dojsc razem z paczka od formickiego - nadal rozpatruja reklamacje bo w paczce nie bylo.

Kiera obowiazkowo 25.4mm, mostek smici 25.4mm 102g (stal sruby) juz u mnie. Budzet to spokojnie 300-400zl biorac pod uwage ze spokojnie moge przesunac budzet z Dura Ace'a i sztycy na miesiac-dwa w celach testowych setbacka..

Pierwsza rzecza bylby syntace i chyba tego trzeba by sie trzymac, nawet kosztem wagi. Same testy kier na bikemagazin.de sporo wyjasniaja, tylko juz pamiec nie ta i nie pamietam czy tam byly 31.8mm czy 25.4mm

Zaciski doszly, niestety jeszcze nie mam jak zwazyc :) Chyba ze zlapie jutro goldblooma.

Zaciski wygladaja na solidne, dobrze wykonane i naprawde ich nie czuc w reku. Jedyna skaza to to iz zakretki po zewnetrzych stronach sa troche obdrapane kazda w 1 miejscu na dlugosci 1-2mm, tak jakbym przy kontroli celnej albo w podrozy cos ostrzejszego przejechalo po krawedzi. W kazdym razie element w ogole nie widoczny, nadal rewalacja.

Paczka przyszla po 11 dniach od wplaty jakby ktos sie zastanawial.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...