1415chris Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 To nie jest mimi tylko mini Ano szkoda ze nie ma bialego, a moze i lepiej bo skad wytrzasnalbym biale hydrauliki. Jak masz niebieskie dodatki to raczej niebieski pancerz ale bedzie ten sam problem z niebieskimi przewodami do hampli ale to tez bedzie zalezalo na ktorej ramie sie skonczy. Czasami lepiej zapodac czarne niz miec ‘nackane’ kolorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Bedzie XTC, najwyzej w przyszlym sezonie bedzie full. Za duzo nie mozna bo nie bede miec $$$ na wpisowe ani na wyjazdy na wyscigi. Ale ciagle nie mam odpowiedzi z kilku sklepow co maja te ramy czy hak/sruby sa wkoncu niebieskie czy matowy czarny/szary bo juz widzialem kilka roznych zdjec... czy jak sie trafi ktory karton/rozmiar. Czytam MTBR i w/g niemcow DA7900 ze speenem nie obsluguje Triple'a Chris? "Originally Posted by ericsan256 Will the DA FD-7900 handle a mtb triple? I really need the granny for my hills..... Unfortunately not. You have to machine the FD to get some space for the arm." Potem link do niemieckiego forum, ale moze pozniej tam wejde po rejestracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 http://allegro.pl/item908014647_no_saint_luzifer_1275_gram_scandium_ideal.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Przeczytaj ostatni post tego tematu. Bedzie dzialac przy mniejszym Q factor, a jak nie, z tego co pisze nino bedzie konieczna mala modyfikacja. Nie sprawdzalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 No to plan na dzisiaj wykonany. Rocket Ron Evo 2.1 365g Rocket Ron Evo 2.25 413g na tył Az sam nie moge uwierzyc ze znalazlem troche rodzynkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 o cholera, skąd masz tak lekkie egzemplarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Myslalem ze umre jak uslyszalem w sluchawce, czekam na foto chociaz to nie pewne czy dostane, bo po prostu prawie nie wierze. Pierwsze slowo to bylo "SLUCHAM, ILE?!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Też będę teraz zmieniał opony, dlatego mam pytanie: wiecie od czego zależą różnice w wadze między poszczególnymi egzemplarzami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Od ilości nano cząsteczek Bieżnik jest taki sam w każdym egzemplarzu, podobnie jak oplot i stopka więc jedynie ilością gumy mogą się różnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Bo tak się właśnie boję, że różnica polega na ilości gumy bieżnika;) A jeśli nie, to co - są cieńsze? Ktoś się orientuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Roznica w masie ~40-50g to jest zaledwie albo az 12-13% roznicy. W sumie roznica powinna wynosic okolo 20% na gumie na boku i glowce opony bo jak mowil miskov, stopka/oplot/bieznik nie powinien sie roznic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 No tak, ale "nie powinien" a "nie różni" to dwie różne rzeczy. Aż mnie to zainteresowało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 No wiec RoRo 365g to byl niewielki chochlik ale i tak bardzo przyzwoicie. RoRo 2.1 365g -> 385g Roro 2.25 413g Sztyca z setbackiem 299g w drodze za 36zł ... byle badziew ale bede mial okazje przetestowac 2-3cm setback i potrzebna wysokosc sztycy przy np. zamowieniu czegos lepszego w zamian. Powaznie zastanawiam sie nad XT/XTR przod za niewielka cene obecnie, do wymiany po okresie letnim lub w trakcie. Na zabawe z DA7900 nie mam czasu, chyba ze bede mial okazje przetestowac na targach badz wziac dane z jakiego innego projektu. Najwazniejsze to postawic bike'a na nogi w tej chwili. Z drobiazgow nie wiem na jaka kiere wkoncu sie zdecydowac. Bardzo prawdopodobne ze jednak mimo mojej lekkiej wagi wezme cos jednak solidniejszego, nawet w carbonie. Wybor trudny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 To ladnie ci sie trafilo, 385g w tych czasach to rarytas. Jeszcze w zeszly sezonie to przyzwoity standard, moje 380g, 384g. Jaka kasete planujesz? Jaki masz budzet na kiere, 25.4 czy 31.8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Kaseta XT 11-32T miala dojsc razem z paczka od formickiego - nadal rozpatruja reklamacje bo w paczce nie bylo. Kiera obowiazkowo 25.4mm, mostek smici 25.4mm 102g (stal sruby) juz u mnie. Budzet to spokojnie 300-400zl biorac pod uwage ze spokojnie moge przesunac budzet z Dura Ace'a i sztycy na miesiac-dwa w celach testowych setbacka.. Pierwsza rzecza bylby syntace i chyba tego trzeba by sie trzymac, nawet kosztem wagi. Same testy kier na bikemagazin.de sporo wyjasniaja, tylko juz pamiec nie ta i nie pamietam czy tam byly 31.8mm czy 25.4mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 RoRo 385g doszlo, kwestia tylko zwazenia. Moze goldblooma docisne aby pozyczyl wage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Jak masz takie zdolnosci do wygrzebywania opon w wagach o ktorych swiat juz prawie zapomnial to jakbys mogl znalezc mi 300 gramowe furiosy triple nano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Cos sie wyskrobie Jaki rozmiar i jakie wagi +/- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Rozmiar 2.0 oczywiscie, co do wagi '-' nie mam zadnych przeciwskazan '+' to tak zeby byl sens kupowac nowe, moje obecne waza 2x329g. Sa w idealnym stanie ale jakby mozna bylo je miec lzejsze to byloby fajnie, to sa najtansze gramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 RoRo 385g doszlo, kwestia tylko zwazenia. Moze goldblooma docisne aby pozyczyl wage Haha, mądre posunięcie, sądząc po sztycy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Na razie mam kolege w zastepstwie z setbackiem 299g do testow, ale watpie aby podpasowal U dziewczyny z setbackiem wysiadaly mi kolana przy siodle ustawionym nawet na maxa do przodu przy secie 2-3cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Powiedzmy, że twoją sztycę też miałem na myśli Ale tak naprawdę myślałem o moim za lekkim Alienie, który nota bene znalazł dzisiaj nowego, lżejszego właściciela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Jakies propozycje: Top cap'a (anoda niebieska) Podkladki pod mostek (anoda niebieska/lakier) Byle nie KCNC, logo mnie po prostu irytuje. Nie za drogo, ale gdzies w sierpniu moze zamowie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Syntace Duraflite w drodze BBB fibertop -> Syntace Duraflite Carbon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Zaciski doszly, niestety jeszcze nie mam jak zwazyc Chyba ze zlapie jutro goldblooma. Zaciski wygladaja na solidne, dobrze wykonane i naprawde ich nie czuc w reku. Jedyna skaza to to iz zakretki po zewnetrzych stronach sa troche obdrapane kazda w 1 miejscu na dlugosci 1-2mm, tak jakbym przy kontroli celnej albo w podrozy cos ostrzejszego przejechalo po krawedzi. W kazdym razie element w ogole nie widoczny, nadal rewalacja. Paczka przyszla po 11 dniach od wplaty jakby ktos sie zastanawial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.