goldbloom Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 No, licząc z tym cięższym adapterem wychodzi koło 400g z tarczą 160 mm (myślę jednak, że mam nieoryginalny ). Więc, jeśli założyć, że przewód ma jakieś 70cm (dla przedniego), to wyjdzie gdzieś ponad 380. Na pewno nie podają wagi dla nieprzyciętego przewodu. Tak w ogóle - śruby mocujące mogłyby być spokojnie 0,5 cm krótsze (przy mojej ilości podkładek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Dobra dobra spokuj Jako ze neta mam z epoki jeszcze sprzed ery modemow w TPSA przez linie telefoniczna, aktualna rozpiska bedzie w formacie .JPG na imageshacku. AKTUALNA ROZPISKA UPDATE: Jakims cudem mam zla kwote przy ZTR alpine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Popraw linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Aktualna Rozpiska! Link poprawiony - W poprzednim 2x HTTP:// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Do przerzutki szosowej musiałbyś chyba przerobić przelotki na dolny ciąg. No i tak trzeba by się liczyć, że minimum 100g więcej będzie - ale i tak bardzo lekko. Mam zastrzeżenia tylko do sztycy, ale to już mój punkt widzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Dlatego najpierw na pewno zobaczymy na targach rowerowych, podobno produkty pana Jarka maja sie pojawic - jak sam twierdzi ciezko sie do nich przygotowuje. Wytrzymalosciowo sie raczej nie boje w temacie sztycy, jedynym chyba pytaniem jest mocowanie siodla i wplyw na prety w zaleznosci od materialu. Wax i LB mysle ze pomoga dokonac wyboru. Co do siodla zastanawiam sie czy nie zaryzykowac z full carbon siodlem z Light-bike, tylko chyba w opcji bez dziury. Ale to bedzie na koncu, na razie rower zostanie postawiony na moim siodle z zimowke i zobacze co mi pasuje, a co nie w siodle przy takiej, a nie innej geometri. Z doswiadczenia stwierdzam ze rozne rowery, to samo siodlo i zarowno moge miec doczynienia z pieklem jak i niebem. Co do przerzutki to temat na pewno jeszcze do doczytania. Na stronie shimano nie ma zadnego info na temat ciagu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Oryginalny patent... http://www.chainreactioncycles.com/Kits.aspx?ModelID=23386 cena kusząca, waga przyzwoita Co do sztycy Jarka, cena od 330zł Chwyty Bontragera kosztują 30zł u dystrybutora Z wagą mini I-linka powinieneś spokojnie zmieścić się w 25-30g (35g ważą 2m koralików i wkładu), linki masz uwzględnione w manetkach (?) Do hampli możesz dać lżejsze tarcze typu Dartmoory, -25g/szt. I może od razu zainwestować w alu śruby? Np tu: http://wheels.home.pl/galeria/content/pictures1/IMG_2888-medium.jpg jest Dura Ace podpięta pod górny ciąg tyle, że to 7800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Eee, z tego co się orientuję, szosowe przerzutki są tylko na dolny ciąg... Czy się mylę? Do Elixirów sugerowałbym raczej tarcze bez zbyt "pofalowanej" krawędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Oryginalny patent... http://www.chainreactioncycles.com/Kits.aspx?ModelID=23386 cena kusząca, waga przyzwoita Co do sztycy Jarka, cena od 330zł Chwyty Bontragera kosztują 30zł u dystrybutora Z wagą mini I-linka powinieneś spokojnie zmieścić się w 25-30g (35g ważą 2m koralików i wkładu), linki masz uwzględnione w manetkach (?) Do hampli możesz dać lżejsze tarcze typu Dartmoory, -25g/szt. I może od razu zainwestować w alu śruby? Np tu: http://wheels.home.pl/galeria/content/pictures1/IMG_2888-medium.jpg jest Dura Ace podpięta pod górny ciąg tyle, że to 7800 Tarcze avidowskie zostaja na 100% Waga gripow bez linek, dlatego dorzucona waga do linek i pancerzy. Nad Power Cordz zastanawiam sie i jeszcze czekam na opinie, bo jednak bylo troche opini ze 'rozciaga' sie. Co do Dura Ace to jeszcze nie wiem, chris zasugerowal wiec temat jeszcze do rozpoznania. Na sruby alu/ti jeszcze nie czas, acz na koncu tak - Finansowo jestem w 4/9 realizacji projektu wiec jeszcze sporo przede mna, a bardzo chce zaczac sie scigac na samym poczatku sezonu, a wiadomo, wyjazdy = koszty, i tak jak wczesniej, potrzebuje sie takze ubrac. Gripy moze drogo ale dystrybutor nawala z tego co wiem wiec trzeba liczyc byc moze na inne zrodla i tez moze bedzie cos innego. Pojezdze na zawodach to troche ogarne patenty na zywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 A tu są X0 bez linek całe 20g lżejsze... http://light-bike.com/forum/album_page.php?pic_id=1770 coś żeś pokręcił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Przed chwilą zważyłem 2 śruby mocujące + 6 podkładek = 17g, na grzyba podkladki dwie sruby mocujace zacisk 6g ti Wszystkie szosowe przednie zmieniarki sa na dolny ciag, co nie przeszkadza uzywac ich z gornym. Ja mam da 7900 z adapterem speen, waga bez adaptera z alu srubami 75g z adapterem 82.2g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 A jak ustawić zacisk bez tych podkładek? Do tego przecież są. Poza tym zważyłem je dlatego, że na zdjęciu z Juicy Ultimate też są. Jak działa ten adapter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Jedyny moment kiedy uzywalem podkladek to jak jezdzilem na xtr z mocowaniem na is. Przy mocowaniach pm spokojnie ustawiasz zacisk bez podkladek. Speen adapter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Dobrze wiedzieć, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 No tak, ja mam mocowanie IS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Masz zaciski is czy mocowanie na ramie is a zacisk pm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Mam Rebę na IS, mocowanie na ramie standardowo IS, a Elixiry są na PM przecież. Swoją drogą to nie wiem jak wam, ale mi jednak na tył te podkładki się przydają. To pewnie zależy od ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 No wlasnie is/pm to standard, jak poprobujesz to spokojnie ustawisz zacisk bez podkladek, zbedna waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Hmm, to możliwe. W tej chwili mam rower w częściach, ale dałbym głowę, że podkładki były potrzebne. Pewności jednak nie mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 A ile ważysz? Nie boisz się braku sztywności przy zestawieniu tarcz z revo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Obecnie 62kg, ale spaslem sie ostatnio bo neoprenu nie mam i jednak wypizd w stopy jest straszny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Tłuszczyk jest podobno najlepszą izolacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 "Zboczmy" troche z tematow stricte sprzetowych i pomozcie troche z odzieza, nie bezposrednio bo temat zglebie troche bardziej jak bede miec net, ale ogolnie. Co potrzebuje na sezon wiosna-jesien, wyscigi jak i dluzsze wypady, np. w polskie wyzyny czy gory. Koszulka Krotki rekaw Spodnie Krotkie Spodnie Dlugie Skarpetki Rekawiki Kurtka nieprzemakalna Kurtka wiatrowka Cos ominalem? W ogole sa spodnie z wkladka nieprzemakalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Zapomniałeś o długim rękawie (krótki + rękawki to nie to;)), ew. ocieplany podkoszulek. http://allegro.pl/item895806753_oryginalny_komplet_astana_2008_firmy_craft_nowy_m.html dobra cena jak na komplet Crafta. Ogólnie bardzo fajne ciuchy robi Vitesse oraz Nalini, droższe wyroby Accenta są w porządku, z tańszych to Biemme i Rogelli podobno też są ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Doszly graty, tylko zapomnieli zapakowac sigme 1609L. Moze przy okazji dosla razem z RoRo, czekam na info wagowe. Zobaczymy co powie sklep, przy kurierze nie sprawdzalem paczki, ale przezorny zawsze ubezpieczony, 3 swiadkow + film z rozpakowania paczki Mostek Smici na stalowych srubach - sprawdzane magnesem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.