1415chris Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Nie ma takiej potrzeby, mozesz spokojnie je zalozyc tak jak maja byc docelowo. Odmierzyc dl przewodu do obciecia, wykrecic mocowanie przy klamce, z klamki nic sie nie bedzie wylewac, trzymaj przewod do gory aby nie wylatywal z niego plyn, tnij zaloz nowe oliwki i insert, srube spokojnie mozesz uzyc ta sama, dokrecasz i po sprawie. Do obciecia potrzebujesz klucz (nie pamietam rozmiaru) aby odkrecic srube mocujaca przewod do klamki (ta pod czarna gumowa oslonka) i np w miare dobry przecinak do drutu, taki jaki uzywa sie do przecinania linek. I to wszystko!!! Cala operacja to doslownie kilka minut. Rozumiem ze w zestawie masz dodatkowe oliwki i inserty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 tak Moze sie pokusze o zrobienie tego sam, jednak szybciej bedzie jak zostawie rower do dokonczenia w poniedzialek, a teraz pojade wypoczac na kilka dni. Wkoncu po to sie pracuje aby kiedys odpoczac i dac zarobic innym jak to mowia Fotki zlozonego bike'a gotowego do jazdy zaraz wstawie. Szkoda ze nie mam podkladek pod mostek bo bym sie przejechal kawalek, a tak moge rozwalic stery przez luz. W niedziele czeka scandia naleczow Niestety aura sie popsula i nie bedzie przez chwile fotek w sloncu bo sztuczne swiatlo kompletnie nie oddaje charakteru zdjec. Tymczasem do srody ;p Kolejna porcja zdjec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Wow ! Czerwiec jest i prawie jest Co to za szprychy i nyple ? Formule wyglądają nieźle, jednak według mnie zupełnie tu nie pasują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Nie prawie tylko jest, teraz zostaly tylko drobne upgrady Sztyca Siodlo Sruby Ti/Alu Koleczko przerzutki Pivot przerzutki Zebatki Delikatna dociecie rury sterowej Podkladki carbonowe Revo + ciemno niebieskie nyple DT, aczkolwiek mam probke jasnych i ciemnych i wielkiej roznicy nie ma. Niestety lipne swiatlo nie oddaje tego jak wyglada R1 do reszty. Przy lampie blyskowej w aparacie jest lepiej, ale nie moge jej zmusic do pracy. Ponawiam pytanie: GDZIE mozna dostac stozkowe bidony Tacx'a 700ml+, 65km w naleczowie w blocku bez bidonow to lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 do cięcia kabli można używać noża z wysuwanym ostrzem. insert można wykorzystać stary po rozpiłowaniu starej oliwki z odciętego kawałka przewodu - z doświadczenia wiem, że z ich zdobyciem bywa trudniej niż z nowymi oliwkami. przy dosyć ostrożnym podejściu do sprawy hamulec się nie zapowietrzy. no ale jak jest zapowietrzony to problem nie istnieje nie demontowałbym hamulca z roweru - łatwiej dobrać odpowiednią długość przewodu. przy wyciąganiu przewodu z korpusu klamki może być problem, bo oliwka lubi się "zaprzeć" w gnieździe, trza użyć ciut siły, ale bez obaw. przewodu nie trzeba trzymać pionowo - jego średnica wewnętrzna jest tak mała że płyn musiałem praktycznie wytrząsać ze środka nie śledzę tematu zbyt namiętnie i nie znam szczegółów, ale nie mam pojęcia do czego kolorystycznie mają być spasowane korpusy dźwigni w kolorze niebieskim. wg mnie standartowe czarne ze srebrnymi czy czarnymi dźwigniami byłyby o wiele lepsze. szprychy w ztr'ach mogą niestety być tak napięte bo to obręcze zrobione z puszek po piwie i nie tolerują wysokiego napięcia szprych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Co do korpusow dzwignii, tak nie jest to najlepsze rozwiazanie. Bralem pod uwage probe zrealizowania hybrydy bialy korpus/niebieski zacisk, ale realizacja w takiej formie bylaby albo bardzo kosztowna, albo strasznie czasochlonna aby znalezc partnera do zrobienia 2 hybryd. Aczkolwiek mam plan jesli SLR przypasuje mojemu tylkowi to moze zamowie bialo-niebieskiego saevid'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 wg mnie ogólnie duże elementy jakiegoś koloru pasują wtedy gdy są inne duże elementy tego samego. niebieski metalik jest zdecydowanie "oczony" i ok gdy są takie drobiazgi, czyli np nyple, śruby itd. oczywiście to sprawa gustu i w to nie wnikam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Mam taaaka zagwozdke z moja sigma. Jak do cholery mam zamocowac magnes na szprychach revo... przy obreczy trzyma sie, ale nie ma szans miec czujnik w miare blisko magnesu. Przy glowce szprychy takze nie trzyma sie. Licznik z lidla juz jest przyjemniejszy do wspolpracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoar Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 a probowałeś np okleić szprychę taśmą - nalepiej taką brązową pakową chyba - cienka, więc można sobie dostosować a do tego śliska... ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Korki syntace doszly, 13,9g para. Rewelacji nie ma ;p Przewody R1 skrocone I-link zalozony Łancuch skrocony Pianki bontragera skrocone 11,1g bez korkow. Wiecej info jutro, bo dzisiaj nie mialem juz jak odebrac roweru, bedzie czas powazyc. Sruby Ti/Alu w drodze z vincere. Ciagle szukam http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=31169 w kolorze AQUA badz niebieskim, 2x 500ml i 1x750ml Jest jakis dystrybutor tacx w polsce? Jakiegos ostatnio znalazlem, ale mail wrocil bo nie znalazl nadawcy... EDIT: Zapomnialem, jaka jest waga podkladek suportu shimano? Jako ze mufa okazala sie 73mm odeszly 2 podkladki, niestety podkladki gdzies wcielo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Między 3 a 4g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 2 podkładki suportu shimano ważą 3 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Przecież dystrybutorem Tacx'a jest Velo i to ich męcz o te bidony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Hample schudly 15,2g po docieciu. R1 + sruby + adaptery + tarcze 249,6g/298,3g [547,9g] suport ~3g po odstawieniu podkladek. Jest spora nadwaga w postaci podkladek pod mostkiem, ale w najblizszym czasie powinno jej nie byc. Sruby z vincere na dniach tylko musza dojsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Wygląd, wyglądem, ale te Tacx'y to daruj sobie Tym bardziej tą wersję Leje się z nich okropnie . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Wyboru wielkiego nie mam Musza byc tacx stozkowe do smuda. Chyba ze gdzies mnie sie obilo o uszy ze accenty to to samo... Aczkolwiek wiem juz ze 'source'y sa niedostepne w polsce ;/ Zostaja tylko teamowe bidony. Tragedii nie ma, ale dorwac 750ml bedzie ciezko PS. Zapomnialem wspomniec, ze chlopakow w serwisie zalozenie i-linka przeroslo. Podobno liner wkeca/wchodzi w manetki gripshifta (otwor we wkladzie jest wiekszy niz srednica linera). Jedynie co podejrzewam to ze chlopaki maja racje, ale tylko dlatego ze nie docieli linera, linki i nie zalozyli setu. Serial 'zrob to sam' w niedziele z pomoca mlodego i narzedzi goldblooma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Zapomnialem wspomniec, ze chlopakow w serwisie zalozenie i-linka przeroslo. Proponowalbym zmienic 'chlopakow jak i serwis'.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoar Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 A gdzie serwisujesz? dobry serwis pokombinuje, pomyśli, zaproponuje i zrobi (pod warunkiem, że klient nie jest przesadnie upierdliwy). M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Ar-Mar broniewskiego. Wiem ze na powislu w ar-marze problemu nie bylo, ale ja tez nie mialem czasu, checi zostawic rower u nich na 1 dzien wiecej bo nie odebralbym przed niedziela. Z kolei chlopaki mieli generalnie malo czasu bo rower mieli przygotowac w kilka dni przy pelnym grafiku bo prosilem aby byl gotowy na scandie w naleczowie 30.05. Musze wiec ich usprawiedliwic i pretensji nie mam. Tragedii nie ma bo przynajmniej byli szczerzy, a nie kombinowali na sile. Jedynie co mogli zrobic to zadzwonic ze jest problem, bo bym im pomogl ewentualnie Łancuch C9 + spinka sram gold 274,5g [pozniej policze ile ogniw] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Tylko nie mow ze jutro wybierasz sie tym rowerem na wyscig? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Odwolany przez powodz Pojezdzimy z mlodym po kampinosie pewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Na takiej 'nowosci' to za daleko bym sie nie wypuszczal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 A już na pewno nie bez aparatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoar Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 a Kuba nie wygłasza Ci swoich teorii odnośnie zmiany masy roweru? Że karbon z Chin to przyszłość mtb? etc? Ja do nich jeżdżę albo na Powiśle. pozdro M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 A zapewne bedzie sporo czasu na pstrykanie podczas regulowania i ustawiania sprzetu. Sorcerer zabierz ze soba wszystkie narzedzia, pompki itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.