Sorcerer Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Dzieki, wyslalem im mail'a zobaczymy co odpisza. Po swietach zobaczymy co wloch odpisze na temat R1, bo lenie straszne zeby odpisac i nie wiem na razie jak to bedzie z niebieskimi ;p Szkoda ze tune podrozal na allegro, ale znalazlem za 89 + 7 euro wiec podobnie i moge wybrac kolor. Kwestia tylko glupiej pewnosci. Co do expandera tune'a, uzywajac zwykla gwiazdke musze cos dokupic do tych sterow czy wszystko bedzie gralo? Edit: Mam niebieskie w drodze, musze tylko chrisa zlapac Co to sa "Ergal Bolts" ? Tzn. z jakiego materialu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Tune nie odpisuje, na razie temat sterow zamykam. W zasadzie w poniedzialek/wtorek rower powinien jezdzic. Jedyny problem to musze oddac bike'a do zlozenia bo nawet nie mam czasu zlozyc, a co dopiero zawiezc graty Wazna kwestia - jakie kupic pady do R1 pod ashime... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Koło tył Ciekawe kiedy dojda Wygladaja super, tylko jeszcze niebieskie zaciski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Wypadaloby zmienic naklejki obreczy na niebieskie, wtedy byloby super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Wiesz nad czym ja w ogole pomyslalem tylko chyba juz troche za pozno, ale musialbym zadzwonic. Gdzies na necie widzialem fajny niebieski topcap z czerwona sruba. Bardzo ladne zgranie... ale to juz chyba zostaje na powazniejsze zmiany kiedys. Kombinacja czerwone/niebieskie. Mix co szprychy blue/red, mix czerwona/niebieskich srub, 1 rog czerwony, drugi niebieski etc ;D Dobra lece spac bo mozg mi siada z takimi pomyslami xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Bardzo ładne koło, ja bym zostawił naklejki Konsekwentnie dobierałeś kolory wszystkich części, jestem ciekaw jak to wszystko będzie wyglądało "w kupie". Ale zapowiada się wyjątkowo obiecująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Oryginalne miski sterow byly faktycznie stalowe, stery wywalamy i beda VP45AC na ta chwile. Zobaczymy ile schudnie dzieki temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Alu miski 20g, stalowe 40g Czekamy czekamy, temat założony był w listopadzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Ja mam watpliwosci czy ten rower bedzie gotowy w tym sezonie, a jak nawet to i tak Sorc nie bedzie mial czasu na nim jezdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Spoko spoko, nastepne miesiace mam az za duzo wolnego czasu Grr zapomnialem, ktos widzial kompletna wage sterow VP-45AC z bierznia sruba i topcapem? Bo nie bede miec mozliwosci powazyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=44&mar=60&art=1014 Tu jest chyba komplet. EDIT: Ciężki ten top cap + gwiazdka: http://light-bike.com/forum/album_page.php?pic_id=1865 http://light-bike.com/forum/album_page.php?pic_id=1864 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Przecież gwiazdka standardowo waży koło 10g, sama śruba koło 6g więc nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Buehehehe Dostawa tarcz i r1 uziemiona przez pyl wulkaniczny Przepowiednie chrisa *cough* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Hample doszly, zaraz sie zabiore za paczke. Przy okazji porownamy az 3 komplety R1 Tarcze przyszly tydzien :F Galeria CLICK!!! zaraz wrzucam wage. Brake Front(Hamulec przod): Formula R1 blue Carbon lever 172.5g z blokada klocka Brake Rear(Hamulec tył): Formula R1 blue Carbon lever 188.1g z blokada klocka Adapter tyl IS->PM 140mm: Formula 24.9g Sruby 6szt. tytan: 23.2g Razem: 408,7g Waga razem z tarczami ashimy 160/140 + ti sruby: ~576,1g Nie wiem jeszcze jakie sruby sa w klamce, do sprawdzenia kiedy indziej. Dodatkowo, waga kompletnych klamek alu (para) 39g w worku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Jezu, wszystko trzeba dopilnowac ku^^^ mac. Nie dostalem starych misek XTC i bierzni chrisa z powrotem... Rama w domu, brakuje tylko koł ale powoli bede skladac wszystko. Galeria zdjec Wyglada na to ze 32T miesci sie w miejscu malej zebatki, zdjecie zaraz wrzuce aby ktos to ocenil. Jestem zaklopotany jednym faktem przedniej przerzutki. a) obejma nie jest dobrze zrobiona i odstaje b.) rama nie jest idealna w tym miejscu c) mam schizy Foto Obejma Dokladnie tego na foto nie widac, ale szpara jest straszna i mam wrazenie ze tam gdzie powinno byc dobrze spasowane to jednak jest szpara, i nie sadze ze po mocniejszym zacisnieciu cos to zmieni. Jak moge sprawdzic czy oska nie siedzi za plytko? Po wybiciu korby i zalozeniu zebatek mam dziwne wrazenie ze siedzi za plytko patrzac jak gleboko weszlo lewe ramie. Mam takze wrazenie ze koszyki smuda ze wzgledu na rozstaw srub beda za blisko. Odleglosc miedzy 1 a 2-gim koszykiem to kilka cm i byc moze nie bedzie opcji z 2 bidonami. Padam ... a jutro do pracy No cuz mialem sie wyspac, ale jeszcze nie dzisiaj Fotek nie wstawiam, jutro przy lepszym swietle kolejne. Szkoda ze nie mam kol AWWWWWWWWW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Chłopie, odpocznij bo fiksacji dostaniesz. Pisanie postów o 03:32 to z punktu widzenia równowagi psychicznej niebezpieczne zajęcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Mam takze wrazenie ze koszyki smuda ze wzgledu na rozstaw srub beda za blisko. Odleglosc miedzy 1 a 2-gim koszykiem to kilka cm i byc moze nie bedzie opcji z 2 bidonami. próbowałem z innymi koszykami ( BBB Aerocage+Giant Enigma ) i też nie dało rady. chyba taki urok XTCka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Tarcze na miejscu, kolor ciutke nie pasuje do reszty, ale nie powinien sie rzucac. Wagowo tak jak podaje producent, czyli 85,1g i bodajze 68,3g. Lancuch C9 114 ogniw w folii i nie wytarty ze smaru bodajze 297g. Dojda kola ... (BEZ KOMENTARZA !@#!@#) to powaze czesc rzeczy troche na powazniej. Jestem ciekaw ile waga schudla po zmianie sterow, nie mialem czasu zadzwonic do serwisu gdzie sa moje stare miski i bieznia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 próbowałem z innymi koszykami też nie dało rady. chyba taki urok XTCka znaczy może dało by rade bo koszyczki były maksymalnie w dół ale nie próbowałem. przymierzyłem bidon do koszyczka na podsiodłówce i już wiedziałem że to bez sensu. mały 0,5l bidon był praktycznie nie do włożenia/wyciągnięcia. może z koszyczkiem do którego widon wkłada się z boku wkładanie i wyciąganie bidonu 0,65l z koszyczka na dolnej rurze głównego trójkąta też nie jest komfortowa chyba pora na buklak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Zrobilem zdjecia pogladowe jak wyglada sprawa koszykow i bidonow. NIestety bazuje na bidonie enervita bodajze 450 lub 500ml i wiekszy isostara. Bidony teacx'a musze dopiero zamowic. Foto 1 Foto 2 Tarcza 160mm 85,3g Tarcza 140mm 68,1g Aktualna rozpiska, powinienem ja poprawic za kilka godzin z linkami i waga paru gratow dodatkowo. Bar Ends (Rogi): Smica Blue XXX Bar Plugs (Korki do kierownicy) : Syntace Bar Plugs / XXX Brake (Front) (Hamulec (Przód): Formula R1 Carbon Blue + Ashima Aro08 160mm / 275,2g * Formula R1 Carbon Blue / 170,3g ( Sporo do docięcia ) * 2 śruby zacisku (Ti) / 7,7g * Tarcza Ashima Aro08 160mm / 85,3g * 6 śrub tarczy (stal) / 11,9g Brake (Rear) (Hamulec (Tył)): Formula R1 Carbon Blue + Ashima Aro08 140mm / 305,9g * Formula R1 Carbon Blue / 185,5g ( Sporo do docięcia ) * 4 śruby zacisku/adaptera (Ti) / 15,5g * Tarcza Ashima Aro08 140mm / 68,1g * Adapter Formula IS->PM 140mm / 24,9g * 6 śrub tarczy (stal) / 11,9g Cables (Pancerze i linki): Alligator Mini I-Link / XXX Cassette (Kaseta): Shimano XT CS-M770 + Nakrętka Alu Shimano / 262,3g * kaseta / 257,4 g * nakrętka / 4,9 g Chain (Łańcuch): Campagnolo C9 + Spinka Sram Gold / XXX Crankset (Korba): Shimano SLX 44-32-22T 175mm / 902g * Lewe ramie korby / 217g,1 * Prawe ramie korby / 369,2g * Koronka 22t / 35,2g * Koronka 32t / 58,9g * Koronka 44t / 84,9g * Sruby + kominy / 18,9g * Sruby mlynka / 12g * suport SLX + 3 podkladki / 92g * Sruby lewego ramienia / 10,1g * Kontra lewego ramienia / 3.7g Derlr (Front) (Przerzutka przednia): Shimano XTR FD-M970 / 127,4g * Przerzutka / 123,7g * Śruba mocowania / 3,7g Derlr (Rear) (Przerzutka tylna): SRAM X.9 2010 Medium / 207,7g Fork (Widelec): Fox 100 RLC 2009 + gwiazdka + bierznia / 1580g Frame (Rama): Giant XTC 2010 "M" / 18' <1526g ( Musze zwazyc stare miski - rama na pewno lzejsza) * rama / <1526 g * Hak / 16 g * Śruby bidonu / 5,5g * Miski sterów (Alu) / XXX Grips (Chwyty): Bontrager XXX Lite / XXX Handlebar (Kierownica): Syntace Duraflite Carbon 25.4mm 600mm / 124,3g Headset (Stery): Cane Creek VP-45AC / 106g Pedals (Pedały): Seat (Siodło): NoName / 286g Seatpost (Sztyca): NoName 30,9x350 (stal) / 308g Seatpost clamp (Zacisk sztycy): Smud-Carbon 34,9 mm + Ti / 6,7g Shifters (Manetki): SRAM X.0 Gripshift / 172,1 Skewers (Zaciski kół): Only/Ti Bolt-On Blue / 31,2g * przedni 14,2g * tylny 17g Spacers (Podkładki pod mostek): / XXX Stem (Mostek): Smica Lite Pro 100mm/25,4mm / 102g *Mostek 82g *Śruby 20g Tire (Front) (Opona przednia): Schwalbe Rocket Ron 2.25 / 410g Tire (Rear) (Opona tylna): Schwalbe Rocket Ron 2.1 / 379,4g Top Cap (Kapsel): Included Wheel (Front) (Koło Przód) / 778g XXX * Hub (Piasta): Novatec NT-D711Titan * Rim (Obręcz): NoTubes ZTR Alpine 32h * Spokes (Szprychy): DT Revolution Black x32 * Nipples (Nyple): DT Swiss Alu Blue x32 * Rim tape (Taśma na obręcz): NoTubes Yellow Tape Wheel (Rear) (Koło Tył) / 965g XXX * Hub (Piasta): Novatec NT-D712 Titan * Rim (Obręcz): NoTubes ZTR Alpine 32h * Spokes (Szprychy): DT Revolution x32 * Nipples (Nyple): DT Swiss alu Blue x32. * Rim tape (Taśma na obręcz): NoTubes Yellow Tape W SUMIE (bez dodatków): XXX Misc: Neopren: Futura Licznik: Sigma 1609L + Kadencja przewodowa Zalozylem Rocket Rony na obrecze aby sie ulozyly przed zalozeniem na ZTR'y, jezu jakie to waskie 2.1 jest chyba wezsze od kendy 849 i to sporo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy35 Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Coś cięzkie te koła jak na takie komponenty. Mam pytanie jak sie sprawują piasty novatec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 POWAZNE PYTANIE, bo nie bardzo mam czas na wizyte mlodyasg aby mi pomogl, w sensie aby go goscic Przydalby sie jakis filmik z montazem i-linka! Zmiane srub / zamowienie planuje na 20 maja, kolo 10 zamowie graty z AFC bike. Jak rower bedzie na kolach R1 ida do skrocenia o jakies 15-20cm kazdy. W sumie zaczalem sie wahac nad zamowieniem sztycy luxtecha biorac pod uwage jarzmo, mniej problemow powinno byc z odchudzonym thompsonem masterpiece z lodeczka karbonowa od smuda. Chociaz z tego co wiem mozna zrobic sztyce u smuda na tym jarzmie. Tez bylaby jakas opcja. Dobrze ze zwrociles uwage na wage kol, waga z bardzo starej rozpiski w notepadzie i zapomnialem poprawic. Niestety kola do mnie jeszcze nie doszly, powinny byc w tym tygodniu. Waga na razie orientacyjna, poprawie jak dojda. Stad te XXX Powinno byc: Wheel (Front) (Koło Przód) / 663g XXX * Hub (Piasta): Novatec NT-D711Titan * Rim (Obręcz): NoTubes ZTR Alpine 32h * Spokes (Szprychy): DT Revolution Black x32 * Nipples (Nyple): DT Swiss Alu Blue x32 * Rim tape (Taśma na obręcz): NoTubes Yellow Tape Wheel (Rear) (Koło Tył) / 770g XXX * Hub (Piasta): Novatec NT-D712 Titan * Rim (Obręcz): NoTubes ZTR Alpine 32h * Spokes (Szprychy): DT Revolution x32 * Nipples (Nyple): DT Swiss alu Blue x32. * Rim tape (Taśma na obręcz): NoTubes Yellow Tape Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Bidony teacx'a musze dopiero zamowic. pasują też koszyczki Accenta u mnie takiego samego bidonu Enervita w ogóle nie da się włożyć do koszyczka Gianta. rama "M"... może spróbuje z produktami Smudka. pozostawiają troche więcej miejsca na manewrowanie butelką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 2 Maja 2010 Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Spoko Sorc, zgadamy się jakoś w tygodniu i poskładamy tego i-linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.