Skocz do zawartości

[Rower] Giant XTC 2010 by Sorc

Sorcerer

Rekomendowane odpowiedzi

Koszty przy alu są w granicach rozsądku, komplet Probolta na cały rower jak liczyłem to ~160zł + 80zł na ti do mostka/sztycy i w rowerze nie pozostaje żadna stalowa śruba :thumbsup:

Ale fakt, lepiej kupić od razu dobre siodełko czy sztycę niż sruby.

Spokojnie ze sztyca, bedzie luxtech na 99%. Obecna wzialem do testow setbacka i potrzebnej dlugosci.

Siodlo - poogladam troche siodel w sezonie to zdecyduje. Kusi saevid ale ceny jeszcze nie znam.

Na razie cisza z CR.pl w sprawie wag ram, szkoda bo we czwartek moglbym ja zawiezc do splanowania suportu i sterow.

Apropo srub z vincere. Dostalem troche informacji, mimo ze nie mam porownania na 1 zdjeciu alu z Ti.

Zdjecia oddaja faktyczny kolor, Alu jest ciemniejsze od Ti, ktore jest troche wyblakle. Jakies ewentualne mozliwosci szukania kolorow gdzies indziej? No chyba ze oddam wszystko oddzielnie do anodyzowania.

"Witam.

Mamy problem mały nie ma i nie będzie obreczy Alpine conajmniej 2

miesiące w

Polsce bo w Usa nawet nie mają .

Moge złozyć na Olimpicach bo są , są tańsze o prawie 50 zł/szt."

:icon_wink::);)

NIE, NIE i JESZCZE RAZ NIE! Poza oczywistoscia, NIE zadne olimpici !

Rano telefon do lemona, zobaczymy co powiedza. Na wszelki wypadek kupilem 2 na allegro...

EDIT: Oczywiscie problem ze snem teraz.

W kazdym razie znalazlem cos w zastepstwie.

Komplet nowy, na zyczenie.

Obrecze: ZTR Alpine

Piasty: DT240 6 srub

Szprychy: CX-RAY

Nyple: Alu

Cena: 552euro z wysylka

I chyba trzeba powaznie rozwazyc taka propozycje.

Nic nie przychodzi, rozmawialem z Lemonem, realistyczna data dostawy nowej parti ~czerwiec/lipiec :)

A teraz ciekawostki, udalo mi sie zdobyc 2 sztuki alpine w lemonbike'u i kola sa juz do mnie w drodze juz oficjalnie. Wiecej swiatla rzuce na caly temat pozniej.

Doszedl wlasnie hampel na przod:

Biala Formula R1

przychodzi, bo dzisiaj dzwoniłem, i jutro będą moje obręcze!

WTF... Dzwonilem dzisiaj do nich punkt 10.

Chociaz emorider, sprawa pewnie wyglada nastepujaco. Wszystko juz jest wyprzedane z nowej dostawy :confused: Dlatego dostawa jest, ale nie dla kogos kto sie wczesniej nie zalapal :confused:

Ale oplaciles je juz/wczesniej? Bo zapewne dostawa moze i jest, tyle ze Ci co juz oplacili obrecze i sa pierwsi w kolejce po odbior dostana obrecze, zas dla kogos kto chcialby je dostac teraz sa niestety niedostepne.

Inna sprawa jest to ze lemon tak naprawde nie korzysta z 1 'setu' obreczy. W ramach 1 obreczy maja obrecze na hurt i detal, ktore nie moga byc uzyte poza swoj 'set'.

Bo jak dzis zadzwonilem do lemona to jasno powiedzili, velotech nie dostanie obreczy bo obreczy z koszyka 'hurt' juz nie ma, w detalu lemona zostaly zas niedobitki ktore udalo mnie sie zdobyc aby velotech mogl mi zlozyc kola, za wyzsza cene oczywiscie.

PS. Jak przy przysiedze małzenskiej. Mozecie mnie jeszcze odwiezc od zakupu Formuli R1 na przod, albo zamilczcie na wieki :)

Aukcja Teoretycznie hample moje, ale jeszcze nie oplacone.

Tarcza pewnie bedzie ashimy 160mm.

Apropo srub z vincere. Dostalem troche informacji, mimo ze nie mam porownania na 1 zdjeciu alu z Ti.

Zdjecia oddaja faktyczny kolor, Alu jest ciemniejsze od Ti, ktore jest troche wyblakle. Jakies ewentualne mozliwosci szukania kolorow gdzies indziej?

wyblakłe są słote LBS. ale już stare złoto jest b. ciemne. dla mnie zbyt ciemne. pośrednie jak dla mnie najładniejsze są śruby A2Z z oferty bicyklona. problem to mały wybór rozmiarów :/

no i M5x15 mają zbyt szerokie łebki by zastosować je w mostku typu Smica/Boplight/WCS nie wiem czy w ogóle do jakiegoś mostka podpasują :/

Okazalo sie ze wlosi takze maja biale formuly...

Konkretnie ten sprzedawca:

Link

W aukcji wyraznie napisane ze hample dostepne w bialym (bianco), napisalem i zobaczymy co i jak. Moze udaloby sie dokupic tyl badz wziac komplet od niego. Czekam na odpowiedz bo decyzja czy brac od niemca nadal pozostaje pod znakiem "?"

Ktos mnie zmusi do zaplaty? Wiem, nieładnie, zobaczymy. Czekam na odpowiedz z wloch.

Jest tez opcja ze moglbym wziasc No Saint'a Carbonowego, zobaczymy jak to bedzie przez kilka dni kwietnia bo szykuje mi sie niezle zlecenie. Na razie nie zapeszam. Zapowiada mnie sie taki czas ze nie bede mial czasu pierdnac, ale to dobrze :voodoo: Nie ma to jak nagly zwrot akcji w nudny srodowy wieczor :D

W zadnym wypadku ! ^_^

Koła beda gotowe w przyszlym tygodniu. Juz wszystko dograne. Zostaly tylko rzeczy z listy ponizej.

Lista 'to do':

- Rama

- Hample

- AFCbike, koleczka przerzutki, pivot

- Wymiana srub

- Wymiana blatow

- Sztyca -> Luxtech po testach tego co mam obecnie

- Siodlo -> Jak znajde cos podobnego do obecnego tyle ze lzejsze

- Stery -> oryginalne na Tune'a, chyba zaryzykuje i wezme

- Wymiana pedalow M520 na Looki

Tak wiec aby calosc jezdzila zostaly w zasadzie tylko hample i rama. Dostepnosc jest duza, wiec o to juz sie nie martwie... :)

W tym momencie jedyne co moze byc powaznym problemem, to wolny czas jak wszystko pojdzie po mojej mysli. Jutro mam wolny dzien, tak aby wszystko zalatwic w pracy i rowerowo ile moge ;p I jeszcze idz zalatw sprawy w szkole rodzenstwa ^_^

A co powiecie na !!!

Niebieskie R1

Link 2

Wloch mysle ze dal mi super cene z komplet bialych, o niebieskie pytam. 360E z karbonowa klamka bez tarcz.

Biale rozwalaja czerwonymi srubami - do wymiany, oraz czerwona sruba trzymajaca klamke -> Gdzie mozna dostac zamiennik w kolorze, chyba ze taka sruba to jest w zasadzie standard anizeli cos na zamowienie to wtedy bialy takze ok. Niebieskie za to obledne :D

Mialem skonczyc tego bloga, ale nie moge sie powstrzymac.

Mialem dzisiaj juz zaplacic za biale R1 jak dostalem odpowiedz z ebay'a ze pewien user ma 1 pare, odpisalem i poczekam ta chwile.

Rame jade odebrac chyba jutro jesli waga sie potwierdzi, kola -> wszystko juz jest na miejscu, kwestia zaplecenia, niestety chlopaki chyba maja troche na glowie i raczej nie odbiore ich w przyszlym tygodniu. Acz bez hampli i tak nie pojezdze, no i moje tarcze bede dostepne dopiero za tydzien. :confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...