goldbloom Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 A telefon już masz? Z ciekawości - ile waży twój zestaw kluczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 168g CB Multitool 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 No, ciekawe. Mój klucz Rockrider z Decathlonu, za 29 zł (choć bez skuwacza łańcucha, ale moim zdaniem do "wyścigowego, jak mówisz, zestawu jest zbędny) waży 145 g... No to, widzę, że nie mam się czego wstydzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Podsiodłówka, najlepiej chyba Topeaka; masz bardzo szeroki wybór wielkości...ale szczerze mówiąc kieszonki z tyłu koszulki przynajmniej mi w zupełności starczają. Kiedyś woziłem ze sobą pół serwisu, teraz tylko 3 imbusy, łyżka i łatki, tel, dokumenty i wsio A mała pompka ma przede wszystkim pompować, najlepiej brać przynajmniej częściowo aluminiową. To będzie dobre: https://secure.centrumrowerowe.pl/006541/Topeak-Peak_Dx_II_Master_Blaster_pompka_srebrna/Produkt.aspx albo http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_POMPKA+MINI+PRO+PERFORMANCE+2-WAY__P_53110176-53010001__PZTA_8__PD_53010756.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Topeak aero wedge pack DX small Zastanawia mnie tylko czy "kompatybilne z siodłami Allay Racing Sport 1.1, Sport 1.1 oraz Nomad 1.1." to tylko taki wymysl i system quickclick nie bedzie pasowal do innych siodel? Czy moze wybrac jakas ciutke wieksza torbe, sub 1 litr. PLanuje sie wreszcie wybrac w gory we dwojke i moze wartobyloby miec troche mniej na plecach lub w ogole wiecej bagazu. Spec 0.8l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Nie będzie pasowała, bo w tej wersji mocujesz ją bezpośrednio do zaczepu w siodle (a poza fizikiem i selle royal nikt tego nie stosuje). Musisz szukać wersji bez DX http://velo.pl/www/produkt/?m=0&pk=%&id=1051 mam identyczną, mieści dokładnie litr a po powiększeniu ~1,4l. Wchodziła tam lekka dętka, 4 imbusy, skuwacz normalnej wielkości, scyzoryk, 2 łyżki, łatki, dość porządne zipy oraz portfel i telefon. Oczywiście wtedy była już wypełniona po brzegi A z dodatkowej przestrzeni szczerze mówiąc w ogóle nie korzystałem. Wg mnie warta każdej złotówki...a topeak już niekoniecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Jak dokladnie jest mocowany ten author? Zdjecie niewiele pokazuje. A ja tez na targach zamiast po ogladac to sie obijalem Spec jest na rzepy, czyli w miare ok, ale wiadomo, super sztywne to to nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Główne mocowanie jest do prętów siodełka + rzep do podsiodłówki. Dość solidne rozwiązanie, nie miałem z nim problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Chyba zdecyduje sie finalnie na Speca Jeszcze sprobuje go tylko obejrzec gdzies na zywo w W-wie. Smutnych kolorow nie chce Wlasnie bylem obejrzec ta torebke speca, za male. Jak juz to model wedgie, w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ...bo jak zwazylismy rame bez zacisku, z hakiem i samymi miskami sterow to wyszlo ponad 1590g. ... A jaki masz rozmiar? bo moja eMka z wbitymi miskami sterów, hakiem przerzutki, zaciskiem na rurze podsiodłowej i czterema śrubkami od koszyków bidonów to całe 1508,30g. Foto na wadze w moim profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Ale taka podsiodlowka nie wyglada PRO, wszystkie graty do kieszeni i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 A jaki masz rozmiar? bo moja eMka z wbitymi miskami sterów, hakiem przerzutki, zaciskiem na rurze podsiodłowej i czterema śrubkami od koszyków bidonów to całe 1508,30g. Foto na wadze w moim profilu. To tez byla M'ka, na szczescie jej nie wzialem patrzac na twoja rame. Z zaciskiem to pewnie byloby dobre 1610g wiec duzo wiecej niz twoja ramka. Waga pokazywala dokladnie 1585-1588g, ale super dokladnie to nie bylo bo musialem delikatnie rame podpierac, w kazdym razie nawet jesli to lzej nie byloby. Licze na farta z cr.pl, moze bedzie troche lepsza waga sztuki ktora mi dosla. Akurat ten spec wyglada bardzo smukle, wersja mini jest naprawde mini. Wiem, detki moge sobie przymocowac praktycznie wszedzie na wyscigi itd. ale gorzej juz z wypadami na dluzsze trasy i dziewczyna. Ide tutaj na kompromis. Zreszta lubie byc jednak wygodny i jedyna rzecz na plecach ktora moge tolerowac to mp3 i jedzenie. Dzieki temu rzadziej bede musial brac plecak Kolejna sekcja projektu u mnie Kaseta XT 11-32 - 262,3g -- Zebatki - 257,4g -- Nakretka - 4.9g Przerzutka przod XTR FD-970 - 127,3g -- Przerzutka - 123,6g -- Sruba 3,7g Przerzutka tyl Sram X.9 Medium 2010 - 207,7g Link do zdjec! Edit: Moze to juz troche szalenstwo. Teraz wyslalem zapytanie do wszystkich sklepow na temat realnej wagi ramy XTC 2010, moze znajde jakas sztuke <1450g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Czemu szaleństwo ? naprawdę duża część osób tak robi przed zakupem 15 stron klepania o niczym, a roweru nadal nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Dostalem spory odzew co do wag ram, ale mysle ze jutro bedzie jeszcze troche wieksza pula informacji. 1547-1613g XTC rozmiar "M" Mati: Naprawde, proba zalatwienia jednej sprawy konczy sie problemami na 2 innych frontach, kasa nie jestem problemem, jedynie czas, dostepnosc i debilizmy niektorych osob Rower bedzie jezdzil na 99% od 8 kwietnia. Bardzo mozliwe ze uda mnie sie zalatwic wiekszosc spraw do 30-31 marca wlacznie ze srubkami do wszystkiego i troche innych zabawek majacych sprowadzic rower <9kg. Jutro moze znajde chwile na napisanie do AFCBikes / turcja aby zamowic srubki/kolka przerzutki. Ostro takze naciskam na znalezienie bialych elixirow R z carbonowa klamka. Kola praktycznie w drodze, rama takze. Chociaz cos czuje ze hope'a nie bedzie na tyle. Czekam na rozwoj sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Czemu uparłeś się tak na te Elixiry ? Skoro kasa nie jest problemem to odrazu pchać się w R1, a nie w pół środki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Co do R1 i w ogole formuli nie podoba mnie sie praca klamki jak i luz. W momencie jak bede mial wiecej okazji przetestowac formule wtedy moze sie zdecyduje na zmiane. W kazdym razie formuli nie skreslam, ale to nie jest jeszcze ten czas. A tak jak elixirom cos zacznie dolegac to zawsze jest niezgodnosc towaru z umowa i mozna spokojnie zmienic hample Badz oddac dziewczynie. Z drugiej strony, kasa nie jest problemem jesli chodzi o pewne granice przyzwoitosci, w dodatku problem z ciagle nieskonczonym projektem wynika w sporej czesci z delikatnie mowiac nieodpowiedzialnosci sprzedawcow przez co nie mam czasu zajac sie wiekszymi sprawami. Druga sprawa ze projekt przez X stron to bylo tak naprawde rozwijanie calego pomyslu. Z tego powodu nalezy sie wam moja wdziecznosc, za pomoc. Moze jutro zapodam odswiezona rozpiske, na razie na spokojnie brakuje okolo 100-150g do <8999g acz sporo jeszcze bedzie mozna zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 To tak zeby dorzucic do pieca.... jak sie zdecydujesz na stery Tune BuBu to od razu rozgladaj sie za gwiazdka, ekspander tuna GumGum jest bardzo kiepski nie trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Białe nie są tylko jako oemy? Chyba pozostanie Ci kupno karbo-klamki w późniejszym czasie W harfie nie powinno być problemu z dostępnością, ew. http://www.ebikestop.com/avid_elixir_r_replacement_carbon_lever-11.5015.021.020.php Rozumiem, że XTR'y odpadają? Waga w porządku, nie stosujesz adapterów a za tysiaka wyrwiesz komplet bez tarcz z polskiego obiegu. I może nie są ani najsilniejsze ani najlżejsze ale to wciąż naprawdę niezłe hample. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Elixiry sa w kilku kolorach. Release - Bialy / Silver / Grafit (nowosc - niewiadomo kiedy wejdzie, pokazane na targach w chinach przy prezentacji nowego X.7) Oem - Bialy / Silver / Gold / Red / Black i moze jeszcze cos, ale nie widzialem. Walnalem do superiora i harfy z zapytaniem odnosnie wersji/kolorow dostepnych. Hermes ma: R - Silver Carbon 800zl CR - Black Carbon 950zl CR - White 920zl Mnie urzadzalyby mnie R - White Carbon, ale w ogole nie wiem czy dostepne gdziekolwiek. Nowy kolor grafitowy takze bylby lepszy niz silver. Ewentualnie juz przeboleje biale ze zwykla klamka, byleby cena byla przyzwoita. Pozniej moge popracowac nad detalami, ale malowac zaciskow/klamki nie bede... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 15 stron klepania o niczym, a roweru nadal nie widać Mati ty nie marudź, tylko zaprezentuj SWÓJ projekt Sorcerer, ile czasu masz na "niezgodność towaru z umową"? Bardzo jestem ciekawy kiedy rzeczywiście uda ci się zakończyć ten projekt. I jaki będzie efekt finalny, na ile będzie odbiegał od zamierzeń, bo planujesz wszystko bardzo szczegółowo. Oczywiście, trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 W zasadzie to zalezy od interpretacji, znowu przepisy nie sa jasne i proste co do niezgodnosci towaru z umowa. Jakby nie patrzec jest to 2 lata / 6 miesiecy* ale trzymajmy sie tej dluzszej wersji, zreszta praktyka tak nakazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 PS. Szare Elixiry to R bez carbonowych klamek, należące do grupy X.7 Wklep suchą rozpiske z tych części, które masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Chyba jedyna nadzieja co do bialych elixirow w Superior-Polska. Nie ma i nie bedzie ich miec w najblizszym czasie: Harfa Formicki Hermes Cyklotur W gre wchodzi wiec srebrna para z CRC / cykloturu w zaleznosci od ceny. No chyba ze ktos ma jeszcze jakies pomysly. Na razie najlzejsza rama jaka znalazlem 1515g, do konca przyszlego tygodnia podejme decyzje bo czekam jeszcze na pare firm, ktore maja miec dostawe na dniach. Koła powinny byc u mnie w tym/nastepnym tygodniu. To samo dotyczy spinki, lancucha, pancerzy i gripow. Aktualna rozpiska Bar Ends: (Rogi)Con-Tec 62g Bottle Cage: (Koszyk na bidon)Smud Carbon x2 17g Zacisk sztycy: Smud Carbon 7g Cassette: (Kaseta) XT 11-32T 262 Crankset: (Korby) SLX 44-32-22T 175mm 901 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) XTR FD-M970 127g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna)Sram X.9 Medium 2010 207g Fork: (Widelec)FOX F100 RLC 2009 1580 Handlebar: (Kierownica) Syntace Duraflite Carbon 126g Seat: (Siodło)No Name 286g Seatpost: (Sztyca) Noname 309g Shifters: (Manetki)Sram GripShift X0 170g Skewers: (Zaciski koł)Only Ti/Titanium QR Bolt-On 31g Stem: (Mostek)Smica lite Pro 25.4mm 100mm 102g Tire (Front): (Opona przednia)Rocket Ron Evo 2.1 381g Tire (Rear): (Opona tylna)Rocket Ron Evo 2.25 410g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Opony to raczej na odwrot, szerokosc.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Mam pytanie czysto teoretyczne aby tylko znac ogolna skale efektow. Wymiana wszystkich srub w bike'u wiaze sie ogolnie z jaka skala wagi? Chcialbym dzisiaj sam to zalatwic, ale nie mam czasu. Nie mowie tutaj o dokladnych wyliczeniach. - Mostek Ti -12g - Przerzutki + sruba mocujaca na hak Nylon/Ti -x? - Tarcze na Ti -x? - Bidon nylon -3g - Korba Alu -x? - Kolka przerzutki tyl -x? [Koleczka afc 10g] - Nakretka Soul Kozak -3g - moze cos przegapilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.