Sorcerer Napisano 11 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Co do selekcji przynajmniej alpinow to nie ma takiej potrzeby, w velo i lemonie wyraznie dostalem informacje ze roznice na egzemplarzach w granicy pomiaru. Ale gdzie mozna dostac hope/revo/alu nyple i ztr alpine'a za 830zl Sama piasta to wieksza czesc budzetu, wiec wybrzydzac sie bede. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 PS. Co do ramy. Na 100 % zostajesz już przy alu Xtc 2010 ? Może tak by xtc carbon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 11 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Ceny na allegro przyjemne, ale czy warte ryzyka za te uzywki? Za to jakbym zobaczyl anthema nowke za 2.5k to mysle ze nie zawahalbym sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 (...) - Widzialem XTC 2 2010 (M) jeszcze raz w celu zmierzenia czy downswing wchodzi i tak nie bardzo. Zarowno w XTC 1 oraz 2 sa stosowane topswingi. Tak wiec pozostaje na razie zamowic XTR topswinga, dokladnie ktory jeszcze bede badal. - Co do powyzszego, sruba bidonu wypada ~13.5cm nad osia suportu.(...) Tylko top swing wchodzi w grę. Mimo, że chwilę używałem down swinga, to niestety nie da się ustawić optymalnej odległości przerzutki od blatów. Śruba od bidonu to uniemożliwia. Brakuje jakichś 2-3mm (dla ramy M). Oczywiście da się tak jeździć, ale jeśli planujesz zmieniarkę xtr, to przecież nie będziesz godził się na jakiekolwiek kompromisy. To musi chodzić idealnie, a nie prawie idealnie. Dodatkowo przelotka na linkę przerzutki jest pochylona w taką stronę, że w przypadku użycia down swinga linka ostro załamuje się w miejscu wyjścia z przelotki. Na tym zdjęciu widać o co mi chodzi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 11 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 To chyba pozostaje tylko XTR, na przyszlosc nie ma nawet jak za bardzo wpakowac Dura Ace'a chyba ze w zaleznosci od wielkosci blatow zastasowanych przy 2x9. Prowadzenie link wtedy do przerzutki przy Dura Ace takze jest malo wazne ze wzgledu na adapter. W kazdym razie dzieki za informacje, zamowilem FD-M970. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Wkoncu zadzwonilem do gianta pytac sie o stery, odpowiedzi mnie rozwalily. W kazdym razie: - Stery polzintegrowane - Sam model sterow to cholera go wie co to, na moj odzew ze w serwisach sprawdzali ze to cane creeki dostalem odpowiedz przeczaca i ze sa to stery kij wie jaki jesli chodzi o model produkowane przez firme ting shing cholera wie jak to sie pisze - Co do sprawy sfefanX, zdazylo sie czy zdarzalo sie ze blednie byly montowane miski zintegrowane. Tak wiec, ja juz k**** nie moge, musze napisac do CR.pl Zerostack = Semi integrated? Ze sterow semi integrated: - Tune bubu i jakis topcap XXX zl - Cane Creek ZS-3 ~200zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Giant-Polska niech sie pocaluje w (_Y_) "Witam, W ramach aluminiowych XtC 2010 dostępnych „luzem” są w komplecie stery półzintegrowane firmowane przez FSA." Trzeba sie chyby puknac w czape, bo jak rozmawialem przez telefon to byla zupelnie inna historia. I teraz ich odpowiedz na pytanie dotyczace wysokosci misek sterow i ewentualnego pasowania tune bubu. "Witam, niestety nie posiadamy takiej informacji. Ale dobry serwis rowerowy nie powinien mieć większych problemów z dopasowaniem sterów do ramy XtC." Chyba im wysle wiadomosc: Czekam w takim razie na adres dobrego serwisu rowerowego gdzie dostane informacje czy aby Tune Bubu pasuje albo nie... Czyli bedzie jezdzenie z rama do cult-bikes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 No tak jak bedzie za wysoka to przeciez zawsze mozna taka miske pila lub szlifiera potraktowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 ta jeszcze bede szukal cudow Czegos ty tak swojej nie potraktowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Pytanie dotyczace NoTubes'a i kompletnosc zestawu oraz tego co potrzebne. - Kompletne Wentyle x2 - Przyrzad do wykrecania wentylow x1 - Plyn - Wklad do wentyli ??? - Opaska na dwa kola - Podajnik plynu przez wentyl x1 Cos mi w takim zestawie brakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Ja bym sie raczej zapytal czy taki zestaw jest mi potrzebny a co najwazniejsze praktyczny. Dos ztr kup wentylki no tubes. Zolta tasma no tubes 21mm, wystarcza na 4 kola .. i plyn, tu duzy wybor i na tym koniec. Wlewanie plynu przez wentyl jeszcze bardziej komplikuje caly proces zalewania. Playn lejesz bezposrednio do opony przed jej calkowitym zalozeniem na obrecz, prosciej i szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 A jak na przyklad w przypadku wkrecania / wykrecania wentyla np. w trakcie wyscigu w celu zalozenia detki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Jedyne co robisz to odkrecenie nakretki, tak jak w zwyklej detce i wyciagasz wentyl. On jest wkladany do otworu od srodka i jest zakonczony gumowym zgrubieniem sluzacym za 'podpore' i uszczelnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Giant podaje ze w modelu 2010 sa stery zintegrowane, a zs3 to sa stery polzintegrowane, czyz nie? (...) To sie tak tylko wydaje ze to tylko podkladka, ja mam dolna miske czarna wiec zlewa sie z kolorem ramy i wyglada jak ster zintegrowany(...) To prawda FSA ZS3 to są stery pół-zintegrowane (jest błąd na stronie Centuriona http://www.centurion...tail?bike_id=35 , żeby było śmieszniej , chyba, że FSA ZS3-SL to jakieś inne stery, ale wątpię). Widziałem ramę XTC 2010 właśnie z takimi sterami, jak ja mam (zintegrowanymi, żeby nie było wątpliwości), i z taką samą podkładką 20 mm(gdzieś w polskim sklepie internetowym). Niestety nie mogę znaleźć tej strony. Ja jednak mam stery pół-zintegrowane. Przez cały czas tak myślałem i nawet kiedy zaczęliśmy o tym rozmawiać, nie przyszło mi do głowy, że może być inaczej Kiedy ostatnio skręcałem sobie wszystko przyjrzałem się im dokładniej. Aluminiowe miski wciśnięte w ramę ->> stery pół-zintegrowane Chociaż z zewnątrz wyglądają jak zintegrowane, hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Ja moze zaraz przywioze rame ze sterami, zobaczymy, mam niecny plan na dzisiaj, ale nie wiem czy dam rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Katalog ze szczegółowym opisem sterów FSA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Kolejne niemile niespodzianki W cult-bikes odmowiono mi sprowadzenia bar plugow, moga, ale tylko komplet z kiera Sterow Tune'a Bubu nie mial w ogole, jedyny jakie info uzyskalem to ze niebieski jest ciutke jasniejszy od pokretel foxa. Czas oczekiwania na stery min. 1 miesiac. Cane Creek 110 ma za to bardzo ladny kolor. Dorwalem po 1 nyplu DT w kolorze niebieskim i jasno niebieskim, roznicy nie widze miedzy nimi, ale musze sie zaraz dokladniej przyjrzec. Rame mialem wziasc, jednak zapomnialem o limicie na karcie. I chyba bogu dzieki, bo jak zwazylismy rame bez zacisku, z hakiem i samymi miskami sterow to wyszlo ponad 1590g. Mam takze zdjecia sterow, co do misek, sa one bardzo plytkie. Niestety nie mierzylismy. Same stery bez misek nabitych w ramie, bez gwiazdki, bez podkladek, bez sruby i kapsla - 22g Kolejny problem, ale juz sie nie wyrobilem wiec 100% pewnosci nie mam, ale raczej bedzie klopot ze zdobyciem piasty D711 w kolorze tytanu. Moze mi ktos podrzucic pomysly co do: Pompki/Pompek - Na pewno potrzebuje pompki na zawody i zapewne stacjonarki mocniejszej aby nabic w spokoju opony. Jakies sugestie bo rano pewnie bede placil w centrumrowerowe.pl za rame i pare ###### Neopren na widelki - brac lizardskina czy cos innego z cr.pl? Łyzki do opon - Schwalbe czy jakies inne? Pasta do kiery/sztycy karbonowej - Ktoras bedzie ok? I moze jeszcze jakis smar do suportu z oferty cr.pl lub inne przydatne srodki? Do zalozenia/zdjecia kasety potrzebuje bacik + klucz right? To jest łancuch Campy C9 czy to powinna byc dla mnie oczywista oczywistosc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Osłonkę tylnych widełek kup sobie giantowską bardzo dobrze wykonana i świetnie się trzyma. Sam takiej używam. Łyżki to chyba parktool będzie najlepszym wyborem. Pompki SKSa były ostatnio w promocji więc można je tanio kupić. Dobre są też Topeak ale droższe od SKS. Do założenia kasety wystarczy sam klucz ale do zdjęcia już przydałby się z bacikiem. Ten łańcuch campy to nadal pasty do karbonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 C9 ? Poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Tak, to jest Record 9, inaczej C9 itp. Łyżki pedros/parktool, smar https://secure.centrumrowerowe.pl/06201073001/Motorex-BIKE_GREASE_2000_uniwersalny_smar_100g/Produkt.aspx powinien być w porządku. Lepiej zacznij się zastanawiać nad inną ramą bo nad XTC jakieś fatum wisi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Rozumiem ze ten bike grease nada sie takze do smarowania suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 To i ja swoje 5 centow dorzuce, lyzki??? rozumiem szosa ale do mtb? po co ci pasta do laczen karbonowych, jak masz 31.8 i kiere ' twoju mac' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Od kiedy mam Oversize Zawsze byl mostek i kiera 25.4mm A łyzki, nie wiem jak bedzie z ALPINE'a, ale zakladanie gum czasem potrafi byc strasznym wrzodem na tylku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Juz takie zamieszanie robisz ze sie trudno polapac... Do ztr nigdy nie uzywalem lyzek, zupelny zbytek. Moja kiera 82g, i ok dalem ta paste ale bez tez dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Stacjonarna pompka Chyba wstepnie wybiore tego parktoola. Co do pompki w trase nadal przegladam oferte bo musze znalezc cos lekkiego do kieszeni z jednoczesnie dobrym systemem na rame w zaleznosci od nastroju i trasy Wiesz chris, poza scigantem mam w domu jeszcze troche rowerkow i zalozenie gumy na takiego remerx'a to jest masakra wiec lyzka sie przyda Edit: jakies konkretne propozycje podsiodlowki? Musi zmiescic sie multitool cranka, ewentualnie jakies drobiazgi, dokumenty, telefon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.