quezak Napisano 26 Listopada 2009 Napisano 26 Listopada 2009 Mam pytanie dość nietypowe. Mianowicie gdzie w Gdyni znaleźć można sporą, prostą drogę z górki z przyzwoitym asfaltem, ale w dość spokojnym miejscu i bez zbyt wielu wyjazdów z boków? Jak się nietrudno domyślić chodzi o górkę na której można bez obaw rozwinąć dużą prędkość U mnie na Obłużu mam sporo górek ale wiadomo - osiedla i wyjazdy, więc strach się rozpędzić porządnie...
creative1989 Napisano 26 Listopada 2009 Napisano 26 Listopada 2009 Asfaltów w Gdyni nie znam, ale mogę Ci powiedzieć, że jest jedna fajna asfaltowa górka w Gdańsku, z Moreny, w stronie Niedźwiednika. Spokojnie rozwinąłem 65km/h na Smart Samach 2.1, "bez rozbiegu". Z nim to można nawet rozwinąć pewnie co najmniej 80km/h, a jak masz opony szosowe to pewnie i więcej, zależnie od oporów powietrza
DominikM Napisano 26 Listopada 2009 Napisano 26 Listopada 2009 Przejedź się kawałek dalej - Spacerową zjeżdża się po prostu pięknie poza godzinami szczytu
Flash3M Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 W Gdyni najlepsze prędkości uzyskiwałem na ulicach łączących Witomino z główną częścią miasta, czyli na Małokackiej oraz Kieleckiej, chociaż nie pamiętam abym tą kiedyś zjeżdżał.
xMichalx Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 W Rumi niedaleko Piekiełka na zachód od drogi Rumia-Łężyce w lesie jest asfaltowa droga zamknięta dla ruchu samochodowego (dawny dojazd do jednostki,teraz nieużywany).Można się tam spokojnie rozpędzić do prędkości powyżej 70km/h,więcej pewnie też w zależności od opon i przełożenia.Asfalt jest bardzo dobrej jakości bez dziur,na dole jest szlaban,a na górze ta droga łączy się w czerwonym szlakiem Wejherowskim TPK.Ja tam trenuje czasami podjazdy,bo nie wiem co miałoby dać zjeżdżanie z górki...???Rekordu świata prędkości na rowerze i tak nie pobijesz,ale za to piękne szlify kolarskie może złapiesz jak zaliczysz glebę:)Czego oczywiście nie życzę!
kello Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 O tamten zjazd w lezycach niezly jest. Podobny jest w dolinie radosci (chociaz nim bez sensu zjezdzac, po obok jest niebieski szlak ). A tak w Gdyni samej to polecam zjazd z Witomina w strone ciapkowa i stryjskiej. Szeroko, na poczatku w miare stromo, pozniej sie wyplaszcza. Dalej to zjazd w Debogorzu w strone Kazimierza, dosc krotki ale da sie rozpedzic, nawierzchnia asfaltowa. Jesli dalej w tamta strone jechac to jest podjazd a w druga strone zjazd z Mrzezina na dol, ale tam sporo ciezarowek jezdzi. Aaa jeszcze zapomnialbym o fajnym zjezdzie malo uczeszczanym do zrodla marii, jak wjezdzasz na Fikakowo, przejedziesz wiaduktem nad obwodowa i skrecisz w lewo to masz calkiem ostry zjazd. W Sopocie petelki na reja, wjazd od siedziby TVP, calkiem sie mozna rozpedzic rowniez i ruchu tam nie ma. Czyli najbardziej polecam: Zjazd na Zrodlo Marii Petelki w Sopocie
borowka Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 w Gdyni to zjazd wielkopolskiej jest tam alejka rowerowa, chodź w sumie jest dość którka jeśli szukaj większego hardkoru to w Sopocie skrecasz w Reja, jedziesz prosto (jak cię asfalt prowadzi). W pewnym momencie jest rozwidlenie: 1. w lewo masz górkę dość stromą, ale krótką, z lekkimi łuczkami 2. w prawo masz lekką górkę, ale długą. Tam po lewej miałem prawie 60km/h, a po prawej ok. 50km/h
xMichalx Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 Jeżeli chodzi o bicie prędkości to polecam odjechać od Trójmiasta w strone Żarnowca,wjechać na zbiornik górny elektrowni szczytowo-pompowej i zjechać asfaltem do Czymanowej...długi zjazd mały ruch,ja miałem tam 82km/h na MTB a na szosówce pewnie można by dojść dużo więcej...tylko nie wjeżdżać na białe linie i naprawde uważać przy tej prędkości już ostro wynosi na łukach:)
exocet Napisano 3 Grudnia 2009 Napisano 3 Grudnia 2009 kielecka, witomińska , małokacka, ale tam i tak jest spory ruch samochodowy....pzdr
supergdynia Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 Dobry zjazd jest jak sie jedzie z Borodzieja w strone Gdanska ( 1 skręt w lewo po minięciu Borodzieja - droga asfaltowa ) 62kmp/h mialem , zamierzam poprawic.Po skręceniu jedziemy ok 500m , w tym pokonujemy 1 górkę i dojezdzamy do szlabanu i zdjazdu do Sopotu.Zjazd ma kilka lekkich zakretow.
vcppp Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 w Gdyni to zjazd wielkopolskiej jest tam alejka rowerowa, chodź w sumie jest dość którka aktualnie odradzam wielkpolska, mieszkam przy "wyplaszczeniu" (okolice Orlenu), niestety aktualnie sciezka jest w fatalnym stanie, tzn asfalt i kostka sie miejscami pozapadaly po zimie (w dwoch miejscach zrobily sie dziury glebokie na okolo metr, wprawdzie juz to wylatali ale ciagle trzeba uwazac). Troche lepiej jest nizej, zjezdzajac w dol od orlenu po minieciu swiatel jest dosyc fajna prosta, rowno (uwaga na pokrywy studzienek, wystaja!) ale niestety jest krotko i konczy sie paskudnym wyjazdem (zaslonietym krzakami) za ktorym zaraz zaczyna sie prawdziwy HC, czyli chodnik z plyt ukladanych chyba za gierka. Natomiast moge polecic ulice ktorej nazwy niestety nie znam, wjezdza sie w gore na plyte redlowska i tam jest taki fajny zjazd w strone redlowa, wyjazdy z osiedli sa tylko po prawej stronie i do tego bardzo dobrze widoczne wiec w razie czego jest wystarczajaco duzo czasu by sie zatrzymac. wydaje mi sie że chodzi o Redłowską ale nie jestem pewien do końca, musiałbym się tam przejechać i zobaczyć ... a niestety aktualnie umieram w domu z temperaturą http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=54.495634,18.548545&daddr=&hl=en&geocode=&mra=mi&mrsp=0&sz=16&sll=54.495842,18.547647&sspn=0.008511,0.01929&ie=UTF8&t=h&z=16
morganfriman Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 jak ktoś ma mocne nerwy to tylko Mrzezino albo trochę kręto z Koleczkowa w stronę pustek cisowskich.
gj5 Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 Zjazd koło Źródła Marii - 64 km/h ul 23 marca od Leśnika w kierunku centrum - 66km/h zjazd z Moreny do Niedźwiednika główną drogą - jechałem tam bez licznika ale można bić rekordy wada - duży ruch zjazd z Karwin w kierunku centrum - duży ruch ale jaka prędkość O ulicy Reja to chyba każdy słyszał - 58km/h, oczywiście tym mniej stromym zjadem, bo ten większy jest dla szaleńców
borowka Napisano 25 Sierpnia 2010 Napisano 25 Sierpnia 2010 albo trochę kręto z Koleczkowa w stronę pustek cisowskich. tam jest spoko tylko spory ruch - kilku mnie obtrąbiło, jak ja tego nienawidzę! jeszcze jest fajna górka jadąc do źrodła Marii od strony Fikakowa tam spokojnie można wyciągnąć 70 km/h i ścigać się z babciami na obwodnicy tylko trzeba hamować, bo ten piękny asfalt kończy się nagle kocimi łbami. Ruch - znikomy.
skuner Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 Moje typy na północ od Gdyni: - Połchowo - Reda Rekowo - na końcu jest przejazd kolejowy z linią helską - Mrzezino - skrzyżowanie na końcu - Żarnowiec elektrownia wodna - kręta - Dębogórze - Dębogórze Wybudowa - mało użytkowane tory na końcu Gdynia: - zjazd z Obłuża Kwiatkowskiego do świateł z Unruga, - zjazd z Obłuża Benisławskiego do Stolarskiej - zjazd z Witomina na Redłowo - zjazd z Witomina na Wzgórze - zjazd z Dąbrowy na Mały Kack Gdańsk - ulica Pana Tadeusza w Gdańsku - krótka droga pośród zabudowy między Chełmem a Siedlcami ale 50 tam wyciągnąłem na oponach górskich, na końcu ostry zakręt na 20-30km/godz - Słowackiego (nocą) - Spacerowa (nocą) Kaszuby: - Szemud - Wejherowo - prawie 170 metrów różnicy wysokości, głównie z górki http://www.bikemap.net/route/632133
Specjal Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 gj5, borowka - takie prędkości to na kolarkach co najwyżej a nie na góralach z grubymi oponami. Sprawdźcie czy Wam liczniki nie zawyżają wartości.
migajek Napisano 7 Września 2010 Napisano 7 Września 2010 gj5, borowka - takie prędkości to na kolarkach co najwyżej a nie na góralach z grubymi oponami. Sprawdźcie czy Wam liczniki nie zawyżają wartości. Sprawdziłem z GPSem i motorem kumpla (to ostatnie tylko w zakresie do 47 km/h) i generalnie błąd mam +- 1km/h I potwierdzam, górka na Źródle Marii przy zjeździe od Fikakowa pozwala na uzyskanie prędkości ponad 60km/h nawet na MTB ze stosunkowo grubymi oponkami.
gj5 Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 Wyświetl postUżytkownik Specjal dnia 01 wrzesień 2010 - 10:39 napisałgj5, borowka - takie prędkości to na kolarkach co najwyżej a nie na góralach z grubymi oponami. Sprawdźcie czy Wam liczniki nie zawyżają wartości. Sprawdziłem z GPSem i motorem kumpla (to ostatnie tylko w zakresie do 47 km/h) i generalnie błąd mam +- 1km/h I potwierdzam, górka na Źródle Marii przy zjeździe od Fikakowa pozwala na uzyskanie prędkości ponad 60km/h nawet na MTB ze stosunkowo grubymi oponkami. Wszystkie podane przeze mnie prędkości uzyskane na Krossie Level A6 na standardowych 2.1 Licznik mam jak najbardziej ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.