Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] wybór kompletu za ok. 700zł

Timon92

Rekomendowane odpowiedzi

Zacząłem czytać coraz to więcej na temat saintów i chyba w końcu kupie, nie znalazłem tylko odpowiedzi na temat klamek. Manetki mam XTR'a i tak samo klamki też bym chciał mieć XTR'a, na tył pójdzie zacisk XTR, ale z przodu chciałbym dać zacisk sainta i nie wiem po prostu jak będzie zachowywał się z klamką XTR.

Aktualnie mam LXy tył tarcza 160 przód 180. Z hamulców nie jestem zbytnio zadowolony, nie wiem o co chodzi Tobie z tym saintem z tyłu; chyba, że proponujesz bym z tyłu też założył zacisk sainta. Napisałem wyżej, że na tył wejdzie XTR razem z klamką XTR'a. Właściwie dobrze daje radę lx i kto wie czy nawet jego bym nie zostawił i zmienił tylko samą klamkę z lxa na xtr. Rozchodzi mi się głównie o przód i połączenie klamki XTR z zaciskiem Saint - tarcza 180 no i to co piszesz mati : "klamka dedykowana do 2 tłoczków z 4 tłoczkami" .

Pół-metaliki accenta przód, tył żywiczne Shimano.

Wiadomą sprawą jest też, że Shimano nie jest głównym producentem ham. Co się zaś tyczy reszty to za dobrze nie znam. LX są moimi pierwszymi hydraulikami i jeżdżę na nich już od dwóch lat, trochę mi się szczerze powiedziawszy znudziły.

Podobno tak jak w J7 ustawia się to raz i potem nie korzysta. Łożyskowana klamka to też fajny bajer ale nie zamierzam płacić za to aż tyle. Może jak się kiedyś urwie przy dzwonie to kupię od Code. Już postanowione, pozostaje tylko poczekać na święta ;)

• 2 tygodnie później...

Jak ja mam Rock Shox Tora RS, taki sam jak kolega wymienil i mam w nim włożoną tarcze 180mm, i jak na razie sprawuje się perfekcyjnie. I pytałem w sklepie rowerowym i spokojnie można nawet 203mm włożyć bez żadnych obaw. Ja jeżdżę w Dualu czasami nawet lekkie DH i wszystko się trzyma :) Moja hydraulika to SLX. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...