TocaS Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Tylną się sam nauczyłem metodą prób i błędów, co do przedniej to miałem wydrukowaną pomoc z internetu i właściwie też zajęło chwilę i wiedziałem o co chodzi. Ze spraw rowerowych ja, np. bardzo chciałby się nauczyć składać i centrować koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Nie wiem czy to możliwe, ale wiadomym faktem jest , że przerzutki do Hyperdrive obsługują dobrze tylko 42 i 48 zębów, więc może ty masz korbe 44 i tu zaczyna sie problem. Śmiej to odwołać gdyz mam korbe sachsa 44 i z przerzutka LX działa nie zadowalająco, nie dobrze ale perfekcyjnie ... odkąd wymieniłem suport dłuższy o az 1mm wiec tyle robi roznice NIewiem jak wy ale ja swoj rower składałem jak jeszcze nie mialem zabardzo o tym pojecia i nigdy nie miałem problemu z ustawianiem przerzutki. Nawet udawało mi sie wyregulowywac w miare wzglednie makrośmiecie z definicji nie wyregulowywalne. O co kaman z tym regulowaniem przedniej wzgledem tylnej. Przednią regulujesz wzgledem korby, a tylną kasety. A kaman o to zeby przerzutke wyregulowac tak aby na twoich ulubionych przełorzeniach z tyłu łańcuch nie tarł o prowadnice i przerzucała nadal sprawnie. Bo cały naped ma stanowić harmonie w pracy. ALe tak od siebie - wydaje mi sie ze przerzutka jest delikatnie za nisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.