skjaatel Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam! Chcę sobie zrobić do pracy na zimę trenażer rolkowy. Projekt ramy mam, projekt obciążenia mam, i wiem jak mają wyglądać rolki. Tylko skąd je wziąć? Znajomy proponuje zamówić u stolarza z drewna bukowego i okleić filcem. Co o tym sądzicie? Koszty muszą być naprawdę minimalne. Thx za wskazówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam! Chcę sobie zrobić do pracy na zimę trenażer rolkowy. Projekt ramy mam, projekt obciążenia mam, i wiem jak mają wyglądać rolki. Tylko skąd je wziąć? Znajomy proponuje zamówić u stolarza z drewna bukowego i okleić filcem. Co o tym sądzicie? Koszty muszą być naprawdę minimalne. Thx za wskazówki! Chciałem zaproponować rolki z tworzywa sztucznego, ale chyba chodzi o to, żeby się opona nie ślizgała. Jeśli te rolki nie muszą być stożkowe, to proponuję pójść do supermercato Leroy Merlin, skierować się do działu stolarskiego i popatrzeń na gotowe listewki - wśród nich są też wałki. Może Ci przypasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Może coś ? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Tylko, że na zimę full zapada w sen, więc trenować będę na sztywniaku Całkowicie sztywnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 A ja proponuje "zagadac" do tego goscia z allegro - http://allegro.pl/item812046970_trenazer_rowerowy_rolkowy_malo_uzywany_zobacz.html Jego trenażer całkiem fajnie jak na "samoróbkę" wygląda Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qwit Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Dobre rolki można odlać z poliuretanu. Zwłaszcza takiego lekko elastycznego by koło się nie ślizgało. Koszty minimalne a i trwałość zadowalająca. gdyby ktoś był zainteresowany mogę pomóc w tym temacie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Może coś ? ;-) można by nauczyć się opanowania roweru na wybojach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kluseczkowaty Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Znajomy proponuje zamówić u stolarza z drewna bukowego i okleić filcem. Co o tym sądzicie? Opona nie będzie się ślizgać na filcu? Może koszulki termokurczliwe? Przyczepność byłaby dobra, a w dodatku opona by się nie zużywała zbyt mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Skorzystam z propozycji Qwit'a - rolki z poliuretanu. Ale zawsze mogą się pojawić ciekawsze propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 http://www.stilex-sklep.pl/katalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tp-ecommerce.tpl&category_id=24&product_id=85&vmcchk=1 http://www.marba.pl/kategoria2.php?id=1 Ogólnie mój pomysł to jakiś wałeczek powleczony kauczukiem. Lub domowo odpowiedniej średnicy wałek drewniany i kawałek naciągniętej dętki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 To nie do końca o takie rolki chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.