Skocz do zawartości

[Trenażer] Z czego zrobić rolki?

skjaatel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chcę sobie zrobić do pracy na zimę trenażer rolkowy. Projekt ramy mam, projekt obciążenia mam, i wiem jak mają wyglądać rolki. Tylko skąd je wziąć?

Znajomy proponuje zamówić u stolarza z drewna bukowego i okleić filcem. Co o tym sądzicie?

Koszty muszą być naprawdę minimalne.

Thx za wskazówki!

Napisano

Witam!

Chcę sobie zrobić do pracy na zimę trenażer rolkowy. Projekt ramy mam, projekt obciążenia mam, i wiem jak mają wyglądać rolki. Tylko skąd je wziąć?

Znajomy proponuje zamówić u stolarza z drewna bukowego i okleić filcem. Co o tym sądzicie?

Koszty muszą być naprawdę minimalne.

Thx za wskazówki!

Chciałem zaproponować rolki z tworzywa sztucznego, ale chyba chodzi o to, żeby się opona nie ślizgała.

Jeśli te rolki nie muszą być stożkowe, to proponuję pójść do supermercato Leroy Merlin, skierować się do działu stolarskiego i popatrzeń na gotowe listewki - wśród nich są też wałki. Może Ci przypasuje...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dobre rolki można odlać z poliuretanu. Zwłaszcza takiego lekko elastycznego by koło się nie ślizgało.

Koszty minimalne a i trwałość zadowalająca. gdyby ktoś był zainteresowany mogę pomóc w tym temacie.

pozdrawiam

Napisano

Opona nie będzie się ślizgać na filcu? Może koszulki termokurczliwe? Przyczepność byłaby dobra, a w dodatku opona by się nie zużywała zbyt mocno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...