lakrimoza Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam Więc mam plan jechać nad morze w przyszło roczne wakacje, i mam problem ponieważ nie wiem jakim rowerem mam jechać jakim bedzie mi najwygodniej mam do wyboru kolarzówke i górala GIANT YUKON 2007. co polecacie na dłuższy dystans ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 myślę, że wygodniej będzie Ci się jechało na góralu, załóż tylko jakieś slicki i szerokiej drogi:D wg mnie pozycja na szosie nie zachęca do pokonywania dłuższych, wyprawowych dystansów ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 A celujesz w jakieś konkretne miejsce czy dopiero myślisz o trasie? Tak czy siak jestem też za góralem z uwagi na wszechstronność. Po prostu nie do wszystkich fajnych miejsc nad morzem da się dojechać szosą, a zwykły deszcz potrafi zmienić twardą gruntową drogę w bagno. No i jeżeli chciałabyś spróbować przejazdu samym brzegiem, to nastaw się na mordęgę jeżeli wybierzesz szosę. Z oponami w góralu też bym nie szalał i zostawił terenowe, ew. wrzucił semislicki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Sugeruję górala - w tym roku przejechałem trasę wzdłuż wybrzeża i jeżeli planujesz wyprawę z sakwami, to jakiekolwiek pomysły z jazdą samym brzegiem, czy kolarką czy góralem, odradzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Zdecydowanie szybciej będzie szosówką, jednak ja polecam górala lub trekinga, chociaż sam drugiego wariantu jeszcze nie przerabiałem, łatwiej dojechać do ciekawszych miejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Moim zdanie jeśli trzyma się szosy to można górskiego bez amorów lub tylko z przednim ale opony slick http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.wrower.pl/turystyka/rower/img/opona-slick.gif&imgrefurl=http://www.wrower.pl/turystyka/rower/rower-przygotowanie.php&usg=__75EueBP61zYDcVdOV1XwYjuQ02s=&h=241&w=157&sz=11&hl=pl&start=10&um=1&itbs=1&tbnid=HDtvFE9R1ALpfM:&tbnh=110&tbnw=72&prev=/images%3Fq%3Dopona%2Bslick%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DN%26um%3D1 . Drogi polskie pomimo że są zaznaczone na mapie drogowej często wyglądają gorzej od sera szwajcarskiego... wytrzęsie... nadgarstki pobolewają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 na szosę zdecydowanie Trekking 28 cali koła i lecisz jak strzała... ostatnio w górach w Beskidzie mijałem z kumplem...Starszego Pana co jechał Trekkingiem i chciał zjechać z czarnego nie wiem czy miał bujną wyobraźnie czy naprawdę to mu się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 A przeczytaj dokładnie pierwszy post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 A przeczytaj dokładnie pierwszy post. A ty przeczytaj dokładnie to co napisałem ze zrozumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Przeczytałem. I dalej widzę, że koleżanka mówi że ma do wyboru szosę lub górala, a ty piszesz o trekkingu oraz o jakimś starszym panu (ale to akurat zostawmy). Więc oświeć mnie proszę czego nie ogarniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Przeczytałem. I dalej widzę, że koleżanka mówi że ma do wyboru szosę lub górala, a ty piszesz o trekkingu oraz o jakimś starszym panu (ale to akurat zostawmy). Więc oświeć mnie proszę czego nie ogarniam. No przyczepiłeś się tego że dałem wzmiankę nie na temat o sytuacji z którą się spotkałem...Moim zdaniem długie dystanse w wyprawie nad morze pokonywać można również rowerem trekingowym...jak już Flash3M wyżej wspomniał...Chyba że posiada 2 komplety opon do MTB i ma zamiar je zmieniać w trakcie wyjazdu...to takie rozwiązanie było by w przypadku koleżanki stosowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakrimoza Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dzięki wszystkim za odpowiedzi wybiorę górala na podróż i wymienię opony na slicki. co do trasy jeszcze się namyślamy ze znajomymi mamy jeszcze trochę czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Dzięki wszystkim za odpowiedzi wybiorę górala na podróż i wymienię opony na slicki. co do trasy jeszcze się namyślamy ze znajomymi mamy jeszcze trochę czasu Weź semislicki, żebyś mógł wjechać chociaż w lekki teren. Różnie to bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.