Ubotek Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 Witam Powoli zaczynam rozglądać się za używaną szosówką. Przeglądając Allegro nie wiele się dowiedziałem, więc proszę was o pomoc. Pierwszym moim problemem jest dobór wielkości ramy. Obecnie mam około 170cm. Chcę by teraz była minimalnie za duża i krótki mostek niż żeby zmieniać ją za rok. Czym sugerować się przy wyborze używanej szosy? Jeśli ktoś byłby łaskaw wytłumaczyć mi jak rozpoznać czy kaseta/zębatki korby są zużyte? Pozdrawiam Ubotek
mati199 Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 Jeśli ktoś byłby łaskaw wytłumaczyć mi jak rozpoznać czy kaseta/zębatki korby są zużyte? Ich ząbki będą powoli przypominać ząbki rekina
Biera Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 ubotek zjechane zębatki mają kształt zębów rekina nowe obejrzyj sobie na swojej kasecie (zwykle nie korzysta sie z największej zębatki, więc tam będą najlepiej widoczne;)
Ubotek Napisano 26 Listopada 2009 Autor Napisano 26 Listopada 2009 A jak to jest z tymi rozmiarami? Przypuszczalnie jaki rowerek potrzebuję mając 165, 170, 175, 180, 185, 190. Wiem, że dla niektórych lepszą jest mniejsza niż wedle zaleceń, a dla innych większa i że do każdej trzeba się przymierzyć, ale, żeby nie było, że sobie upatrzę rowerek, a tu się dowiem, że rama nie w tym rozmiarze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.