1415chris Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Zawsze moge zrobic mix frm/tune Chociaz frm-y sa duzo lepiej uszczelnione, tzn tune wogole nie ma uszczelek ale te 17g... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 A FRM-y masz też czerwone ? Bo jeśli tak to żaden problem zrobić mixa. Te 17g możesz urwać w wieeelu innych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Miski sa czarne czyli to co widac na zdjeciach, gorna nakladka jest czerwona tak jak w tune, jeszcze zobacze ale troche bez sensu mieszac, bo tak zawsze mozna sprzedac caly zestaw sterow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Sorka, machnąłem się, chodziło mi chodziło o to co wystaję z ramy...a nie same miski.., my bad. To prawda, swoje kosztują a i chętnych od groma Edytowane 19 Grudnia 2009 przez Wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 To co wystaje z ramy to sa miski, te w Tune (na zdjeciu) sa czerwone, frm czarne, gorna nakladka zamykajaca w tune i frm jest czerwona. No wlasnie troche kosztuja a tu du..pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Te 17g możesz urwać w wieeelu innych miejscach No można, można, ale będzie ten niedosyt, że akurat na sterach nie zszedłem 17 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Ale czy warto się pociąć i podpalić się ? xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 A jak finalna waga stanie, bez zmiany sterów na 8016 gram, to co wtedy ? Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Spoko mati nie stanie, chyba ze zmienie drastycznie swoja fizjonomie i z tego wzgledu 7xxx odpuscilem sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Kiedy zobaczymy tego Duńczyka? Myślę, że nie tylko ja sie niecierpliwie. Zsotajesz przy Durin SL czy kminisz coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Powoli nabiera ksztaltu, wczoraj stanal na kolach. Ale zanim bedzie finalny produkt to troche czasu uplynie, przyciecie rury - tu potrzebuje troche pojezdzic z roznymi ustawieniami, a pogoda do tego nie zacheca. Durin zostaje, przyszedl nowy 11g lzejszy od poprzedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Chris : http://www.fotos.light-bikes.de/main.php?g2_itemId=14036 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Tak, znam ten bike. Jak widac gosc nie poszedl po bandzie, jeszcze troche do urwania byloby, w porownaniu z niektorymi moimi komponentami to ok 150g w dol Niemniej dla mnie taka waga jest zupelnie nierealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Krzychu, masz jakies uwagi co do korby? Chodzi mi o jakosc wykonania, ewentualne problemy przy montazu itp.? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Jakosc, hmm do rekordu swiata to jednak troche brakuje Hardware nie mam zastrzezen, tu dalbym 9.5/10pkt Same korby moglyby byc nieco lepiej wykonczone, tzn jest ok ale jak dla mnie to tylko 7.5/10pkt, chociaz nie mam porownania do innych karbonowych korb... Korbe mocuje sie dziecinnie prosto, jak miales do czynienia z xtr 970 to moze byc tylko lepiej. Montaz calego zestawu z suportem, ktory dokreca sie reka, zajmuje max 5min tu duzy plus, kolejnym jest mozliwosc doboru pajakow. Problem jaki mam to zlikwidowanie luzu 'radial' jest bardzo niewielki ale jednak jest, dokrecanie nakretki kontrujacej na 'non-drive' stronie likwiduje tylko 'axial' luz, przy zachowaniu swobodnego obracania sie korby. Jak dokrece tak ze nie ma luzu to korba obraca sie 3/4 obrotu. Zobaczymy co na to Lightning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dobre wiesci, luz o ktorym byla mowa jest bajecznie prost do usuniecia. Rozwiazanie Lightninga to nieco farby w sprayu na biezni lozysk i po klopocie Teraz czekam na sruby i podkladki do 2x, bo jak kupowalem to zapomnialem dodac ze chce tylko 2 tarcze. Bedzie ok 5g lzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Chris no kiedy w końcu nam go pokażesz !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Czekam na sztyce i caly czas zajmuje sie 'pie##rdolkami' a te zajmuja troche czasu, szukam kogos kto mi zrobi hak do przerzutki, standardowy jest stalowy 26g, alu carbon? Lancuch z azji, w/w zestaw srub i podkladek do zebatek, mocowanie siodla, niektore stalowe sruby zawieszenia na ti. Moze nowy adapter do tylnego zacisku, klamki i przewody hamulcowe. Jak widzisz jest jeszcze tego troche, no i musze troche pojezdzic przed skroceniem rury sterowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Ten hak to może Ti co ? W carbony i alu bym się nie bawił w tym miejscu bo zmielisz wszystko, któregoś razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Moze nowy adapter do tylnego zacisku Było tam zagadać do Pronghorna o PM z tyłu ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Wax moze i racja ale w specu mialem alu 13g i byl git.. mati zagadac mozna ale kto da mi adapter 9g, a o takim mowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Chris, dzieki za kilka zdan o korbie. Przetestuj jeszcze i daj znac co i jak. Marzy mi sie cos zupelnie innego, ale cena Lightning jest ''na ziemi''. Adapter moze jakis wykombinuje, ale bedzie to karbon o wadze prawie zadnej. Pozatym nie ma tutaj zadnego wyboru. Hak zrobi Ci np. Sebastian z http://www.carbonschmiede.de/index.htm Uzytkownik Marco Appel; tune; coparni z forum light-bike.de Pozatym to mamy juz kilku magikow na LB. Wystarczy cos na wzor Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Edytowane 31 Grudnia 2009 przez krzysiekmz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. ..i co by nam wszystkim lzej bylo Ten adapter to ma juz jakas postac bardziej namacalna? Ja mysle o tym od eliflap-a, to jak dla mnie rekord swiata. Sebastian sprzedaje tylko to co ma na stronie ale dal mi namiary do innego goscia ( alexboje@web.de), czekam na odpowiedz. Henio z lb ma opory bo to sporo roboty tylko dla jednej sztuki, czekam na odpowiedz przy jakiej kwocie podjalby sie tego. Napisze jeszcze do tych z de. Zmieniales sprezyne w shadow-ie, ja nie moge znalezc zadnej a nie chce bawic sie w przerabianie z xtr-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Hak najprawdopodobniej bedzie taki Nowe mocowanie klamek r1 I juz w drodze koleczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Wyjdzie lekko, mocowania klamek zamawiałeś w de? A same klamki też? Fajnie że utrzymasz konwencję w "gołym karbonie" jakoś przy tym materiale użytym do produkcji ram, malowanie mi mało pasuje..., mogłem swojego kupić malowanego (a firma ma kolorki lekko odjechane) to jednak "golas" był mi najbliższy "sercu"..., Super, czekam na wynik ostateczny z niecierpliwością :-) A nie myślałeś by hak zlecić do wycięcia w tytanie? Koszt pewnie podobny? A jednak poddatność na uraz ciut mniejsza?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi