kubart Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Ponad dwa i pół kilo w dół na cięższej ramie no to nie mów mlodyasg ,że nie ciężko.Ta specyfikacja poniżej na której jeździłem też nie składana jest z jakiś klocków: http://dream-bike.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=70&sid=0f4ab469584df303d088bc4bcb31198b Tak czy inaczej rower jest wyśmienity i na lepszym nigdy w życiu nie siedziałem Edytowane 12 Grudnia 2009 przez kubart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 kubart ta rama to jest wersja z alu trojkatem, moja rama ma gorna jego czesc karbonowa, wiec nawet przy tym rozmiarze waga moze byc taka sama albo i mniejsza, w zaleznosci od porownywanych rozmiarow, do tego bedzie tez dolna czesc karbonowa. Mam nadzieje ze bede mial takie same wrazenia z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubart Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 (edytowane) No zazdroszczę Ci jedynie , bo to się opowiedzieć tak słowami nie da ,ale kto jeździł na różnych ramkach to doceni to co zrobili duńczycy. A fakt ,że model wagowo będzie masz rację samej ramki identyczny lub nawet parę gram lżejszy (przy zastosowaniu jakiuper wylajtowanych podzespołów),tylko żeby pozostała ta granica "między wagą a użytkowaniem " zachowana :)Może to zły dział żeby pisać takie rzeczy ale dla tej ramki to bym nie żałował nawet pół kilo więcej dołożyć pod warunkiem zeby nie stracić właściwości jej jezdnych. P.S może nie wszyscy uwierzą ale ona jest sztywniejsze w konfigu mojego kolegi niż mój HT Edytowane 12 Grudnia 2009 przez kubart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 kubart ale My tu piszemy o rowerze chrisa, a nie pronghornie Twojego kumpla, który wazy 10,6kg... przeczytaj cały temat ze szczególnym uwzględnieniem postu 119 to będziesz wiedział o co chodzi a nie wymyślaj, że ciężko czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Ciezko czy nie to jak by tu powiedziec kwesia budzetu i co najwazniesze przeznaczenia roweru. W tych granicach o ktorych mowimy pewne 'kwestie' sa oczywiste. Dzisiaj doszly do mnie mostek i sztyca - ta kompletnie nie ten rozmiar ktory potrzebuje, moj blad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 heh lubię takie testy http://dream-bike.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=70&sid=0f4ab469584df303d088bc4bcb31198b NIE MA na tym świecie fulla który połknąłby kamienie tak jak w tym opisie a to co moze uczynic zawieszenie fulla xc to jedynie złagodzić efekt przelotu po kamieniach. co to jest większy kamień? 2 cm? 4? 6? kamieni tego rozmiaru nie połknie calkowicie nawet zawiecha roweru dh. waga jak na top zabawkę - powiedziałbym zawstydzająco duza. zwyciezca w pojedynku z zawodnikami dh? pewnikiem takimi jak ja przyznaję - przeciętny świrus, młody gniewny na sztywniaku xc spokojnie pogoni mi kota na zjezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Dodam że właśnie na tym sprzęcie ścigałem się z zawodnikami Dh i nie chwaląc się udało mi się ich pokonać Taaa, na podjeździe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 gość mógł by pisać teksty reklamujące produkt które producent umieszcza w swoich katalogach: typu odczucia z jazdy DREAM-BIKA światowej klasy kolarza który na XC wyprzedził samego Sama Hilla mistrza świata DH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Troche zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Ładne te "rurki" masz Pisz recke kiery jak potestujesz trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Z rurek to zostaje kiera ma juz swoja ostateczna postac Mostek czeka na ti sruby powinno byc 99-100g i sztyca raczej bedzie ta sama ale z setbackiem i nieco zmienionym mocowaniem i co najwazniejsze w prawidlowym rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Te podkładki pod mostek mnie interesują jakiej to firmy? Moje carbon BBB trochę ciążą. A tu zawsze z 3-4g można zdjąć Edytowane 13 Grudnia 2009 przez mlodyasg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 (edytowane) To sa BBB ultra space 50mm http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=38974 Mozna nieco lzej http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=34719 Edytowane 13 Grudnia 2009 przez 1415chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Ja mam jakąś zwykłą podkładkę (no name) 5mm o wadze 1,6g więc 50mm waży 16g a za BBB dać około 50zł to porażka. U mnie w rowerowym niezależnie od rozmiaru podkładka carbon 8zł czyli razem można wydać 24zł 2x 20mm + 1 x 10mm i jeżeli ktoś umie ciąć to zrobi z tego x podkładek i może z tego być niezły interes Fajne zdjęcie kierownicy, jakby na fotelu króla jak zdejmiesz naklejkę z kierownicy to będzie 82g mostek na pewno poniżej 100g powinno być Edytowane 13 Grudnia 2009 przez kllnTToOn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Tylko wiesz ile waza te podkladki za 8 zl? Mozliwe ze sa ciezsze, podkladka podkladce nierowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Nie chciałeś podkładki Soul Kozaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 (edytowane) To nic tylko sie cieszyc. Blizej 40 niz 50 a dla 16zl nie mam zamiaru bawic sie w przycinanie. Mozesz to podkaldke pokazac na wadze? Kupilem te podkladki dlatego ze jest ich 50mm w roznych rozmiarach a tyle potrzebuje zanim przytne rure amora i znajde optymalne ustawienie mostka. Potem sie zobaczy. Edytowane 13 Grudnia 2009 przez 1415chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 (edytowane) 5mm waży 1,6g kosztuję 8zł u mnie w sklepie rowerowym. Wygląda tak samo jak ta BBB zdjęcie: mi chodziło o to, że jak kupujesz podkładkę no-name to płacisz duży procent mniej za nią, niż za firmową BBB są 4 podkładki czyli zapłaciłbym 32zł a waga to jedne 3g więcej przy 50mm Edytowane 13 Grudnia 2009 przez kllnTToOn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Ja za komplet moich BBB dałem 20 zł więc nie narzekałem. Moja 5mm waży 3g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 (edytowane) kllnTToOn roznica 8zl a nawet gdybym kupowal je w Twoim sklepie to za przesylke musialbym zaplacic przypuszczam duzo wiecej niz 8zl, wiec z ta porazka to jednak chyba nie do konca Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez 1415chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Chris co tak cicho w projekcie ? Na początku wrzawa a teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Brakuje jeszcze kilku czesci powoli schodza sie, troche problemow bo stery nie halo chociaz Tune i R2 Bike zapewniali ze bedzie ok a nawet jeszcze nie przyszla najwieksza zagadka korba... Nie wiem co z amorem itd ale to tylko przejsciowe... Co do sterow: Gora/Dol Z rama przyszly FRM D-Set ZS Team, chcialem BuBu i wyraznie pytalem czy to jest to samo no i jak widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Jak widać ludzie odpier***ający fuszerkę są wszędzie, bez wyjątku czy to jest Polska czy szeroko rozumiany przez polaków "Zachód". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Zeby byla jasnosc w temacie. Stery FRM, ktore przyszly z rama pasuja na tip top (81g). Tune (64g) gorna miska taka sama wysokosc jak frm, dolna niestety jak widac na zdjeciu, jest wyzsza, a pytalem... Napisze do Tune i do R2 lekko zdegustowany komentarz...tyle mi zostaje i cieszenie sie extra sterami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Trochę fail... . Coś kłopoty się Ciebie trzymają Będziesz zostawał przy FRM-mach czy jakieś Extralite'y, albo coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi