Moror Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Chris, gratuluję fantastycznego projektu, jaka waga docelowa? Oraz mam prośbę, czy mógłbyś napisać coś o pracy Magury oraz pracy manetek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dzieki Z waga, tak jak pisalem wczesniej, jest tak ze na razie po zmianie napedu, wedruje w gore. Przewiduje male wagowe ulepszenia, nic rewolucyjnego. Chyba bardziej z samej satysfakcji ze dana czesc moze wazyc nieco mniej. Od poczatku nie zakladalem ze rower musi wazyc ponizej 8kg, wiec nie mam wewnetrznego parcia. Manetki sa najslabszym punktem tego roweru, dlatego tez ida do wymiany. Po roku jazdy na nich nie mialem problemow z przyzwyczajeniem sie do gripow, niemniej brakowalo mi precyzji i zmieniania biegow wtedy kiedy ja tego chce. Wracam do triggerow. Choc stylistyka i wyglad kokpitu, jak dla mnie przemawia za gripami. Ale oprocz ladnego wygladu potrzebuje czegos dzialajacego na wyzszym poziomie. Amor jest bardzo dobrym rozwiazaniem dla milosnikow lekkiej wagi i niecheci do posiadania manetki blokady. Nie jest tak komfortowy i pluszysty jak np. moje poprzednie foxy, ktorych czasami mi brakuje. Jego duza zaleta jest praca w calym zakresie, waga, brak bujania i niemalze brak obslugi/ustawien. Jest to raczej race amor, jak ktos lubi takie rozwiazania to polecam i oczywiscie tym ktorzy scigaja sie w xc szczegolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moror Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 A serwisowałeś już amor? Bo zastanawiam się czy da się to zrobić w domowym zaciszu? Czemu widelec nie buja? Posiada platformę? Potrzebuję właśnie lekkiego sportowego widelca, przy którym nie trzeba będzie pamiętać o blokadzie. Co do manetek, masz może porównanie do tych od Nino albo Recona? Bo szukam lekkich, dobrze pracujących gripów pod dziesiątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Jeszcze nie ale jest to domowa robota. Tak ma platforme, jest dostepny z miekksza wersja alberta (nazwa platformy) dla lzejszych bikerow. Moje manetki to Microshift przerabiane przez Nobu. Recon to podobna klasa manetek. Czytalem pare komentarzy na mtbr,manetki te latwo lapia syf do mechanizmu i ich praca staje sie kiepska. Nobu tez robi te manetki pod 10sp (shimano). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Zakupy dokonane, coby xx-owi ulzyc nieco Przerzutka otrzyma komplet czerwonych alu srubek, w oryginale tylko srubka regulujaca odleglosc przerzutki wzgledem koronek kasety jest stalowa; 6g koleczka. Do tego srubki mocujace koleczka kcnc, lzejsze od oryginalnych. Kaseta dostanie lzejszy lockring. Manetki plastikowe srubki mocujace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Jak dla mie miażdżący sprzęt bez dwóch zdań. Moja ścisła czołówka projektów na forum Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Jak dla mnie najładniejszy bez dwóch zdań, zmiana tylnej przerzutki może nie nadała mu uroku ale zmiana manetek i owszem. Nie ma lepiej dobranego i ładniejszego czy to na FR czy LB. Amen! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Milo ze sie podoba. Fakt urody nie przybylo ale za to bedzie jezdzil lepiej Tak jak pisalem powyzej wykonanie przerzutki srama jest super i podobne wrazenie robi w pudelku. Po zalozeniu, pierwsze wrazenie, jest brzydsza niz xtr shadow, szczegolnie ta srebrna anoda. Gdyby te srebrne elementy byly czarne....... Rowniez mocowanie linki jest gorsze niz w xtr, odstaje ladnych kilka cm od widelek, gdzie w xtr pancerz szedl nad widelkami. Manetki, obrotowe wprowadzaja pewna harmonie i lad na kierownicy, IMO. Ale triggery w polaczeniu z przerzutka porazaja precyzja i tu zapomina sie o tych wizualnych i wagowych mankamentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Pare fotek po zmianach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JGa Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 (edytowane) z przodu to specialized fast trak? fajny balon, jaka waga i jak byś mógł napisz króciutką recenzje tej opony, dzięki z góry Edytowane 6 Marca 2011 przez JGa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 W rozmiarze 2.0 wazy 560g Balon ma wiekszy niz wiekszosc opon 2.1. co zapewnia spory komfort. Ta jeszcze zostala mi sprzed kilku zezonow, kiedy byla moja glowna i jedyna guma Lepiej spisuje sie na tyle, z przodu czasami potrzeba konkretniejszy bieznik szczegolnie gdy jest mokro ale i tu nie jest zle. Na suchym bez zarzutow. Porownujac np z RoRo, zapewnia wiekszy komfort, opory toczenia, wg. mnie sa nizsze, mniejsza awaryjnosc. Na minus wieksza waga o ponad 100g, porownujac z wersja evo i bierznik nie jest mistrzostwem swiata w trwalosci, choc i tu tez nie ma dramatu. Ogolnie w miare przyzwoita opona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JGa Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 opona bardzo ciekawa lecz ze względu na wagę zdecydowanie nie zagości u mnie w rowerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Lekkie i super lekkie koleczka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlisek Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Nie wiem czy stosowne jest na tym forum to jak skomentuje ten rower, ale napisze tylko tyle - staje mi jak na to patrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 nom , dobra maszynka,bez dwoch zdan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Dlisek , Jak sobie taki sprzęt sprawisz to bedziesz miał problem na zawodach. Nie wyobrażam sobie jazdy na pełnej parze w xc ze wzwodem:) A potem pudło, uniesione ręce i dalej antena ..... To byłoby niezapomniane:) PS: przepraszam za niestosowne żarciki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Ehh... Czy na Wyspach w przeliczeniu sprzęt jest tańszy? Bo w złotówkach złożenie takiej maszyny wyszłoby... baaardzo, bardzo drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Mendoza a to mało kolarskich fotek z cyklu wzwód na pudle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 No nie widziałem, i chyba nie będę googlował Coś się nie możemy doczekac ugradów u Ciebie Prezesie? A Ty Chris ścigasz się w tym sezonie na tym "masterpiece"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlisek Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Juz pojawialy sie fotki na serwisach ala kwejk BARDZO! szczesliwych ze zwyciestwa zawodnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Ehh... Czy na Wyspach w przeliczeniu sprzęt jest tańszy? Bo w złotówkach złożenie takiej maszyny wyszłoby... baaardzo, bardzo drogo Czesci kupowane w roznych miejscach, usa, europa, azja i rowniez Polska Tam gdzie bylo taniej, a w niektorych przypadkach tam gdzie wogole byly do dostania. Pare rzeczy w Polsce sporo taniej niz gdzie indziej... Mozna powiedziec, ze ceny czesci rowerowych, czy to w uk, czy to w pl utrzymuja sie na porownywalnym poziomie. Wracajac do sedna: Z pudelka 186.3g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość W1LOVE Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Rower dopracowany w każdym szczególe - szacunek. Mam pytanie odnośnie siodełka jak się sprawuje ta alcantara i czy wygodnie jest z tym carbonem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Dzieki za mile slowo Siodlo, rzecz bardzo indywidualna. Moje 4 litery dogaduja sie z tym doskonale. Mam je od 2 lat i poszycie ma sie calkiem dobrze. Ksztalt siodla na tyle mi przypasowal ze w szosie pojawilo sie podobne ksztaltem do tune ale bez zadnego obicia, sam karbon: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Jakiegoż mistrza to siodło? Piotr S.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi