1415chris Napisano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2010 To zdjecia eksponuja ta czerwien srubek, rzeczywistosc jest bardziej stonowana... Pochodza z roznych zrodel: srubki przerzutek z nano-bike-parts.de srubki koleczek przerzutki kcnc z jak pamietam clee-cycles.co.uk srubki zaciskow i adaptera ProBolt z www.tastynuts.com srubki hamulcow sa oryginalne ... co do srubek to byloby tyle inne czerwone dodatki: podkladki srub korby oryginalne frm razem z zebatkami z velouk.com waleczki mocowania siodla od Mack-a podkladki srub mocujacych siodlo drilled ProBolt w/w zrodlo Ile to kosztowalo.... nie mam pojecia, kupowane na przestrzeni czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Calkiem zapomnialem ze w rowerze pojawila sie nowa czesc i waga poszla w dol.... Top cup z tuna na soul kozak 5g vs 4.3g. Waga w dol 0.7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 19 Października 2010 Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Chris kolejne pytanie co do R1 + tarcze, bo ja w zasadzie po przykrym doswiadczeniu z wpadnieniem na pieszego z jego winy... Odkrylem niepozadane efekty na moim komplecie R1 + Ashima Aro 08 + polmetale ashimy. Przy zimnej tarczy mocniejsze zacisnienie hampla konczy sie katapulta praktycznie, jesli robi sie to delikatniej na starcie i potem cisnie na maxa to jest spoko. I nie, Fox nie nurkuje bo testowalem na full blokadzie i kompletne 0 kompresji. Tak jakby delikatnie rozgrzana tarcza, hamowala duzo bardziej liniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2010 A nie jest to tak ze hampel dziala dobrze jak jest zimny, a jak sie rozgrzeje to nadmiar ciepla powoduje 'uslizg' klocka na tarczy? Z tego co pamietam jezdzac na k18 i metalikach opisywalem je jako 'killery', w miare slaba modulacja ale sila dzialania porazala i to bez roznicy czy zimne czy rozgrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Cholera ten rower jest piękny Nic tylko podziwiać, aż żal go w błotku brudzić Myślę że jeździ tak samo jak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Podziekowal Maly estetyczny dodatek: ....bidon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 A wygodnie się go wyciąga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 I to bardzo, nie widze roznicy w komforcie w porownaniu ze standardowym systemem (taki uzywam w szosie). Natomiast te rozwiazanie trzyma bidon zdecydowanie pewniej, bez mozliwosci zgubienia bidonu. Rewelacyjny koszyk w sytuacjach z jaka i ja mam do czynienia, czyli brak mozliwosci stosowania tradycyjnego rozwiazania. I tu caly czas moge uzywac bidony o wiekszej pojemnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Niedlugo nastapi pare zmian. Niestety bedzie ciezej. To chyba pierwszy raz, jak zmieniam czesci, ktore zamiast zmniejszac wage, beda ja zwiekszac Do zmiany idzie czesc napedu: kaseta, przerzutka i manetki. Szacuje ze waga podskoczy o ok 70g, po malych zmianach powinno to byc cos ok 50g. Spokojnie moglbym jezdzic nastepny caly sezon na dotychczasowych czesciach ale chyba manetki obrotowe nie sa dla mnie. Po drugie, z trzech pozostalych w rowerze czesci shimano, chce ta liczbe zmniejszyc do max jednej. DA jest klasa sama w sobie. Czekam az mi pedaly odmowia posluszenstwa, wtedy pojda pod maly tuning, tu cos ok 20g do urwania. I byloby milo zakupic tarcze ashimy matrix, tu wg zapowiedzi, porownujac do hope mini pro, do zyskania ok 39g. Tak wiec po tych zmianach wyszedlbym na swoje i zyskujac moze jeszcze troszke. Sie zobaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 11 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Te Ashimy są już gdziekolwiek dostępne? Czy naprawdę musisz je ładować do swej szykownej kozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Jeszcze nie, przynajmniej nigdzie o tym nie slyszalem. Tarcze bardzo mi sie podobaja, sa lekkie i zapowiedzi cenowe sa w granicach rozsadku. Ale to byc moze, na pierwszy ogien idzie naped i jego wagowa kuracja. Wlasnie przeczytalem na bikeradar informacje mowiaca ze 140mm bedzie wazyc ok 60g, przypuszczam ze 160mm cos ok 70g. Wiec roznica robi sie mniejsza, z 40g, 20g Zobaczymy jak to w rzeczywistosci bedzie wygladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 13 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Rowerek miodzio jednym słowem. Gratuluję złożenia takiej perełki. Powala wyglądem, jedyny w swoim rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 witaj co to za koszyk na bidon? mam u siebie w Meridzie taki problem że nie bardzo mogę 0,7 L zapodać bo przy wyciąganiu bidonem obijam o ramę i damper - to mogło by być dobre rozwiązanie.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Koszyk bontragera Satellite Elite: http://bontrager.com/model/08242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Po latach jazdy na shimano xtr, przyszedl czas na srama. Zakupione sa: przerzutka sredni wozek, kaseta i manetki (xx). I juz kombinuje na czym tu urwac pare g, a troche mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Średni wózek w zmieniarce i kaseta XX? Chyba będziesz musiał uważać na przekosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Nie zapominaj ze xx jest rowniez dostepny w wersji 11-32. Ja bede mial 11-36. O przekosy sie nie martwie bo mam korbe 40/26, a do tego koleczka w przerzutce beda zmienione na 10t. Poza tym nie uzywam przelozen typu 40-32 i powyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Dajesz Chris dajesz, mam nadzieje że zobaczę 7xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Watpie... Tzn jest taka mozliwosc ale wymagalaby wymieniania "na sile" czesci ktore i tak sa w miare lekkie, a co najwazniejsze czesci, ktore sie sprawdzaja. Ja niestety nie mam tak duzego manewru, ogranicza mnie moja waga. Jak na razie waga idzie w gore. Te brakujace 300g watpie zeb wplynely na moje odczucia z jazdy i na wyniki. Na psychike i samozadowolenie, owszem Mozna troche urwac tu i tam bez rozbijania banku. Cos ok 220g minus 70g (zmiana napedu) co daje jakies 150g mniej, przy wydatku ponizej £200 (wliczajac sprzedaz wymienianych czesci). Zaswital mi pomysl na sprobowanie nowego przednigo zespolu tocznego ztr apline 320g, superspoke 119g, mack superlight 83g, nyple tasma i zawor, w sumie cos ok 530-545g w zaleznosci czy bedzie to 28 czy 32. Nowy naped, wykonanie przerzutki i kasety robi wrazenie Jak to bywa z moim szczesciem do lekkich rzeczy caly zestaw ok 9g ciezszy od tego co widzialem na innych wagach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Chris a nie kusi Cię pokolorować sobie felgi? http://www.project321.com/products_bike-stans-rims.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Hehe super kolorki ale taki BLINK nie jest w moim stylu Ja sie zastanawiam jak bedzie wygladala czarna obrecz po zdjeciu naklejek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ... pewnie będzie ... czarna. Zakładaj ozdóbki o wrzucaj nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ... no tak nie wpadlem na to Nie tak szybko, musze kupic nowy lancuch i koleczka do zmieniarki i co najwazniejsze musze zmienic kolor obejm triggerow na czarny. Chcialem wrzucic nowy kmc 10sl dlc czarno-czerwony ale jak na dzien dzisiejszy jego cena jest nie do przyjecia, czekam az bedzie dostepny na ibejcu. Zatem jak na razie zwykly 10sl ti gold.. Kolka zamawiam pod koniec tygodnia, jak sa chetni na dolaczenie sie do zakupu to zapraszam Myslalem o karbonowych mocowaniach tiggerow ale koszt BK Composites jest chory 87euro a zysk wagowy w porownaniu z oryginalnymi tylko 1.8g Szukam kogos kto sciagnie i nalozy anode, jakies pomysly...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Może poczciwy Krecina a potem wyślij do Mack'a? Sam raczej nie podejmie się zdjęcia anody ze względu na brak czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 O Krecie juz sie naczytalem ale w uk ze wzgledu na ich "health & safety" najbardziej toksyczna substancja dostepna w sprzedazy jest whisky (single malt ) o chemikalia pokroju Kreta to chyb musialbym pytac w miejscowej komorce al-Qaedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi