DaVoo Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 No Panie...mega!! Chyba najładniejsza rama jaką widziałem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 No wizualnie i osprzętowo (2x9 ) sprzęt pierwsza liga. Mnie nie podoba się tylko kwestia opon. Wielki balon z tyłu i mały z przodu. Jakoś mi to nie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Ta rama jest przepiękna . Do tej pory za najładniejsze uważałem produkty Specialized, ale to jest po prostu dzieło sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 ta rama to majstersztyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikol Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 na tym chyba trzeba umiec jezdzic zeby nie zepsuc "lekkie jest piekne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 może przewinęło się to pytanie już w tym temacie, ale nie miałem czasu przeglądać 23 stron (trochę taki leń ze mnie), dlatego zapytam: jak się na nim jeździ? Gratuluję roweru, według mnie jest on jednym z niewielu najpiękniejszych na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Staryyy masakra, dawno nie widziałem tak oryginalnego i pięknego bajka , pogratulować no i napisz jak idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 A tylny wideł na karbon to kiedy zmienisz?? Nie odczuwasz braku sztywności na łączeniu kierownicy z mostkiem? Jechałem ostatnio na rowerku z mostkiem i kierą 25,4mm i powiem, szczerze, że różnica między 31,8 jest wyczuwalna. Osobiście wsadziłbym karbonową sztycę i kierę ze splotu 3k żeby ładnie komponowały się z ramą, ramionami korby itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Dzieki za mile komentarze Z carbonowym widlem jak na razie sa jakies problemy, nie mam zbyt wielkiego cisnienia bo to tylko ok 100g roznicy Jezdzilem wczesniej przez 2 sezony na 31.8 i roznicy nie odczuwam, oprocz czasami tej psychicznej... Ciekawa teoria w tym temacie Extralite Osobiscie bardziej podoba mi sie UD carbon, korbe wolalbym w wersji Gloss (czarna) ale gdy kupowalem nie bylo jeszcze takiej opcji. Sztyca w pierwotnej wersji miala byc NewUltimate ale wybralem sprawdzone i solidne rozwiazanie, plus lekki indywidualizm co jest bardzo istotne dla mnie, poza tym byloby za duzo tego karbonu na tym chyba trzeba umiec jezdzic zeby nie zepsuc "lekkie jest piekne" rower jak kazdy inny dwa kolka, kiera itd, nie wymaga specjalnych umiejetnosci, jezdzi, ma sie dobrze a lekko pode mna nie ma Pytacie jak to jezdzi, jak juz tam gdzies pisalem, nie jezdzilem na innych fulach-scigantach wiec ciezko cos w temacie pisac, a opowiadanie jak to jest wspaniale porownujac do HT chyba nie ma sensu. Ogolnie rzecz ujmujac kultura pracy, komfort, efektywnosc jest zdecydowanie lepsza od ht, niemniej na niektorych trasach XC wolalbym dosiadac sztywniaka ale ze nie walcze o podium wiec nie ma to znaczenia. Jeszcze jedna rzecz, narzekalem na prace manetek i linek. Teraz po ulozeniu sie pancerza i dopasowaniu sie nowego lancucha do kasety system dziala jak powinien. Chociaz gripy maja spory minus przy szybkich 'nierownych' zjazdach bardzo latwo zrzuca sie samoczynnie biegi (tyl). Myslalem zeby zmienic system na srama xx ale zostawiam to co jest co najmniej do nastepnego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 28 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Link odnośnie teorii extralite'a http://www.extralite.com/Products/handlebars%20standard.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Krotka historia sterow tune Bubu: 1. dolna miska za wysoka do mojej glowki ramy 2. gorna miska poleciala bo amor dostawal co chwila min luzow 3. ukrecona sruba top capa poszla na rozwiert, imo za maly ten imbus ... i tak krok po kroku BuBu wylecialo z roweru. Nie zdawalem sobie sprawy ze korek Kozaka jest taki cool i 0.7g lzejszy od tune Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 2 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Ale to dalej kozak Widziałeś patent martinakinga z LB z gwintowaną sterówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Nie, podeslij linka Czemu ? Przyznam ze mialem krzywe spojrzenie na jego wyroby (zaciski sztyc, kasety alu) ale top cup jest super Doskonale wpisuje sie w zestaw czarnych komponentow z jasnymi napisami (rogi, mostek) Chyba trzeba bedzie zakupic nowe koleczka przerzutki 6g! http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130423968624&ssPageName=STRK:MEWNX:IT Nie dosyc ze lzejsze od poprzednikow 10g to jeszcze w czerwieni i zolci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 2 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Faktycznie leciutkie Może i topcap super się spisuje ale cała reszta asortymentu jakoś mnie nie przekonuje, blee bo jest po prostu brzydki i identyczny jak boplight http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=12408&highlight=topcap+boplight http://light-bike.com/forum/album_page.php?pic_id=4988 TopCap Martina http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=2218&start=0 W btp mają topcap 1,8g + masa śruby - seryjnie dają alu m6x30 co daje wynik 4,0g ale można zastosować coś lżejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Wreszcie moge zamowic koleczka z AFC, tylko najpierw rame zmienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) Te kółeczka są bezsensu... Po pierwsze koszt ich produkcji to grosze a sprzedają z z niebotycznym zyskiem, po drugie znikną po jednej jeździe w błocie Już gdzieś się ktoś chwalił jak wyglądały carbonowe kółeczka po takiej jeździe. Podejrzewam, że plastik nie wytrzyma dłużej... Jak dla mnie szkoda pieniędzy... Race-day ale i końca tego Race'u mogą nie dotrwać... Ale wypróbuj i zdaj nam relacje BTW ich aluminiowe ośki do Cranków też miały być solidne i... rider 74kg, pekły po 130km, druga już ma mikro pęknięcia w tym samym miejscu w którym pękła pierwsza. Edytowane 2 Września 2010 przez Artro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Ale przeciez chris jezdzi na delrinoskich koleczkach, tylko poprzedniej wersji 9.8g Poki co zlego slowa nie slyszalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Te kółeczka są bezsensu... Po pierwsze koszt ich produkcji to grosze a sprzedają z z niebotycznym zyskiem, po drugie znikną po jednej jeździe w błocie Artro nie wrzucaj wszystkiego do jednego wiadra, bo troche namieszales. Po pierwsze kto ile zarabia na danych komponentach mnie nie interesuje dopoki cena produktu mnie zadowala, a co do ceny AFC jest duzo nizsza niz te same kolka wykonane przez Extralite. Po drugie skad ta opinia o tak beznadziejnej trwalosci, chyba poplatalo ci sie z lightowywi kolkami z karbonu. Tu jest mowa o materiale derlin. Ja i nie tylko, jezdze na tych koleczkach od poczatku tego sezonu i nie widac zadnego zuzycia. Sa duzo trwalsze niz np. kolka aluminiowe, bardzo ciche no i lekkie i wcale bym sie nie zdziwil ze ich trwalosc bedzie taka jak oryginalnych lub wieksza. A porownanie do alu osiek chyba nie jest na miejscu, bo czemu to mialo sluzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 (edytowane) Temu, że deklaracje producenta wcale nie muszą mieć odzwierciedlenia z rzeczywistością A faktycznie tak dobre są te kółeczka pod względem trwałości i pracy na ile je wyceniono? Edytowane 5 Września 2010 przez Artro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 KCNC wychodza w podobnej cenie ze zwyklymi lozyskami. Chris zamawiales moze glowna srube z Ti do XTR z afc? Podobno glowna sruba w sramie jest z alu wiec lzej nie byloby, ale tego nie jestem pewien. Ale jesli stal, to Ti czerwona sruba moglaby pasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Artro ja osobiscie bardzo nie lubie takich dyskusji typu ze cos jest za drogie, rozumiem ze moze kogos nie stac na wydawanie $X na takie gadzety ale po co dorabiac do tego te teorie 'warte/niewarte'. Jak twierdzisz ze ich ceny sa za wysokie to zobacz ile kosztuja te same kolka od Extralite. Poza tym co do kolek AFC troche wysilku i znajdziesz spore grono ludzi z powodzeniem ich uzywajacych (inne fora). Przyklad alu oski jest jak najbardziej nie na miejscu, bo niemalze kazdy chocby lekko oswiecony w tym temacie nie postawilby na takie rozwiazanie zlamanego grosza. Nie zapominaj ze AFC to jest butikowa firma starajaca sie wychodzic poza ogolnie przyjete granice, niektore rzeczy wychodza im super i spokojnie mozna je uzywac na co dzien (koleczka) inne jak alu oski nie za bardzo. Sorcerer nie, mam je od vincere, z tego co sie orientuje sruby AFC nie sa do shadowa, alu mozesz dostac TU Mialem ja wymieniac ale roznica w wadze to cos ok 1g, wiec zostala Ti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Ja wiem czy taka butikowa firma jak szukalem kiedys troche info na temat AFC bike to wyszlo mi ze jest to firma corka tureckiego koncernu zbrojeniowego. Na ile w tym prawdy? W kazdym razie ich dostep do roznych ciekawych mat./stopow jest duze. Aczkolwiej drobiazgami to sie glownie zajmuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 6 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Tak sorc to jest faktycznie argument :] Sam mówisz że to firma córka, więc czołgów chyba nie produkują Ich oferta jest iście butikowa http://www.afcbike.com/tr/ śrubki, podkładki, nakrętki i inne pierdoły nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Power cordz Jak juz wspominalem gdzies w okolicach kwiecien/maj przednia linka poszla do wymiany, w sumie ciezko jednoznacznie powiedziec ze to PC zawiod, poluzowala sie krzywka w DA i przy zmianie biegow (ok 100m od lini startu co kosztowalo mnie ok 10min ) zostal zdarty oplot z linki. Dzisiaj zywota dokonala tylnia linka tu ewidetnie zawiodl PC, urwala sie tuz za barylka mocujaca w manetce. Obydwie nie dotrzymaly jednego pelnego sezonu i to przy w miare niewielkich przebiegach. Zatem IMO jest to patent dla milosnikow niskiej wagi i tych co chca sprobowac czegos innego i tych ktorzy moga pozwolic sobie na odrobine ryzyka Nie polecalbym tego patentu do roweru startowego. Teraz mam pelny zestaw mini I-linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajstan Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 a ja mam pytanie odnosnie tych wszechobecnych w tym cudeniku czerwonych srubek i srubeczek. gdzie je kupiles i ile mniej wiecej one kosztuja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi