1415chris Napisano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Calkiem o tym zapomnialem, PW.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Drobne zmiany Nowy mostek Rotor SL 89g, zdjecie w galerii, (Wax dzieki za pomysl ) Myslalem ze system mocowania bedzie problematyczny a tu mile zdziwienie, swietny patent. Wywalilem ekspander tuna GumGum, jednym slowem badziew, luzowal sie co chwila, zawitala gwiazdka 1.6g ciezej. Lekko docieta rura amora, tu plus tam minus, waga w sumie lekko w dol o 8g, zaczyna sie.... Suma 8290.5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emorider Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Mostek na jakich śrubach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Co się tak rozdrabiasz? Walnij fotkę całego bajka Będziesz likwidował komin? Ja na razie pomykam z centymetrowym i szczerze mówiąc ma to też swój klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 (edytowane) Emorider, w Rotorze są śruby które mają dwa gwinty, jeden lewy drugi prawy i sa one jeśli się nie mylę stalowe. W S2 takie przynajmniej są. Chris, nie ma za co ! Swoją drogą która to już porada . Jakieś pomysły do mojego projektu ? Edytowane 18 Marca 2010 przez Wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Wax pomyslow jest sporo tylko powiedz jaki masz budzet ale to juz w twoim temacie Komin chyba zostaje, podoba mi sie... no chyba ze bedzie mi brakowac tych paru gram Pytalem w 'bidonowym' temacie ale zapytam i tu, budowa ramy wyklucza normalny koszyk i bidon 700ml, zastanawiam sie nad opcja TAKIEGOkoszyka. Moze 700ml wejdzie a jak nie to 600 powinna dac rade ale w takiej sytuacji raczej wolalbym 500ml i np koszyk Smuda. Czy moze ktos podac mi wymiar bidonu tacxa 500ml, jego wysokosc do gornej krawedzi nakretki, bez ustnika; i jak ktos posiada camelbacka PODIUM 600ml i 610ml dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 (edytowane) Tacx - ok. 18cm Camelback 600ml? - ok. 18,5cm - nie jestem tylko pewny czy mój ma 600 czy 700 ml Edytowane 21 Marca 2010 przez fotobiker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Super, dzieki Jak 18.5cm to 600, 700 ma 21cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Drobna zmiana, alu sruby w zaciskach i adapterze 6g lzej w porownaniu z ti srubami. Do miesiaca waga drgnie nieco bardziej, rzeklbym powaznie ale nie az na tyle.... Jak na razie: Total 8284.3g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Drobna zmiana, alu sruby w zaciskach i adapterze 6g lzej w porownaniu z ti srubami. Do miesiaca waga drgnie nieco bardziej, rzeklbym powaznie ale nie az na tyle.... Jak na razie: Total 8284.3g Miejsce dość kontrowersyjne. Nie masz pietra!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Tego się obawiałem... never...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Spokojnie . . . Alu nie jest takie straszne jak je malują Natomiast nigdy, przenigdy nie włoże już alu śruby do zacisku sztycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Tak tez myslalem do tej pory ale kontrowersyjne to nie jednoznaczne. Zobaczy sie, poza tym kto hamuje ten nie wygrywa Srub ti jak na razie nie sprzedaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Chris masz może jak zweryfikować wagę całego roweru ? Chociażby nawet "wędkarską" PS. Kiedy 79xx ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Co tu weryfikowac, wszystko wazone, no prawie, na dwoch wagach, roznice w 10-nych grama. Poza powietrzem w oponach nie powinno byc roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Tego się obawiałem... never...! Wax jakies przykre doswiadczenia? Jeszcze mysle nad mixem na tarcze ti/alu ale chyba gra nie warta swieczki bo na dwoch tarczach zysk ok 2g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 26 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Właśnie miałem pisać, że w tarczach też mixa możesz zrobić, niby 2g ale gdybyś przyciął po 2g na każdej części to robi się prawie 100g 100g też możesz przyciąć zmieniając opony na 285 ... zaciski > tune 39g lub na skyline U20 (19g) 4,6g lub 24,6 do kasety można dokupić upgrade yumeya ~12-15 g w dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Wax jakies przykre doswiadczenia? Doświadczeń przykrych nie mam, bo tarcz nie używam/łem, ale dużo ciekawych historii słyszałem z nieodległego Wałbrzycha, gdzie znajomy ma sklep. Chłopakom pościnało z tyłu śruby i co tu dużo mówić...kiepsko było Rób jak chcesz, ale nie wiem czy to warte jest zabawy, zwłaszcza, że chyba nie jest light'bikerem (no offense oczywiście). Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 co do kasety - niedługo stanę się szczęśliwym (?) posiadaczem kasety recon w wersji ti. zobaczymy co to warte, wagowo na poziomie 11-32 srama xx, cenowo - połowa jego ceny. co do wytrzymałości to chyba wariant pośredni między stalą a aluminium. kupiłem wersję z najmniejszą zębatką ti. sprawdzian praktyczny od (być może) kwietnia tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 dużo ciekawych historii słyszałem Jak na tych historiach mialbym budowac rower to 12kg a i moze lepiej by wyszlo Do tarcz raczej nie bede wstawial alu. Zaciski/adapter na moj gust powinno byc ok ale o tym na pewno sam sie przekonam... Lookas, z pozostalych mozliwosci to gumy maxxisa sa najtanszymi gramami ale nie jestem zupelnie w ich temacie a i lekkie opony juz mam. U20 £7.5!!! za gram zysku, never, poza tym nie sa do MTB. W cenie tych zaciskow (180euro!) mam Ti kasete i oszczednosc ok 64g, czyli ponizej £3g za oszczedzony gram. Zamiast yumeya wolalbym wymienic na ti zebatki recona/nino. Tak wogole to bym kupil cala kasete ti 10sp ale poczekam az xtr sie zajedzie. I do tego 80g manetki nobu, moze pod shrama... Edit: A to zaczekam az tobo pojezdzi na niej W koncu brales u nino czy z innego zrodla? Jak od szwajcara to jak mniemam z plastikowymi podkladkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 ale dużo ciekawych historii słyszałem z nieodległego Wałbrzycha, gdzie znajomy ma sklep. Chłopakom pościnało z tyłu śruby i co tu dużo mówić...kiepsko było Im mocniejsze heble i większe tarcze to większe siły działają, więc w ciężkich zastosowaniach na pewno trzeba unikać alu. A te ich rowerki to do XC z tarczami 160mm to były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Kontynulujac watek 'historyczny' to z tego co ja sie orintuje, wbrew pozorom sporo ludzi jezdzi na alu srubach w zaciskach i adapterach, nawet jak ktos wspomnial na lb w DH a tu chyba o lekkich warunkach nie ma co mowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 (edytowane) Chopy, ja napisałem to co mi opowiedział kolega ze sklepu, przypadek nie był odosobniony i nie były rowerki do DH. Śruby ścięło przy główkach i tyle. To podobna sprawa jest z piwotami alu, czy z trzpieniami do V-ek - jedni jeżdżą rok i nic, a innym strzeli po 100km. Ja Ci Chris nie mówię, że na tych historiach masz budować sprzęt, napisałem tylko co sądzę. Edytowane 26 Marca 2010 przez Wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Oczywiście, że alu śrubka może strzelić. Ale śrubka śrubie nie równa Także nie wiadomo co to było from Pro Bolt czy jakiś no name Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Ja mam probolty jesli to jakas roznica. W kazdym badz razie ti srub nie sprzedaje I szczerze mowiac bardziej robie to z ciekawosci jak takie rozwiazanie ma sie do tego co ludzie mowia, niz zbijania wagi, choc przyznam ze juz dawno 1g nie kosztowal mnie tak niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi