Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Taaa mostek ciężki 101g przy 105mm :] Zakładając nawet inwestycje w najlżejszy dostępny mostek (i to szosowy) Ax Zeus 64g za jakieś 630Euro zszedłby ~37g nadal uważasz że ma ciężki mostek :icon_wink:

Napisano

Mendoza zebys wiedzial ze mnie draznisz ;);)

Na samym poczatku mial byc extralite jakies 83g ale czym wiecej czytalem o nim tym bardziej utwierdzalem sie w przekonaniu ze go nie bedzie.

Problem z mostkami w tych wagach jest jeden jest ich naprawde niewiele, syntace troche oklepany ale jaka alternatywa ponizej 100g... poza tym jest sprawdzony.

Napisano

Pasta smaruje wszystko co sie da :D

Srubki, a niech sie taka uwali, co wtedy... :sweat:

Teraz dopiero zorientowalem sie ze ten mostek z linku Waxa to sl a ten o ktorym myslalem '3 sruby' to SL2.

Wyglada ze SL2 jest ciezszy od SL, dla 90mm 91g.

Musze zglebic temat....

Napisano

Ja potrzebuje 105 ale i tak waga niezla 89-90g znalazlem kilka potwierdzen.

Zastanawiam sie dlaczego nowy model SL2 jest ciezszy, w tym biznesie to raczej powinno byc odwrotnie.

Czy sruby mocujace mostek na rurze to taki sam patent jak mocujace kiere?

Napisano

Długo się jeszcze dasz namawiać ?! :D

Zapomniałem pogratulować bike'a - na pełnym kozaku ! Czekam na wiosnę, aż napiszesz coś więcej o wrażeniach z przesiadki HT>FS, bo co tu mówić ale sam o tym myślę :). Mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec schodzenia z wagi :)

Napisano (edytowane)

Tak, już mam lipę...to znaczy NIE ! - nie będzie powodów do odwiedzin -> oklepanie facjaty :)

PS> Na herbatkę wpadaj xD

Edytowane przez Wax
Napisano

Dobrego masz pomysla, byloby zacnie, troche problemow z logistyka ale wszystko do przeskoczenia. Moze cos w okolicach zlotu weekend przed lub po...?

Musze sie zorientowac co i gdzie w tym czasie sie jezdzi ;)

Napisano (edytowane)

19.06 jest w Piechowicach Eska ale to kawał drogi od Zlotu.

Z Powerade w ten sam dzień jest Miedzygórze ale też Ślunsk:)

Jak na złośść 29.05 jest maraton w Szczawnicy.

10 dni to trochę dużo:(

Szkoda, że nie jest to skorelowane byłoby naprawdę fajnie, zjazd plus maraton ;)

Edytowane przez Mendoza
Napisano (edytowane)

jeśli już ma przelecieć taki kawał, to chyba nie na Eskę, panowie :)

rower niesamowity!

Edytowane przez Kuku
Napisano (edytowane)

Ja gratuluje.

Naprawdę sprzęt z innej planety:)

Chciałbym go zobaczyc na czyms szerszym niz 2.0

Edytowane przez Mendoza