mati199 Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Czyli z R1 na luzie da się jeszcze urwać z oryginalnego stanu bez przycinania kabli : - 4 gramy za obejmy carbon - 8 gram za klamki Razem 12 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Jesli mowa o klamkach-kablach-zaciskach to chyba tyle, nie jestem swiadom innych patentow...? Ale jak jest mowa o calym zestawie r1 to jest duzo do urwania: sruby do zaciskow stalowe, ja takie dostalem... , tarcze na pajaku zadna rewelacja 88g mozna lzej lub duzo lzej. Co do tarcz, 'nie wiem czy wspominalem' formula juz nie produkuje tych tarcz tzn na alu pajaku, tylko stalowki. ....wracajac do tematu kolejna rzecza o ktorej powinno sie zapomniec to adaptery, niezle kloce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Może przeoczyłem jak czytałem, ale jakie planujesz opony i dętki? Coś zgodnie z filozofią całego roweru? Czyli jak najlżej? No i system bezdętkowy czy tradycjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Wojtek to nie jest rowet pt 'jak najlzej' bo gdyby tak bylo to waga bylaby duzo nizsza od zakladanej a rower wisalby na scianie Beda sprawdzone wsciekle fredy oczywiscie na plynie ale i tutaj nie ma extremy bo moje lacie waza 2x329g tripple nano, a te opony w innej wersji chodza w granicach 300g. Plynu bedzie w granicach 50-60g na opone to i tak sporo i sporo lzej od detkowego rozwiazania no chyba ze mowimy o Eclipse, nie wspominajac o 'samolataniu' sie zestawu. System sprawdzony ponad 1000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Eclipse już jest dostępny? Pamiętam że na Mtbr był wątek, ale z czasem przestałem śledzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Tak, 26" x 1,5"-2,25" 56g !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Np. Tutaj: http://www.jpracingbike1.com/Chambre-Eclipse-Ultralight-cbxaaaiBa.asp Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Bralem u niego mini I-link, do najtanszych nie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 cena jest..... niezła ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 10t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Miałem na myśli, że waga "ma znaczenie" delikatnie mówiąc. A pytałem, bo o ile zbijanie wagi roweru to nie dla mnie, jednak lekkie koła, opony, czy dętki to coś co już chodzi po głowie, tylko szukam sprawdzonych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ameryki nie odkryje, wszystko zalezy gdzie sie jezdzi, u mnie akurat ff sie sprawdzaja ale i tak uwazam ze trzeba miec wiecej niz jeden zestaw gum na rozne okazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Myslisz, że Eclipse ma szanse sprawdzić się np na maratonach. Przeznaczenie to xc racers więc nie jestem pewnien czy jak wyląduje na jakimś korzeniu/kamioeniu dętka za 250 PLN wytrzyma. Edytowane 13 Stycznia 2010 przez Mendoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Problemów być nie powinno, zapowiedzi były więcej niż opty. A i cena zbliżona do tego co zapowiadano. Jak by nie patrzeć komplet Stan's lub No Tube to wydatek też około 200 zeta. Więc wydaje się ok, jeżeli wytrzymałość jest na przebicia taka jak miała być to warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Chyba poczekam na pierwsze users review... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Przyjdą nowe koła do Ibiska to założymy Eclipse... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ale jak ci sie ala gwozdz w opone wrabie to nie ma zmiluj sie, jak kiedys zmienialem opony to wyciagnalem 1cm drut z wnetrza opony, nawet nie wiedzialem kiedy i jak, mleczko wszystko uszczelnilo, no ale poczekamy jak to sie bedzie mialo z tymi eclipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Nie widziałeś "reklamy" Eclipse z tymi wielkimi gwoździami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Szczerze mowiac temat tych detek jakos mnie nie zainteresowal, chyba musze odrobic lekcje Bo jakby ten patent byl zblizony do wlasciwosci plynu pod wzgledem uszczelniania przebic to byloby super nie packac sie przy zmianie gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 13 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Nie widziałeś "reklamy" Eclipse z tymi wielkimi gwoździami... Czytam o tym patencie od dawna przyglądam się ale też nie widziałem tej reklamy... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Daj aktualną rozpiskę i pogrub co masz zważone i leży w domu. Rower miazga, pytanie jak z komfortem/sztywnością/wytrzymałością. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 poproszę o wrzucenie linka albo info na pm o tych dętkach i gwoździach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Za######iste pianki, how much ;] ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi