1415chris Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 (edytowane) Powtorze sie tu bo nie ma sensu ciagnac tematu w projektcie Speca. Zatem wybor dokonany, rama powinna dotrzec w tym tygodniu. Skopiowalem ostatnie posty bo dotycza sie nowego projektu Patriota a jaka rama sie zamówiła? Ja Taka na ktorej maszyna bedzie lzejsza od obecnego sztywniaka dunczyk... Kubus18 No to ciekawe, full lżejszy od S-worksa, ciekawe jak to się będzie zachowywać, jak ze sztywnością boczną i wytrzymałością. Na czymś w końcu trzeba było zebrać ten materiał. Waga już można powiedzieć ekstra piórkowa. Ja Rama jest lekka ale nie na tyle zeby tylko ja zmieniajac zejsc ponizej wagi obecnego roweru. Bedzie to wymagalo nieco dodatkowych zmian... siwyex Pronghorm? A jak wrażenia z jazdy próbnej? I kto wysyła? Kolega z PL? mati199 Sztyca, zacisk sztycy, stery(?), suport(?) coś jeszcze ? Edytowane 23 Listopada 2009 przez 1415chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubart Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 No to pogratulować świetnego wyboru :)Ostatnio strasznie mi się spodobały koła z tego modelu ,troszkę się przejechałem na nich i są rewalacyjnie sztywne i lekkie (1520gr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 wrzuć fotki proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Ja bym tam wolał fotki całości niż po trochę Gratulować Chris ! Składaj potwora ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 na razie tylko takie cos: http://www.pronghornracing.dk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=46&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=1 Z ta caloscia to trzeba bedzie troche poczekac, bo jeszcze nie jestem zdecydowany na amora, sztyce i pare innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Jak DT z tyłu to i odrazu z przodu by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Moze ale na dzien dzisiejszy jest ostatni w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 (edytowane) DT nie bierz...dobrze by wyglądał ale chyba nie na serwisach Ci zależy... . Czarna Magura Durin ? Fox ? Edytowane 24 Listopada 2009 przez Wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Kurcze pieczone jak juz złożysz tą ultra hiper lekką machine to łap ultra tani lot do Polski i wpadaj na śnieżkę 2010, podjedziemy se:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 (edytowane) Wax nic dodac nic ujac, strzal w 10-ke Z tym ultra hiper to nie przesadzajmy, to bedzie w miare lekki rower. Edytowane 24 Listopada 2009 przez 1415chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 (edytowane) Wax wie co dobre ! Powodzonka w składaniu bika. Będę zaglądał bom jest ciekawy Sztyca - NU, Schmolke ? Jak już składasz "prom kosmiczny" to nie baw się w pół środki Edytowane 24 Listopada 2009 przez Wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 a mnie się ta rama wogóle nie podoba a waga z damperem tez nie powala epic s-works carbon ma 2kg też w komplecie :P ta rama mwygląda pięknie http://foto.mtbtr.com/eurobike2007/bikes/images/Focus%20First.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 a mnie się ta rama wogóle nie podoba a waga z damperem tez nie powala epic s-works carbon ma 2kg też w komplecie :Pta rama mwygląda pięknie http://foto.mtbtr.co...cus%20First.jpg A dla mnie ta wygląda na takiego "totalnego" grubasa Sens zmieniać amora dla 200 gram, gdy jego praca na pewno ci odpowiada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 R3 z calym szacunkiem, to jest jedna z najlzejszych ram na rynku i sorry ale radzilbym zweryfikowac te 2kg epica bo to gruba przesada, zagladnij sobie na ww, mtbr i zobacz jakie goscie wagi maja na tych ramach. Gdyby to bylo 2kg to kazdy z nich pialby z zachwytu. Gusta i gusciki... Najwazniejsze ze mi sie podoba heh i jak jezdzi! Nie buduje roweru na pokazy Nie chcialem skladac 'nastepnego' epica, bo tych jak grzybow po deszczu, zero emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Rame wziąłeś 20,5 " ? To wyjdzie razem z damperem 1900 gram teoretycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Teoretycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 (edytowane) Liczysz na mniej ? PS.: Piękną liczbę postów miałeś (911) Edytowane 24 Listopada 2009 przez mati199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Śruby Ti do zawiechy, kilka pierdółek i można zejść niżej. Chris - dobrze, że coś nowego, nie spotykanego będzie z tego. Nie zachwycam się nad tą ramą, ale bankowo efekt końcowy będzie zatrważający ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Wiesz ile będzie ważył z nową ramą ? na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Zapewne <8300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spootnick Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 R3 z calym szacunkiem, to jest jedna z najlzejszych ram na rynku i sorry ale radzilbym zweryfikowac te 2kg epica bo to gruba przesada, zagladnij sobie na ww, mtbr i zobacz jakie goscie wagi maja na tych ramach. Gdyby to bylo 2kg to kazdy z nich pialby z zachwytu. Niemcy, według mnie, dobrze ważą http://www.mountainbike-magazin.de/mountainbikes/test-specialized-epic-fsr-s-works.292911.d_odc_produkt_datenblatt.2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 To zalezy na ktore oko Zobaczymy na razie za duzo jest zgadywania. Moj cel to ponizej wagi sztywnego ale i tu nie bede sie upieral na sile. Ja slyszalem o wagach blizej 2200 ale to byly wieksze ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Hohoho będzie czym śmigac Do przodu to chyba mi Fox pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Jak mi znajdziesz czarnego w rozsadnej wadze Tak fox fajny ale u mnie to taka sama historia jak ze specem, co drugi rower to spec a oprocz foxa to chyba nie wiedza ze tez inni produkuja amory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 (edytowane) ja piję po prostu do wyglądu, osobiście mi nie podchodzi i jakoś tak ubogo wygląda a simplon carbonowy? http://www.bikemagic.com/news/images/eurobike07_simplonstomp_hi.jpg Edytowane 25 Listopada 2009 przez R3surrection Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi