1415chris Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Tak, dokladnie Piotrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=ZCKYbfHbB7k Czy mógłbyś zrobić podobny fylm z Tune i Smud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a napisz mi jak wygląda wygoda Smud-siodełka na tle Tuna?? czy obecność tak minimalnego poszycia daje większy komfort?? sam mam Speedneedle i jest bardzo wygodne ale te 30g kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JGa Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisz jaki jest oczekiwania bo jeżeli taka jak na maile od smudka to kiepsko, odpowiedź bardzo miła i rzeczowa ale po miesiącu, na siodło pewnie ze dwa miesiące trzeba czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Najwyraźniej zależy jak się trafi. Ja na maila od Smuda czekałem kilka dni. A dokładnie jak teraz sprawdziłem, to dwa dni Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez KosteQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Moze jak bede mial wiecej czasu, to pokusze sie o sprawdzenie sztywnosci i nagranie "testu". Ostatnio kupowalem od Smudka siodlo i koszyki w ud (podobno pierwsze w tym wykonczeniu ), czekalem cos ok 4 tygodni, czas mniej wiecej jaki byl uzgodniony na poczatku. Wymiana mailowa z opoznieniem 1-2 dni. Zatem wg mnie bylo ok. Co do porownania siodel speedneedle i smudka, wrazenia, jak dla mnie sa bardzo zblizone. Niemniej Tune jest w fulu a smudek w szosie. Z ciekawosci zamienie je w rowerach. Wtedy bedzie mozna powiedziec cos wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 22 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=ZCKYbfHbB7k Czy mógłbyś zrobić podobny fylm z Tune i Smud? Czy tylko ja mam wrażenie, że siła nacisku na siodełko maleje wraz proporcjonalnie do jego wartości osiągając stan kulminacyjny pełnych gaci w 21 sekundzie filmu ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 W przypadku pełnych gaci za nic miałby sztywne jak kij od szczotki siodło Fi'zi:k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Pare fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Chris gdzie dostałeś carbonowe podkładki BBB ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Nie wiem czemu akurat interesują Cię BBB skoro wszystkie karbonowe podkładki wyglądają identycznie, ale... 5sekund walki z google i proszę: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=38974 http://www.kunstform.org/en/bbb-carbon-spacer-set-p-433 http://www.starbike.com/php/product_info.php?lang=en&pid=10685 http://www.bikepalast.com/product_info.php/info/p8399_Spacer-BBB-Ultraspace-BHP-35.html http://www.artscyclery.com/descpage-BBBCS.html http://www.bikesomewhere.com/bikesomewhere.cfm/product/385/3725/15308 http://www.aspirevelotech.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=AVT&Product_Code=Cbn-SpacerKit&Category_Code=CarbSpacers Starczy tego dobrego... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Taka maszyna, aż się prosi żeby ją obfotografował jakiś profesjonalista odpowiednim aparatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Nie wiem czemu akurat interesują Cię BBB skoro wszystkie karbonowe podkładki wyglądają identycznie Moze wygladem sa identyczne, waga juz niekoniecznie. Wersja BBB Ultra jest wycieniowana. Taka maszyna, aż się prosi żeby ją obfotografował jakiś profesjonalista odpowiednim aparatem Odpowiedni aparat to chyba mam (od 2 tygodni), a profesjonalista...... daj mi troche czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Odpowiedni aparat to chyba mam (od 2 tygodni), a profesjonalista...... daj mi troche czasu no to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Kolego mógłbyś napisać parę słów na temat widelca magury. Jak z trwałością, serwisem, sztywnością. Ogólnie polecasz czy odradzasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Jesli widelec platformowy, to cos czego potrzebujesz, to bez dwoch zdan polecam. Jest sztywny, jak i inne widelce na ktorych jezdzilem. Tu jakos nigdy nie potrafilem odczuc roznic. Co prawda ostatnimi czasy widelec nie przepracowuje sie ale jak dotad spisywal sie bez zarzutow. Ostatnio zrobilem mu maly serwis: srodek czysciutki, uszczelki ok. Nie interesowalem sie jeszcze pelnym serwisem, wiec w tym temacie nic nie powiem. O charakterystyce pracy bylo juz pisane, poszukaj. Nie wiem czy magura wprowadzila jakies zmiany w nowych modelach. Warto poszukac jakis informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Dzięki bardzo, amorek zamówiony. Zobaczymy w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Chris mógłbyś napisać coś na temat korby ? Jak jest z jej sztywnością? Rozumiem, że masz wersję do napędu 3-rzędowego przerobioną na 2 blaty ? Możesz dorzucić jeszcze kilka słów o zębatkach frm'a, a w szczególności o ich trwałości. I jeszcze jak byś mógł mi napisać gdzie mógłbym dostać takie podkładki pod śruby do zębatek to byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Korba.... hmmm... ok jest lekka i bardzo universalna. Ma zdejmowany pajak, ktory obracajac daje mozliwosc zalozenia 2 lub 3 zebatek. Ja mam dwie. Nie wiem jak teraz ale dwa lata temu, bo wtedy kupowalem ja, jakosc wykonania moglaby byc lepsza: wykonczenie i spasowanie oski w lozyskach suportu. Z tym drugim mozna sobie w prosty sposob poradzic ale w tej cenie nie powinno byc takich niedorobek. Ale jak wspomnialem, moze jakosc sie polepszyla. Rowniez, imo nie jest to najpiekniejsza korba, kwestia gustu... Ramiona sa sztywne, wczesniej mialem xtr 970 i nie czuje roznicy. Zebatki, to jest jednak bardzo lajtowa opcja. Sa ok jak na swoja wage. Niemniej kultura pracy xtr jest wyzsza ale i zebatki te waza sporo wiecej. Trwalosc rowniez jest podyktowana ich waga. Trudno spodziewac sie czegos nadzwyczajnego, kiedy zestaw dwoch zebatek wazy 69g Podkladki byly razem w zestawie z zebatkami, do tego podkladki umozliwiajace montowanie ich do korby xtr 970. FRM mial taki zestaw w sprzedazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 16 Września 2012 Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Zdecydowanie-najpiękniejszy rower forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trekuu Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Rowerek przepiękny. Mam taki pomysł. Nie do końca mój - wyczytany. zastąp przednia manetkę manetką blokady Rock Shox. Ponoć działa . Mniejsza waga i indywidualizm na maxa Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Może i temat był tu poruszany ale jakoś go nie zauwazyłem. Dlaczego zdecydowałeś się na zaciski KCNC a nie bolt-ony? Moznaby jeszcze urwac kilka gram (niby to tylko 10-15 ale zawsze coś). Pytam się z czystej ciekawości bo sam zamierzam zmieniać a mając tubeless-y argument, że mając szybkozamykacze w razie złapania kapcia na błotnistych zawodach nie ma problemu z odkręceniem koła odpada, no bo nie ma problemu kapcia. A jak jest to nic nie poradzisz (chyba, że jeździsz z zapasowym uszczelniaczem ) Rowerek świetny, tylko zerkam i notuje co mozna wykorzystać u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Heh, mozna by... i nie tylko to. Na ten czas jakos nie myslalem o boltonach. Zapewne, teraz, gdybym staral sie cos tu uszczknac, to takowe bym zalozyl. Zdecydowanie wiecej czasu spedzam na szosie i tu teraz staram sie realizowac swoje lajtowe hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Może i temat był tu poruszany ale jakoś go nie zauwazyłem. Dlaczego zdecydowałeś się na zaciski KCNC a nie bolt-ony? Moznaby jeszcze urwac kilka gram (niby to tylko 10-15 ale zawsze coś). Pytam się z czystej ciekawości bo sam zamierzam zmieniać a mając tubeless-y argument, że mając szybkozamykacze w razie złapania kapcia na błotnistych zawodach nie ma problemu z odkręceniem koła odpada, no bo nie ma problemu kapcia. A jak jest to nic nie poradzisz (chyba, że jeździsz z zapasowym uszczelniaczem ) Rowerek świetny, tylko zerkam i notuje co mozna wykorzystać u mnie Moim zdaniem demontaż koła które zapięte jest do roweru bolt-onem wcale nie jest wolniejsze niż koła z szybkozamykaczem. Przy zmianie dętki (w większości przypadków) trzeba sięgać po łyżki, samą dętkę oczywiście i - jeśli ktoś ma odrobinę rozsądku - wozi ze sobą niezbędnik. Sięgnięcie po niego przy okazji nie jest wg mnie żadnym problemem. Kręcenie nakrętką od szybkozamykacza też niekoniecznie oznacza trafienie z siłą dokręcenia od pierwszej próby - przy bolcie dokręcam bez powtórek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Nie no jasne, ale zdecydowanym minusem bolt-on'ów, przynajmniej na moją logike, bo nigdy nie miałem okazji znich korzystać) jest zapchanie gniazda impusowego błotem, piachem czy śniegiem co uniemożliwia wsadzenie klucza i raczej o to mi chodziło. Przy szybkozamykaczu nawet jeżeli jest zapchany błotem nigdy nie zdarzyło mi się abym miał jaki kolwiek problem z podkręceniem (no chyba, że tata mi przykręcił koło, a ja jako wątła osóbka w łapach nie mogłem sobie poradzić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi