Skocz do zawartości

[rower] kross sign ds

bobek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siemka. mam do was pytanie czy na rowerze kross sign ds da rady wyjechac w dluzsze wyprawy cos w stylu mtb .. bo raczej na sign ds da rady pojeździc bo ma z przodu 2 biegi :rolleyes: tylko teraz czy te kąty ramy sa dobre do dlugich wypraw ( 50km moze troszke wiecej ) bo ja tak mysle ze siodelko w góre i jazda :)

Napisano

oczywiście że się da, ale jeśli to ma być rozrywka to jednak radzę kupić jakiś tani mtb czy rower crossowy, bo na tym krossie oczywiście będzie ci się wygodnie siedziało(wyprostowana pozycja) ale pedałowanie będzie bardzo nieefektowne i szybko się zmęczysz

Napisano

jeśli chodzi o mechaniki to chyba najlepszy wybór(hydraulików w tej cenie raczej nie ma, chyba że te 300 złoty na jeden?), pamiętaj że musisz też wymienić piasty w kołach pod tarcze,

Napisano

jeśli masz 300zł na oba to bierz te Avidy BB5 nie jeżdziłem ale cieszą się dobrą opinią wśród mechaników, a jeśli byłbyś wstanie dorzucić jeszcze ze 100zł to można by było już jakieś hydrauliczne Shimano Deorki kupić

• Mod Team
Napisano

jeśli chodzi o mechaniki to chyba najlepszy wybór(hydraulików w tej cenie raczej nie ma, chyba że te 300 złoty na jeden?), pamiętaj że musisz też wymienić piasty w kołach pod tarcze,

Niewiele drozej jest Tektro auriga 2 tłoczkowy. Za 200zł juz tansze hydro shimano da sie kupić, szukaj a znajdziesz coś uzywanego po małym przebiegu za rozsądną cene. + uzywanego zestawu to to zje jesty dotarty i hamuje odrazu jak nalezy (zakładamy ze jest sprawny) bo nowy komplet to ok 150-200km trzeba obskoczyc zanim zacznie hamowac

Napisano

ta:) tylko dopiero po długim czasie sobie pomyślałem, żeby pod wyżyć siodełko.. xD Jak się pod wyży siodełko w rowerze o kątach ramy do fr/enduro to o wiele latwiej sie jedzie :icon_mrgreen: tylko kijowo to wygląda jak damka :icon_wink:

a co do trasy to szła ona tak ... Nowa ruda--->Radków(zalew w Radkowie)--->góry stołowe(podjazd trochę męczący :icon_wink:)---> Karłów---> Zjazd do Czech ( mniam ok 2 km jazdy z górki)--->Radków--->Nowa Ruda :icon_wink: i to był koniec .. po drodze oczywiście 1 guma złapana :devil: w Czechach robią bardzo dobrą oranżade :devil: dużo bąbelków :)

dzisiaj 27 listopada a 24 byla wycieczka XD zapomniałem kompletnie napisać o niej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...