Skocz do zawartości

[Rower] co doradzicie?

19MICHELIN93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I co ci po tej ramie karbonowej????

W tym rowerze osprzet jest do bani ale jezdzic mozna,nie lepiej uzywke kupic? i bedziesz mial zdecydowanie lepszy osprzet

Napisano

No i dostałeś poradę, że to jest zły pomysł, co więcej chcesz usłyszeć ?

Jaki według ciebie jest sens zakupu ramy karbonowej ? , bo np. według mnie w twoim przypadku żaden.

Napisano

Pewnie uważasz, że rama karbonowa to jest jakiś tam kosmos. To są ramy dla zawodników, którzy bardzo dużo śmigają. Idź lepiej do dobrego sklepu z dużym wyborem rowerów, powiedz sprzedawcy gdzie chcesz i jak chcesz jeździć, ile masz kasy i Ci doradzi, jaki rower będzie dla Ciebie dobry. A najważniejsze zapytaj samego siebie po co Ci rower.

Napisano
  W dniu 23.11.2009 o 16:42, 19MICHELIN93 napisał:

ok. na onecie se może kosztować 1600 w dupie to mam. ja mam za 900 od znajomego ze sklepu. a rame tez moge za 1200. dzieki za pomoc

Myślałem, że mając 16 lat nie jest się już dzieckiem ,ale widać, że "strzelasz focha"... na forumowiczów za skreślenie twojego niezbyt mądrego pomysłu.

No i słownictwo. Cóż, skoro masz niektóre rzeczy w dupie, no to powodzenia.

Ale nie ulegaj presji. Trzymaj się swojego. Dobrze na tym wyjdziesz.

Napisano

Ludze chcą dla Ciebie dobrze i moim zdaniem nikt po Tobie nie jechał tylko doradzał, a to różnica. Zakup ramy z karbonu nic nie da, lepiej kup sobie rower za 2100 bo tyle ci to wyjdzie zakup roweru za 900 i ramy za 1200 i poprostu śmigaj. Chyba ze masz inne priorytety w życiu i chcesz ramę karbonową do lansu to wtedy mi Ciebie żal.

Napisano
  Cytat
To lepszy pomysł chyba??
nie :) W specialized bys mial wszysko o kilka klas lepsze, szczegolnie rame i amora. Gra warta tych 600zl jak mozesz je wydac :)
Napisano

Ale tez esprit ma sram. A specialized shimano. Mam kolege na slx-ie. i co maraton zmienia linki lub reguluje.Ale nie wiem. Jeszcze poszukam. A po za tym róznica jest 1200, a nie 600zł. bo eprita z upustem mam.

Napisano

Pokaż tego Specialized'a, bo nikt się nie będzie domyślał, co to za rower. A w magnumie z przodu masz coś amoropodobnego. A skoro Spicial jest lekki wraz z torą no to musi mieć bardzo lekki osprzęt.

Napisano

Nie moge nigdzie na necie go znaleźć. Z tego co pamietam to osprzęt miał shimano. Przerzutka tyl slx, przód deore, hamulce v-ki avida, amorek rock shox tora. na ramie 19" alu 6061.

Napisano

O ramach Authora ostatnio słyszałem nie ciekawe opinie. Widziałem gdzieś fotki Introverta i Tractiona zaś w sklepie rowerowym, w którym kupuje to chyba 4 Visiony poszły na gwarancji pęknięte, do tego ponoć ciężko z gwarancją. Kiedyś Author miał bodajże na ramy gwarancje dożywotnią jeśli mnie pamięć nie myli.

Też bym proponował Speca. Sam się czaje na ich ramę od dawna ale jakoś mi to nie wychodzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.