Skocz do zawartości

[amortyzator] jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

jaki amor do 500-600 do DIRT JUMP, FREERIDE, 4CROSS, DUAL SLALOM

około 150 skoku myslałem nad marzocchi drop off triple i nad Manitou Stance flow(kolego chce sprzedac za 470 z kołem)

oraz SR SUNTOUR XC PRO XC-PRO

pomózcie w wyborze a moze coś innego zaproponujecie

pozdro

Napisano

witam

jaki amor do 500-600 do DIRT JUMP, FREERIDE, 4CROSS, DUAL SLALOM

około 150 skoku myslałem nad marzocchi drop off triple i nad Manitou Stance flow(kolego chce sprzedac za 470 z kołem)

oraz SR SUNTOUR XC PRO XC-PRO

pomózcie w wyborze a moze coś innego zaproponujecie

pozdro

To musisz się zdecydować czy FR, DJ czy 4X wolisz bo do każdego z nich będzie inny amor. No i do DJ i 4X raczej średnio z widelce m o skoku większym niż 100-120mm.

Napisano

To musisz się zdecydować czy FR, DJ czy 4X wolisz bo do każdego z nich będzie inny amor. No i do DJ i 4X raczej średnio z widelce m o skoku większym niż 100-120mm.

no niewiem zabardzo sie neieznam ale coś około 150 (+/-)

Napisano

To może się zdecyduj co chcesz, bo tak wynika że kupujesz amora 150mm żeby był lans... a to, że taki się nie sprawdzi w dircie to nie ważne...

Napisano

To może się zdecyduj co chcesz, bo tak wynika że kupujesz amora 150mm żeby był lans... a to, że taki się nie sprawdzi w dircie to nie ważne...

ale żeby miał te 150mm i żeby jeszcze tani był, dobry i lekki! Koniecznie :D

Napisano

nie kupuj stanca bo to większe duro czyli złom.

szukaj drop offa, ale raczej jednopółkowego.

A najlepiej to Pike 90-140mm. Widać, że nie wiesz czego Ci trzeba więc kup coś uniwersalnego.

Napisano

Starszyzna jednogłośnie uznała, że potrzebujesz widelec o skoku max 130mm a jak pojeździsz to będziesz wiedział co chcesz bardziej. Weź kup SR DURO DJ D i styknie na początek. Da się znaleźć na Allegro za 200zł.

Napisano

i jezdziles z dwupolka w dircie? Ciekawe jak np barspiny czy x-up'y robiles :) Wez zwykle duro, styknie ci na razie a jak sie wciagniesz w konkretna dyscypline to kupisz lepszy konkretny sprzet :) A i nie ryzykowalbym wogole wkladac do tej ramy czegos wiekszego niz 150mm. Nie jest jakas super pancerna a glowka ramy moze zawiesc w najmniej oczekiwanym momencie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...