Sorcerer Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Ja sie podobne pod temat ktory czeka moja kobiete. Scott contessa 50, Korba na octalink? tourney'a, gdzie zeby popekaly i wygiely sie po paru km - i nie nie jest to wada egzamplarza, bo to juz drugi contessiak Kaseta Acera CS-HG30 11-28 Łancuch KMC Z 7 Na razie planuje Korbe Deore - Powinna wytrzymac dlugo i o to tutaj chodzi, a budzet nie zostanie uszczuplony. Kaseta Deore - j.w. Tutaj maly zgrzyt bo piasta jest na 8, FH-RM30. Jednak 9 przydalaby sie, ale nie jest koniecznoscia, 8 jest trwalsza w dodatki tansze manetki. Łancuch - XT / XTR tylko wkoncu juz nie pamietam, pojdzie na 8 rzedowke? W pozniejszym czasie albo X7 triggery / X9 gripshifty + klamki avida i wymiana hamulcow pozniej. Ewentualnie klamko manetki LX'a badz cos innego, byle z krotkim i delikatnym skokiem. Rower nie jest wykorzystywany do maratonow, a jako solidny srodek transportu, byc moze kiedys namowie ja na jakies starty, ale to bedzie w formie wycieczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Jak dla mnie jeśli chodzi o MERIDĘ: Korba SLX Kaseta XT Przerzutki XT Manetki XT Łańcuch Campa Record C9 to tak na 1200 zł. Można pomyśleć z manetkami o Triggerach i tylną przerzutką srama. Na razie planuje Korbe Deore - Powinna wytrzymac dlugo i o to tutaj chodzi, a budzet nie zostanie uszczuplony. Kaseta Deore - j.w. Tutaj maly zgrzyt bo piasta jest na 8, FH-RM30. Jednak 9 przydalaby sie, ale nie jest koniecznoscia, 8 jest trwalsza w dodatki tansze manetki. Łancuch - XT / XTR tylko wkoncu juz nie pamietam, pojdzie na 8 rzedowke? Czyli zacznij od: Korba Deore HII Kaseta może być 9 rzędowa najlepiej XT. 8ka i 9tka pasują na ten sam bębenek tyle, że 9tka ma ciaśniej ułożone koronki i dlatego pasuje. Łańcuch Campa Record C9 długo pociągnie. Manetki najlepiej kupić od razu sramowskie ale to się wiąże z wymianą tylnej przerzutki. Hamulce zostaw na koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Czyli zacznij od: Korba Deore HII Kaseta może być 9 rzędowa najlepiej XT. 8ka i 9tka pasują na ten sam bębenek tyle, że 9tka ma ciaśniej ułożone koronki i dlatego pasuje. Łańcuch Campa Record C9 długo pociągnie. Manetki najlepiej kupić od razu sramowskie ale to się wiąże z wymianą tylnej przerzutki. Hamulce zostaw na koniec. I taki jest dokladnie plan, zapomnialem tylko dopisac ze oczywiscie X7 na tył bo w tej niewielkiej cenie podejrzewam ze zyska bardzo zywotny naped na lata. W dodatku koronki z CroMo wiec nie beda rdzewiec bo rower trzymany na dworze, stety. Co do manetek to musze, glupie klamkomanetki, ktore po 1 OTB polamaly sie czesciowo xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Szkoda jak rower na dworze stoi no ale jak nie ma innej opcji to co zrobić. Masz klamkomanetki co dodatkowo wymusza kupno klamek za jednym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 za drogie szpeja do tak kiepskiego sprzętu brałbym najtańsze deore..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Witam! Przymierzam się do wymiany napędu w mojej meridzie takiej jak tu. Mój budżet to ok. 1000 zł. Myślałem nad kompletnym zestawem w Deore LX, jednak troche zacząłem powątpiewać w słuszność takiej operacji po przeczytaniu kilku artykułów. Rower służy mi do jazdy w terenie po raczej rzadko uczęszczanych drogach. Prosiłbym o poradę jakie części byłyby słuszne a co może zostawić. Proponuje: Korba LX M852 344zł Kaseta SLX 115 zł Łańcuch XT 77zł P tył SLX 131.50 P przód XT 80zł Manetki LX,SLX,XT, środek jest taki sam, zależy jaki chcesz mieć napis , od 148(LX M580) Wymiana w serwisie max 50-60zł Razem nie całe 900zł z paczkami, a jeżeli dobrze poszukać to można w tej cenie mieć np manetki XT i tylnią XT Osobiście jeżdżę na takim zestawie i jestem bardzo zadowolony(manetki XT i reszta j.w.) Jest to dobra baza pod całkiem fajny rower, zresztą ja jestem tylko za składaniem, w linku niżej jest zdjęcie roweru który złożyłem za niecałe 1800zł(używany amor, spd,p. tył i V-ki XT M760) http://www.pixhost.org/show/329/1032982_pic_0068.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.