bikeRider97 Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 Witam ! Proszę o radę, czy siodełko Selle Italia SLC Carbonio mogę założyć do roweru trekingowego Author Stratos. Jeżdżę codziennie po 30 km po szosie, rzadko po bocznych drogach itp. Z tego co się zorientowałem to siodełko jest typowo do szosy co się wiąże z różnicą geometrii rowerów szosowych i trekingowych. Co sądzicie na ten temat, czy warto zaryzykować i kupić za 250 zł lekko używane w stanie bardzo dobrym. Wogóle czy takie siodełko się nadaje do trekinga, czy nie będzie za twarde itp. Dziękuję za podpowiedzi i rady.
Mod Team Odi Napisano 23 Listopada 2009 Mod Team Napisano 23 Listopada 2009 Nie widzę przeszkód. Zakwalifikowanie siodła do konkretnego rodzaju kolarstwa ma jedynie ułatwić wybór, a nie ograniczać. Siodło ma być przed wszystkim wygodne i koniec kropka. Jeśli Ci odpowiada to śmiało zakładaj. Tylko osobiście miałbym duże obawy przed zakupem używanego siodła na karbonowych prętach, chyba że znasz jego historię. I wydaje mi się, że do takich prętów musi być odpowiednia sztyca - chodzi o punkt podparcia prętów.
bikeRider97 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Napisano 25 Listopada 2009 mam amortyzowaną sztycę firmy UNA - będzie to siodełko się zgrywało dobrze???
Mod Team Odi Napisano 25 Listopada 2009 Mod Team Napisano 25 Listopada 2009 Nie wiem jak Twoja sztyca wygląda. Pręty muszą mieć solidne podparcie. Rozwiązanie takie jak np. w Roox odpada. Zerknij jak to wygląda: http://allegro.pl/item816381155_sztyca_roox_s4_2_430mm_31_0_mocna_lekka_airbike.html
bikeRider97 Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Napisano 6 Grudnia 2009 przy czym ja mam sztycę UNA na jedną śrubę a nie jak te ROOX'y na dwie śruby mają..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.