Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne]Avid Elixir 5

mitUSER

Rekomendowane odpowiedzi

Po bliższym zapoznaniu się z katalogiem Krossa na rok 2010 mogłem zauważyć obecność w modelu A8 hamulców Elixir 5. Z tego co słyszałem i czytałem na forum Elixiry R są gdzieś między Juicy 5 a 7. Gdzieś na stronie angielskiego sklepu widziałem sztukę Elixir 5 na tarczy 185 za prawie 100 funtów czyli za 460 zł, a w Polsce można za to dostać Juicy 7. Czy można powiedzieć coś więcej o Elixirach 5? W poprzednich latach do Krossa A8 montowano Juicy 5 czy LX więc zmiana tych hamulców to zmiana na plus czy minus?

Elixir 5 to biedniejsza wersja Elixira R. Różni się od niego nieregulowanym wyjściem przewodu z zacisku - to wszystko.

Elixira R można dostać za 377zł (sklep cyklotur), więc te 100Ł za "5" to zdzierstwo.

Elixiry R i 5 są lepsze od Juicy5 i LX'ów,więc zmiana na "+". Sam miałem brać Elixira R zamiast juicy 7, ale wciąż nie nabrałem dostatecznego przekonania do nich.

aaahm, byłbym zapomniał. Elixir 5 nie posiada beznarzędziowej regulacji odgległości klamki od kierownicy, choć można trafić na mixy R+5, tzn:

- zacisk bez regulowanego wyjścia

- klamka z beznarzędziową regulacją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...