bartoszmtb Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 no to ok!! wysyłaj zdjecia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Obiecane fotki poniżej Okazji testowac jeszcze nie miałem, ale w najbliższym czasie to zrobię Waga ich to: 166g(bez linek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 a jakie masz hamulce bo ciekawi mnie jak się zgrają z klamkami avida j3,5 na takiej obejmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Hamulce mam mechaniczne Tektro Ale w kródce idą do zmiany na Avidy 5 lub 7 Z moimi klamkami średnio się to komponuje, ponieważ ośka klamki opiera się o obudowę X.0 i nie mogę klamek dac dużo w dół :/ Myśle że w Avidami nie będzie tego problemu także polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Z Avidami jest ten problem, że nie można regulować odległości klamki od kierownicy przy założonym komplecie ale od czego jest dzielona obejma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 dzielona ale szukam samej hamulcowej i nie mogę znaleźć jak ktoś chce się zamienić z podwójnej tj. manetka sram+ klamka na dwie śruby na oddzielne to piszcie bo mi ona nie potrzebna do x0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Ta podwójna to MatchMaker Pisz tak, bo bardziej wiadomo o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 5 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 dzielona ale szukam samej hamulcowej i nie mogę znaleźć jak ktoś chce się zamienić z podwójnej tj. manetka sram+ klamka na dwie śruby na oddzielne to piszcie bo mi ona nie potrzebna do x0 Wydaje mi się, patrząc na zdjęcia Twojego roweru,że problemu nie powinno być, pod warunkiem,że prawidłowo ustawisz manetkę. Wg Srama płaszczyzna dźwigni do zrzucania biegu ( ta mniejsza ) powinna byc prostopadle do ziemi - czyli musi być pionowo. U ciebie, jak widac, nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 dzielona ale szukam samej hamulcowej i nie mogę znaleźć jak ktoś chce się zamienić z podwójnej tj. manetka sram+ klamka na dwie śruby na oddzielne to piszcie bo mi ona nie potrzebna do x0 Jak nie możesz takiej znaleźc to zgłoś się do Harfy tam będą mieli na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Podczas podjazdow to nie bardzo widze w czym problem... a podczas zjazdow, kwestia wprawy. Cóż, po prostu sądziłem, że na podjazdach gorzej operuje się gripami niż triggerami. Kiedyś regulowałem napęd kumplowi i właśnie on miał manetki obrotowe (nie pomnę nazwy, ale stare Shimano jeśli się nie mylę) i niezłego odcisku dostałem od nich. No, ale tamte do X-0 to raczej nie ma porównania, jednak uraz pozostał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 shimano nie potrafi robic gripow przeskoki rozmyte, niezdefiniowane, chwyt krotki i fatalnie wyprofilowany. dobre gripy robi sram i robil sachs. a ze to jedna firma teraz to i tradycje plus wiedza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Ja sobie tydzien temu kupilem Sram X0, ale ze siedze w Warszawie a rower mam w Kielcach to poki co stoja na polce i grzecznie czekaja na zalozenie Bawilem sie nimi przez krotka chwile i nie dzialaja w obie strony tak samo, jak sobie wyobrazalem... Tzn redukcja z wyzszego biegu na nizszy (z 9 na 1) to z miejsca mozna, ale z nizszego na wyzszy to po kliknieciu, bo grip stawia wiekszy opor... Mowie o tylnej oczywiscie Przednia wogole chodzi zupelnie inaczej, bo nie ma tej mikroindeksacji chyba i wogole nie bedzie trzeba regulowac przerzutki przedniej A tak wogole to dolaczone oryginalne linki sa dobrej jakosci? Generalnie moje odczucia namacalne: -strasznie miekka guma (nie wyglada na taka co dlugo pozyje) -strasznie to lekkie w lapach -nie bedzie toto obracac sie na kierownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 gripa kotwiczysz na kierownicy srubką. predzej peknie kierownica niz grip sie obroci jesli napniesz sie z przykrecaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Przednia wogole chodzi zupelnie inaczej, bo nie ma tej mikroindeksacji chyba i wogole nie bedzie trzeba regulowac przerzutki przedniej A tak wogole to dolaczone oryginalne linki sa dobrej jakosci? Przednia bez mikroindeksacji? Ty na pewno X-0 kupiłeś? Linka jest bardzo dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 7 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Ja sobie tydzien temu kupilem Sram X0, ale ze siedze w Warszawie a rower mam w Kielcach to poki co stoja na polce i grzecznie czekaja na zalozenie Bawilem sie nimi przez krotka chwile i nie dzialaja w obie strony tak samo, jak sobie wyobrazalem... Tzn redukcja z wyzszego biegu na nizszy (z 9 na 1) to z miejsca mozna, ale z nizszego na wyzszy to po kliknieciu, bo grip stawia wiekszy opor... Mowie o tylnej oczywiscie Przednia wogole chodzi zupelnie inaczej, bo nie ma tej mikroindeksacji chyba i wogole nie bedzie trzeba regulowac przerzutki przedniej A tak wogole to dolaczone oryginalne linki sa dobrej jakosci? Generalnie moje odczucia namacalne: -strasznie miekka guma (nie wyglada na taka co dlugo pozyje) -strasznie to lekkie w lapach -nie bedzie toto obracac sie na kierownicy? Bawienie sie gripami na sucho może wprowadzic Cię w lekka konsternację,szczególnie przy zmianie z niższego na wyższy- po założeniu masz "wspomaganie" ze strony sprężyny przerzutki. Każda przednia manetka X0 ma mikroindeksację- jeśli pomiędzy biegami nie masz kliknięć- to coś jest nie tak. Przednia przerzutke trzeba niestety wyregulować. Guma faktycznie jest miękka - ale dzięki temu sie nie slizga. Jak juz Tobo napisał- jesli prawidłowo przykręcisz grip się nie obróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Przednia bez mikroindeksacji? Ty na pewno X-0 kupiłeś? SRAM zawsze robił i takie i takie. choć te bez mikroindeksu to faktycznie żadkość. w końcu to spora zaleta gripów i ile osób chciało by z niej rezygnować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 To dla mnie zupełna nowość. Nawet tanie importy z DE zawsze miały mikroindex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Dla mnie to żadna nowośc, mam gripy 7 bez mikroindeksacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Takie to ja też miałem ale mowa jest o X-0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 To dla mnie zupełna nowość. Nawet tanie importy z DE zawsze miały mikroindex. Też pierwszy raz słyszę, a może koledze Artro się coś pomyliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 12 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Sram robił gripy X7,X9 i X0 w dwóch wersjach- Index i Micro Adjust. Zeby nie było poniżej link do katalogu częsci zamiennych Srama, gdzie na stronie 34 pod pozycją 3 widać wyraźnie dwa rodzaje gripu. http://www.who-sells-it.com/cy/sram-3333/2009-mtb-road-spare-parts-16492 Chociaz dla mnie X0 bez mikroindeksacji to rower bez siodełka- da się ale to nie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swierzak1 Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Osobiście przymierzam się do zakupu takich gripshiftów... Będą pracowały z tylną X.9. Czy miał ktoś porównanie pracy X.9 do X.0? Jak wypada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Tak samo to wypada. Jedyna różnica to fajniejsze logo i lepiej wyprofilowany grip, który i tak się zetrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 X-0 ściera się słabiej niż X-9 za to w ręce leży dużo lepiej. Ja tam bez dyskusji wolał bym X-0 (zresztą takie mam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 a ja mam pytanie, jak wyglądają zmiany jeżeli palec wskazujący leży cały czas na klamce, da radę, czy lepiej ustawić tak klamki any hamować dwoma środkowymi palcami, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.