Nudziarz Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam Poszukuję łańcucha do 60zł 8 biegowego. Znalazłem takie Sram X-5 pc 951 oraz Shimano HG 73. Który wybrać? Oba są pod 9b ale czy to musi być łańcuch ściśle dobrany pod ilość tarcz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Musisz łańcuch dobrać pod kasetę. 9tk jest węższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nudziarz Napisano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 http://allegro.pl/item808861545_lancuch_deore_lx_cn_hg70_8_ka_box_centrumrowerow.html sprzedawca zapewnia, że pod 8-ke a czy to będzie dobry łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morcin2 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Mam Srama, Accenta (sram lepszy) wraz z rowerem dostałem KMZ i ten jest najbardziej wytrzymały .Wszystkie były z nizszych modeli więc raczej z tych tańszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 bierz SRAM-a, ja już widziałem jak kumpel rozerwał XT w dwóch miejscach na ostrym, ale krótkim podjeździe http://allegro.pl/item809122088_lancuch_sram_pg_850_8_rzedowy_promocja_od_airbike.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nudziarz Napisano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Właśnie ten łańcuch zawiódł mnie po 500 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 a co się stało ?, na jakich przełożeniach jeździsz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ja proponuje shimano przejechałam jakieś 2000km ze spinką i nic się nie dzieje. A mam łańcuch na 9-kę to na 8-kę powinien być jeszcze mocniejszy. niektórzy wolą srama, a niektórzy wolą shimano, a niektórzy KMC - ale słyszałem że to syf Shimano ma to do tego, że po jakichś 10000km łapie duże luzy na bolcach i po prostu przy dużym obciążeniu pęka Nie wiem jak jest ze Sramem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 W centrumrowerowe.pl jest łańcuch HG70 na 8 biegów w cenie troszkę powyżej 40zł. Ja bym się nie zastanawiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 KMC to syf, sam się przekonałem Jak Sram w "zębatkach" to tylko jako spinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 KMC to syf, sam się przekonałem Jak Sram w "zębatkach" to tylko jako spinka Podaj jakies powody.!! Bo ja posiadam z9000 i smiga super tylko do trekkingu wiec minimalne obciazenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nudziarz Napisano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Mam KMc K810 w 2 rowerze pod FR jeżdże prawie, że cały czas na stojąco. Naciskam prawie na max siły i nie pękł ani razu. Przebieg jak na razie około 600km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Mam KMC jakiś nisko-budżetowy model w zimówce, napęd w tamtym roku założony alivio + ten łańuch, o napęd dbam. Lubi sobie przeskoczyć, rozciągnięty bardzo. Oczywiście nie mówię, że jest zły i nie dobry bo to chyba najtańszy łańcuch od tej firmy. Ale ludzie generalnie ich nie chwalą. Ale za to na złotego X9SL sam bym się skusił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 20 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 słyszałem opinie(w kilku sklepach i serwisach rowerowych) że ogólnie łańcuchy Sram są bardziej wytrzymałe w stosunku do odpowiednika w Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Poszukaj stare sramy PC 58 PC 68 moim zadaniem dosyć wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Mialem Srama pc 38 calkiem przyzwoity byl, mialem tez accenta i to moge polecic do roweru na 4 kołkach dla dziecka (ladnie wygladał) obecnie mam connexa ale za krotko by cokolwiek powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Przez dwa sezony jeździłem na zmianę KMC Z92 i Shimano HG50 (w sumie około 13000 - 14000 km) - KMC wyciągał się wolniej i był jakby mniej wrażliwy na zabrudzenia. I można go kupić za 30 PLN, czyli za 60 PLN możesz mieć dwa. Mój miał spinkę w komplecie. Srama (PC-48) też przerabiałem, ale nie przypadł mi do gustu, początkowo miał kilka sztywnych fragmentów, ale z czasem się wyrobił, pierwsze wrażenie zaważyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Srama (PC-48) też przerabiałem, ale nie przypadł mi do gustu, początkowo miał kilka sztywnych fragmentów, ale z czasem się wyrobił, pierwsze wrażenie zaważyło Dziwna sprawa, może trafiłeś akurat na taki model bowiem pc48 bardzo dobrze znam i złego słowa nie mogę powiedzieć, miałem wówczas porównanie do hg40 to ten musiał się schować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nudziarz Napisano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 http://allegro.pl/item821671632_lancuch_kmc_x8_93_8_kowy_305g_jak_hg91_xtrabike.html a co o tym powiecie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.