Skocz do zawartości

[łańcuch] Który wybrać?

Nudziarz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja proponuje shimano :) przejechałam jakieś 2000km ze spinką i nic się nie dzieje. A mam łańcuch na 9-kę to na 8-kę powinien być jeszcze mocniejszy.

niektórzy wolą srama, a niektórzy wolą shimano, a niektórzy KMC - ale słyszałem że to syf :P Shimano ma to do tego, że po jakichś 10000km łapie duże luzy na bolcach i po prostu przy dużym obciążeniu pęka :) Nie wiem jak jest ze Sramem :)

Mam KMC jakiś nisko-budżetowy model w zimówce, napęd w tamtym roku założony alivio + ten łańuch, o napęd dbam. Lubi sobie przeskoczyć, rozciągnięty bardzo. Oczywiście nie mówię, że jest zły i nie dobry bo to chyba najtańszy łańcuch od tej firmy. Ale ludzie generalnie ich nie chwalą. Ale za to na złotego X9SL sam bym się skusił ;)

Przez dwa sezony jeździłem na zmianę KMC Z92 i Shimano HG50 (w sumie około 13000 - 14000 km) - KMC wyciągał się wolniej i był jakby mniej wrażliwy na zabrudzenia. I można go kupić za 30 PLN, czyli za 60 PLN możesz mieć dwa. Mój miał spinkę w komplecie. Srama (PC-48) też przerabiałem, ale nie przypadł mi do gustu, początkowo miał kilka sztywnych fragmentów, ale z czasem się wyrobił, pierwsze wrażenie zaważyło :yes:

Srama (PC-48) też przerabiałem, ale nie przypadł mi do gustu, początkowo miał kilka sztywnych fragmentów, ale z czasem się wyrobił, pierwsze wrażenie zaważyło :P

Dziwna sprawa, może trafiłeś akurat na taki model bowiem pc48 bardzo dobrze znam i złego słowa nie mogę powiedzieć, miałem wówczas porównanie do hg40 to ten musiał się schować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...