biszkupp Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 Witam. Może najpierw powiem czego wymagam. Jestem 14 latkiem i bardzo lubię jeździć na rowerze. Aktualnie posiadam starego authora który trochę się już rozpada. Lubię przejażdżki w granicach 40-50 km. Jeżdżę 4-5 razy w tygodniu. Jeżdżę głównie po drogach asfaltowych oraz czasami po lesie, po niewielkich nierównościach. Szukam taniego roweru, bo niestety nie mam funduszy na coś "poRZądnego". Zastanawiałem się nad krossem hexagon v3 oraz arkusem vip 5.0. Poważniej myślałem jednak nad krossem. Który polecacie ? A może jeszcze jakiś zaproponujecie ?
ktotek Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 Jaki to jest Author i co mu konkretnie dolega? W budżecie, który określiłeś nie poszalejesz z zakupem nowego roweru, być może lepszym pomysłem byłoby doprowadzenie do porządku Authora albo kupno roweru używanego z trochę wyższej półki?
skjaatel Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 A może napisz co to za author i co się rozpada, bo istnieje opcja odbudowy roweru za te pieniądze. Koniec sezonu, dużo itemów w dobrych cenach na allegro. Widze kolega Ktotek mnie wyprzedził
biszkupp Napisano 19 Listopada 2009 Autor Napisano 19 Listopada 2009 Author dość stary i po dość poważnym wypadku. Rozmawiałem ze znajomym który od lat jeździ i się na tym zna i stwierdził że się nie opłaca bo praktycznie wszystko jest do wymiany. Niestety teraz wyjechał a ja szukam na własną ręke.
accentinferno Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 To kup jakąs uywke troche lepsza. nie ma sensy kupiwać arkusa vipa czy krossa hexagona a tu masz fajne rowerki uzywane w tej cenie:) http://www.allegro.pl/item820891323_rower_gorski_nishiki_okazja_tanio.html#gallery http://www.allegro.pl/item815635846_cube_attention.html#gallery http://www.allegro.pl/item818161652_focus_model_medusa_na_osprzecie_deore_warto.html#gallery
adii22 Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Te używki, co podał kolega powyżej, są ok. Jednak jeśli wolisz coś nowego, porozglądaj się za Hexagonami V5 lub V4. Są lepsze osprzętowo niż V3 a cena w sumie jest niewiele wyższa. Ew. na alledrogo można znaleźć rowerki złożone na ramie Levela A4/A4/A6 i na osprzęcie Shimano Acera + SrSuntour XCM/XCT - można je wyrwać za te 700zł. Nie jest to mistrzostwo świata, ale rama w nich jest "agresywniejsza", w Hexie jest wygodniejsza zaś. Ale to w moim odczuciu - jeździłem na obu A to chyba lepsze niż inwestowanie 400zł na nowy "rower" full 5 półkowy amor + kosmiczne 18 przerzutek tourney lub saiguan
ulvgar Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Za 600 PLN kupiłem rower na aluminiowej ramie i osprzęcie LX sprzed ładnych kilku lat (hamulce cantilever przód + u-brake tył) i sprawuje się znakomicie Poszukaj na szrotach albo w sklepach rowerowych, może mają dojścia do takich rzeczy.
adii22 Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Wheeler - ten jest dość przyzwoity - w sumie ulvgar podsunął dobry pomysł - wysokiej klasy rower używany chyba będzie faktycznie lepszy niż nowy niższej Dużo nowszy Accent Dość fajny W sumie to i ten jest dość przyzwoity Cube Dość dziwny, ale dobrze wyposażony Giant
trakk Napisano 23 Listopada 2009 Napisano 23 Listopada 2009 Ja bym polecał tego Cubę, co to kolega wyżej wkleił linka na allegro doń. Fajny sprzęt, hamulce hydrauliczne (pozostałe chyba fałki). Widać, że komuś zależy na szybkiej i taniej sprzedaży. Trzeba tylko zapoznać się z jego stanem technicznym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.