xwiewiurx Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 witam jak pisalem w moim poprzednim temacie kupilem uzywany rower z walnieta przerzutka, przerzutke nowa mam i myslalem ze na tym sie konczy a tam okazuje sie jest wiecej zagadek dla mnie ktorych raczej nie wiem jak rozwiazac. prosze ocencie czy czasami hak/mocowanie przerzutki tylniej nie jest wygiety/e, bo przerzutka cos dziwnie jest krzywa prownujac do kasety nie sa one w jednej plaszczyznie. zalozylem lancuch (tak prowizorycznie) i mi cos krzywo wyglada. nie mam zalozonej jeszcze linki i nie jest ona wyregulowana. oto fotki, sami zobaczcie: http://picasaweb.google.pl/midas102/Shimano?authkey=Gv1sRgCNeTyNXCyZfOLQ&feat=directlink (2 zdjecie od tylu to jest jak to wyglada na moim rowerze i tak powinno byc, no prawie bo przerzutka tez jest rozregulowana, ale chodzi mi o ten skos na pozostalych zdjeciach) acha i jeszcze jedna sprawa jak krece tylnim kolem to wolnobieg/kaseta porusza sie tak jakby jajowato(lekko), jak spojrzalem na kolo i nim zakrecilem to ma lekka osemeczke, czy to ma cos z tym wspolnego?? z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 możesz jeszcze dodać zdjęcie samego haka na przerzutke, wiem że jest ale z innej porspektywy, a wiec posowałoby z boku, tak aby było widac cale koronki wolnobiegu bez przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Jak dla mnie to coś jest krzywe, ale nie wiem dokładnie czy wózek czy mocowanie, ale chyba mocowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacekddd Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Niestety z fotkami jest tak, że obiektyw zniekształca proste linie jakich doszukujemy się na fotografowanych obiektach. Wygląda na to, że łańcuch schodzi na pierwsze kółko nie tworząc tu żadnego kąta, czyli idzie prosto, co do mocowania śrub trudno coś powiedzieć, ale jeśli po zakręceniu nie widać tam szczeliny tzn. powierzchnie się ze sobą stykają to jest dobrze. Co do tego ruchu kasety to dawniej był to stan normalny w sprzętach ja np. mam kasetę, która zawsze miała ten ruch i nadal go ma a zrobiła jakieś 14k km i dalej chodzi. No ale to była szosa i twardy metal. Może się ktoś wypowie czy w obecnie sprzedawanym osprzęcie dopuszczalna jest tolerancja wykonania umożliwiająca taki ruch. W komunijnych roweruch na pewno a czy w sensownym sprzęcie ? przypuszczam, że raczej nie. Pozdrawiam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xwiewiurx Napisano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 ok to dodatkowe zdjecia, moze cos wiecej pokaza. http://picasaweb.google.pl/midas102/Shimano02?authkey=Gv1sRgCNHIp6r7zLaMew&feat=directlink kurcze wiece ze moze to byc wozek! porownalem z moim obecnym rowerem to tak nie odstaje, obie maja luzy takie ze sie wyginaja ale na moim pierwszym wozki sie chowa a na tamtym zostaje wiec moze to wozek! kurcze jesli to jest to to czy da sie to jakos naprawic czy bezie to przeszkadzac?? tak to jest kupowac przez ebay uzywane rzeczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Ja bym obstawiał że hak od przerzutku jest zabardzo wgięty do wewnętrzej strony roweru (zdj 2 z nowego albumu powyzej) Chociaż im dłużej patrzę tym bardziej się zastanawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Ewidentnie widać na 2 zdjęciu jak hak "leci" na kasete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Wyprostuj hak odginając go w strone przeciwna do koła:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xwiewiurx Napisano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 hmmm wiec jednak padlo na hak.. ok sprobowac moge, odegne hak i wtedy zobacze czy przerzutka jest ok czy nie bo ten wozek jak nim ruszam to te ruchy (w bok) sa inne od mojego "roweru na chodzie" a czym by tu najlepiej go odgiac?? jakies konkretne narzedzia? czy lepiej sie udac do sklepu rowerowego??? te ruchy kasety co wspominalem to sa one ze wzgledu na osemke kola?? jak myslicie? i jeszcze jedno czy skracac obecny lancuch? czy nie ma tkiej potrzeby? z gory wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.