obcy17 Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Że się tak zapytam: Czy Twoja stara Stumpjumper-owa (HT) rama nie pojechała czasami do "krawaciarni"??? Coś mi się blado wydaje ............... pozdrawiam marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Toć prawda. Po czym wnosisz? Poza tem to przed dylematem stanąłem... XTR 970 + specialites 42-28 - 724 gr czy Aerozine X12SL - ok 725 gr Chodziły mi po głowie : FSA i Race Face ale odpuściłem z uwagi na cene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obcy17 Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Toć prawda. Po czym wnosisz? Aerozine X12SL - ok 725 gr Well... fusy, mój drogi fusy Rama ma się dobrze i jest już używana acz patrząc na EPICa coś mi chodzi po głowie ..... Właśnie sam te korby chce zamówić. Jak masz gdzie źródełko taniej niż na alledrogo to może byś na prv wysłał gzie ono jest i czy nie wyschło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Korba xtr 537g specialites 28t 32g specialites 42g 72g sruby xtr skrocone 13g podkladki do malej tarczy 2g bb xtr 89g total 745g xtr z zebatkami frm 26/40 712g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Tak mi coś ten Twój nick sie skojarzył... Fantastic, uwierz że z żalem sie z nią rostawałem. Zwiazałem sie A co do Aerozine to prponuje sie skontaktować z chłopakami z allegro żeby puścili taniej poza. Poza Allegro nie widziałe by ktoś miał w Polszy. Z zagranicy podobno z wysyłka ok .730 PLN. Opinie mówią, że jest mocna ( nawet w DH ), ale kilka razy spotkałem sie narzekaniem, że sie rozkręca co kilkanaście kilometrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 xtr tez sie rozkreca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 960 mi sie wogóle nie rozkręca. Chris czyli ten gośc łży? http://allegro.pl/item879049389_korba_xtr_na_tym_zestawie_sciga_sie_marek_konwa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Tego to ja nie wiem, moze jest cos o czym nie wiem.... Mozesz sam zrobic matematyke plus srubki i podkladki 13-15g zebatki chyba te same, suport? 960 jest zupelnie inaczej mocowana i sto razy latwiejsza w montazu/demontazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Wizualnie do ramy bardziej bedzie chyba pasowala Aerozine. Nie wiem ile masz powera w nogach, ale XTR + TA 28/44 wymaga sporej mocy w nogach na stromych podjazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Będzie Aerozine:) Tylko że na razie mają niebieską, złotą i różową in stock. Nakręcają mnie na blue ale kompletnie nie pasuje... Czekam na czarną albo czerwoną.... Waga ( selekcja) ok 710 gr. PS: zastanawiam sie jeszcze nad zamówieniem np. niebieskiej i anodowanie jej w indywidualnym wzorze z jakimis indywidualnymi aplikacjami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Bierz rozowa i przerabiaj na 2x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Potem musiałbym uważać żeby nie stawać na maratonie bo niektórzy uznaliby to za znak:) Cóż na pinki sie nie skusze, nawet blue rozkrzacza mi cały project. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Moim skromnym zdaniem kazda korba w kolorze innym niz czarny bedzie wygladac jak kupa na srodku salonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 coś w tym jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Zgadzam się... Jedyna korba która wygląda ok i jest w kolorku to ta Tobowa. Reszta kupa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Nie no chłopie tylko nie różową..., ale byłby profan... na trzeźwo by się nie dało :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 (edytowane) To mało podsumowanko: W trakcie wymiany: Korba na Aerozine - zysk ok 85 gr Pianki na Bontrager - zysk ok 40 gr Kiera- zysk ok 20 gr siodło- zysk ok 60 gr koła- zysk ok 250 gr tarcze- zysk ok 50 gr śruby do mostka ti - zysk ok 7 gr Wygląda na poniżej 9800. Jednak nie ważyłem go w całości juz długo, także jak wyjdzie poniżej 9900 będzie bomba. W planie -obniżenie wagi thomsona - zysk 25 do 30 gr -Eclipse Trochę tytanu i będzie blisko... Mam zamiar zaóżyc speed kingi SS ale jak okażą się tak fatalne jak piszą to przechodzę na Race Kingi z Ecplisem. co do korby to poczekam na czarną.... Edytowane 16 Stycznia 2010 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Mendoza jestes jak Speede Gonzales, podejmujesz szybkie decyzje ..ale to dobrze bo projekt bedzie ewoluowal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Prawda - działam szybko. Mam nadzieje, że dokonałem dobrych wyborów i że projekt bedzie jeżdził i wyglądał wspaniale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Doszły chwyty Bontargera i śrubki ti do f99. Czekam na Duraflita i na korby. Przyjdą 2. Aerozine oraz FSA K-Force Carbon z 2 blatami - http://www.on-one-shop.co.uk/acatalog/CSFSMEKFLMT1704429.jpg Zobaczymy która bardziej podpasi:) Na sprzedaż będzie ta mniej dopasowana do całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 (edytowane) W domu Ci się chyba źle nie przelewa ? Dziwne troche te zakupy robisz. Jak idziesz w light to już idź, a nie takie pół środki. Edytowane 20 Stycznia 2010 przez mati199 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 (edytowane) Czemu dziwne? Zawsze szukam dobrej ceny tak FSA ( 726 gr ) jak Aero ( ok 710 gr) są kupione w cenach bardzo okazyjnych. Wiem że jest wiele lżejszych komponentów niż Syntace, FSA czy Aerozine ale...ceny mają zupelnie z innej planety. Mati rzuc jakieś propozycje poza oponami FF. PS: poza tym nie bardzo rozumię " w domu Ci się źlę nie przelewa" a i tarcze Ashima powinny dojść jutro:) Edytowane 20 Stycznia 2010 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 (edytowane) Propozycje już ci mówię i kiedyś o tym wspominałem. Liczysz każdy gram to hamulce do odstrzału, bo do super lekkich nie należą. Dalej rozumiem, że kierownicy prostej nie chciałeś ? Przeszedłbym na 160 z przodu. Pancerze i linki na Alligatory lub Nokony chyba, że już to zrobiłeś. PS.: Bo ktoś z okrojonym, tj. ciułającym każdy grosz żeby kupić sobie wymarzoną część nie kupowałby 2x jednego elementu żeby zobaczyć, która lepiej podpasuje Edytowane 20 Stycznia 2010 przez mati199 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 (edytowane) Fakt tu masz racje ale przypuszczam że jak puszcze tak aerozine( 22 % taniej) jak FSA ( 45 % taniej) to znajdzie się amator:) Nie chciałem prostej kiery ( miał byc Syntace Vector ) ale wagowo wychodziło 180 d0 200 gr więc w końcu odpuściłem. Jednolity kokpit - zawsze mi się podobał - więc padło na Syntace Duraflite. Nokony już są. Hamulce zostają. Edytowane 20 Stycznia 2010 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 No to teraz prosiłbym o aktualną rozpiske z wagami, bo już się ciężko połapać. Ale z tego co tak na szybko zobaczyłem to jeszcze pedały i zaciski kół na imbus. Myślę, że jakieś 100 gram lżej. No i oczywiście tam gdzie da się tylko upchnąć śruby Ti/Al Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi