Mendoza Napisano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Dopiero jutro wyjdzie z Italii. http://img23.imageshack.us/i/r1whitelever1.jpg/ Mam nadzieje że nie będzie zbyt cukierkowo. Zacisk smuda też będzie biały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 O jakim zacisku mówisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Stary ty mnie w to nie mieszaj... Psychicznie sie nastaw ze to jest najlepszy wybor i sprawa zalatwiona, bez wzgledu na rzeczywistosc... Zaje....ste bedziesz mial klamki, pare gram ciezsze od czarnej anody ale ogolnie super wyglad i super brake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Zacisk sztycy od smuda przyjdzie jutro przygotowany do malowania. Miał być pamarańcz ale będzie biały. Oczywiście sprawa r1 jest świadomie podjętą decyzją ale byłem bliski wzięcia Magnezium. Mam tylko nadzieje że siła nie będzie odbiegać od xtr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 14 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Hmm . . . xtr herosem siły nie jest więc powinno być pod tym względem na + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 (edytowane) Zacisk od smuda http://img692.imageshack.us/img692/157/dsc0558u.jpg Po malowaniu pewnie 7-8 gram. Edytowane 16 Lutego 2010 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Sam go malujesz, smudowi zadalem temat i moze byc w kazdym kolorze tylko nie wiem czy kolor jako warstwa zew? Bo jesli tak to jak z trwaloscia takiej powloki lakieru, chyba niezbyt dobrze...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 sam wymaluje. Motip kolorowy a potem na to bezbarwny jako osłona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 (edytowane) Dziś rano zauważyłem że śruny mocujące kable pod dolna rurą to stalowe klocki. Mysle że z 10 gr do urwania. A i z uwagi na to że r1 jest na PM to adapter idzie w gnój... Edytowane 19 Lutego 2010 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 (edytowane) Są R 1. Sprawiają bardzo dobre wrażenie. Dziś montaż. http://img694.imageshack.us/img694/6296/63212656.jpg Edytowane 23 Lutego 2010 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jakie te białe są śliczne! :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emorider Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 nie ma to tamto, niezły bajer te heble!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jeszcze brakuje czerwonej wstazki ladne, ladne Jakie dostales sruby do zaciskow, i szczerze mowiac to srebrny przewod pasowalby bardziej, mozemy sie zamienic.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dwa ważą tyle co mój jeden, SUPER : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 (edytowane) śruby dostałem tytanowe, w kolorze srebrnym. Fajne:) poszły do tył na zacisk i adapter magury:) A z przodu złote Vincere pozostałość po xtr. Trochę bazarowo... ale będzie. Co do kabli to na razie się nie zamieniam:) W czwartek pierwsza jazda. PS: wstążkę przewiązać na górnej róże Teraz pewnie przerwa:) Po postach na temat rotującego mleczka na LB zastanawiam się poważnie nad alternatywnym rozwiąniem. Edytowane 23 Lutego 2010 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 (edytowane) Dziś po pierwszej przejażdzce powtierdziły sie złe słowa o Speedach. Po 30 km jazdy po asfalcie złapałem kapcia.Przednia oponka ma dziurę na wylot... Przejechałem kawałek po terenie po wielkim błocie i opona radziła sobie nad wyraz dobrze, bardzo dobrze jechało sie tez po asfalcie, naprawdę szybka guma ale... To by było na tyle o tych oponach... Co do Hamulców to są bardzo pewne, siła hamowania jest większa niż w xtr:) Są strasznie głośne w połączeniu z ashimami jak namokną... ale to szczegół. Praca Durina jest trochę za sztywna...właściwie nie czuje żeby amortyzował. Jest napompowany na 93 kg a ważę obecnie 89, chyba zejdę ddo 87-88 na ciśnieniu i zobaczę... Najbardziej zaskoczyło mnie siodło, siedziało sie bardzo wygodnie i nic nie wyszło nie bolała wogóle po przejażdzce. Edytowane 26 Lutego 2010 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Temat na lb o niemilosiernym spowalnianiu plynu to bym wlozyl w kategorie totalne pier#oly. To ze hample halasuja to w tym wypadku sprawa tarczy, przypuszczam ze masz standardowe zywiczne klocki, u mnie jest calkowicie cicho. Amora ustawisz na sag czy wg tabeli. Jeszcze nie jestem z magura zapoznany na dobre ale dla miekkiej pracy warto ustawiac sag na maxa a i moze lekko powyzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 (edytowane) Bottle Cage: Carbon - 20 gr Brake (Front): XTR 970 Brake (Rear): XTR 970 Brake Levers: XTR 970 ( hamulce razem z tarczami Ashima ( 160 plus 160) i klamkami waża 535 gr Cables: Obecnie Nokon dla przerzutek i shimano sis dla hamulców - ok 120 gr Cassette: XTR 970 - 243 gr Chain: KMC SL Silver- 250 gr Crankset: FSA K-force Carbon 44-29T - 705 gr Derlr (Front): XTR E-type 970 - 134 gr Derlr (Rear): XTR 972 - SGS, shadow cabonowy wózek 182 gr Fork: Magura Durin Race 100 mm - 1429 gr Rear Shock: specialized ( fox) plus brain - 410 gr Frame: Specialized Epic 2009 Expert 2230 gr ( L ) - okazało się że waga w serwisie mocno ściemnia Grips: Bontrager XXX - piankowe 15 gr Handlebar: Syntace duraflite carbon 25,4 - 116 gr Headset: Crank Brothers Cobalt - 69 gr Pedals: Look Quartz Carbon - 250 gr Seat: XXX - 87 gr Seatpost: Thomson Masterpiece Setback ti - 179 gr Seatpost clamp: Smud - 6 gr Shifters: XTR 970 220 gr Skewers: KCNC - 45 gr Stem: Syntace f99 ti - 93 gr Tire (Front): Conti Speedm SS 2.3 - 408 gr Tire (Rear): Conti Speedm SS 2.3 - 410 gr Tubes: (Dętki) Continental Supersonic - 191 gr Wheel Front: 728 gr -Hub: Tune King-Rim: ZTR Olympic -Spokes: Sapim ( cieniowane ) -Nipples: dartmoor -Rim tape: ZTR Wheel Rear: 651 gr -Hub: Tune Kong -Rim: ZTR Olimpic -Spokes: Sapim ( cieniowane) -Nipples: Dartmoor -Rim tape: ZTR W sumie - 9726 Korba będzie lżejsza o ok 40 gr. Spróbuje z FF i z mleczkiem... Edytowane 1 Marca 2010 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 A co z nowymi hamplami? Fuirosy, chyba nie teraz, jak ci zycie mile. A moze Maxisy 285? Smudo-karbonowe mocowanie sztycy, myslalem ze je bedziesz bral...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Hample są , tylko w rozpisce nie ująłem nazwy, a wagę owszem:) Jutro jadę na max sagu, mam nadzieje, że zmięknie... Chris myślisz, że maxxisy dają lepszy grip na śniegu i błotku niż FF? Smud jest ujęty , tylko nie mogę znaleźć chwili na malowanie. Jutro jadę na Pythonach, ciekawe jak się spiszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Mendoza zmieniłeś może te tarcze przed jazdą?? Dziwna sprawa z tym ustawieniem - na tarczach jest strzałka, gdzie przy ustawieniu jak u Ciebie na zdjęciach jest niby prawidłowo - sam mam tak założone. Jednak mlodyasg pokazuje, że jest odwrotnie hmm.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Rozmawialem z dystrybutorem osobiscie na targach w kwestii oznaczen ashim. Prawidlowe oznaczenie Ashima po prostu testowala na userach :F Obecnie u dystrybutora zostaly tylko 140mm z blednym oznaczeniem z tego co zostalo mnie przekazane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 (edytowane) Wstępnie przyznałem racje Młodemuasg, ale po chwili stwierdziłem, że są zgodnie ze strzałką. PS: czyli ja mam ustawić odwrotnie do strzałki? Edytowane 1 Marca 2010 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ja nie wiem bo na fotkach slabo widac twoje tarcze ;p Ale przyklad masz powyzej co do prawidlowego ustawienia. Dystrybutor stwierdzil jasno ze w innym wypadku tarcza zaczyna sie odginac na boki przy hamowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 (edytowane) Tak więc sprawa wyjaśniona. Prawidłowo jest zgodnie ze strzałką Mendoza na fotce w piwnicy masz dobrze ustawione. Edytowane 1 Marca 2010 przez mloody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi