olek123 Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Nie masz rogow czy nie zalozone? Scigasz sie czy tylko turystycznie? Nigdy nie widzialem tego roweru w okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Rogi zdjęte bo strasznien mnie wpieniało ciągłe dokęcanie. Mam zamiar wrzucić risera pewnie monkey lite...rogi nie kompatybilne. Ja jestem turist, jeżdze maratony, pewnie w 2010 wezmę udział w pucharze Tarnowa. Zobaczymy jak z czasem bo tu najwiekszy deficyt... Edytowane 22 Grudnia 2009 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Tez bede startowal w PT. Mozna wiedziec jaka kategoria? Ja od 2010 wskakuje do orlika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 elita , elita zaufaj ze tylko wiekowo:) ale zamierzam dać z siebie wszystko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Wyhaczyłem właśnie 2szt Supersonic Speed 2,3 o wadze razem ok 810 gram. To znaczy że na oponach nie wzrośnie waga:) Właśnie do mnie idą. To będzie na kołach zalane, tylko mam dylemat czy 2,3 podejdzie pod Olympici ....Podobno z biedą tak... Mam nadzieje że będzie git. Teraz został tylko wybór lekkich tarcz 180 przód / 140 tył. No i dylemat aerolite czy cx ray trwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 (edytowane) A dlaczego tarcze 180mm i 140mm @_@ nie lepiej 160 140 ? lub 180 160 ? itd. P.S. Zaje Bongo Rower !! Edytowane 25 Grudnia 2009 przez kllnTToOn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Piękny rowerek oczywiście po GT :) Ten Epic wygląda zacnie. Wczoraj dzwoniłem w sprawie serwisu dampera FOX i dostałem odpowiedź że zajmują się tym jedynie w Stolicy ?? Czy to prawda?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Nie wiem jak serwis gwarancyjny może i tylko w stolicy.... Z tego co wiem wilu mechaników miało szkolenia z serwisowania FOXa i mają na to certyfikaty..... A co do tarcz to będą 180/160 Ashimy 08.... Oponki Conti nie podeszły pod płyn, klapa..... Podeszły s-worksy z tym, że na drugi dzień chciałem sprawdzic jak trzymaja i zobaczyłem flaki... Nie uszczelniłem zawora i pewnie tu jest problem. Macie jakis patent na ten zawór? Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Certyfikat na foxa ... Moim skromnym zdaniem 180 na przod to przesada, chyba ze napinasz niemilosiernie dlugie ciezkie zjazdy. Conti do latwozalewalnych nie naleza. Na jakie obrecze zakladasz opony, chyba nie ztr? Jaki zawor... i jaki plyn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 (edytowane) chce 180 bo zdarzają mi sie niemiłosierne zjazdy a lubię mieć wtedy kontrole.. -Mleczko stan no tubes -Obręcze ztr olympic 347 -zawór tez Stana -oponki jak powyżej Słyszałem że zawór można pianka uszczelniająca potraktować, ale trochę mi to fuszerą zalatuje. a z tymi certyfikatami miałem na mysli to http://www.cult-bikes.com/FoxListaSerwisow.htm jak się okazuje Tarnowa tu nie ma.... a szwagier mi tak o tym przekonująco opowiadał heheheh Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Tak dla pewnosci rozumiem ze tasma stana jest Nie ma potrzeby dodatkowo uszczelniac zaworow. Zalewales juz wczesniej, czy to pierwsze proby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Taśma jest stana, a zalewajka była robiona w serwisie. Może za mało wlaliśmy ? No ale flaczek jest bez 2 zdań. One more thing.... Chris wgryzłęm sie trochę w temat tuningu masterpiece i nie jestem pewien. Heniu z LB ma wykonać tylko dolne łódeczki i do tego walec ti nie będzie pasował. Czy dobrze rozumiem że rezygnujecie z górnej łódki i mocujecie bezpośrednio do prętów siodełka? możesz mi rozjaśnić? pozdro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dokladnie tak, rozwiazanie bez gornego mocowania thomsona z waleczkami lub poprzeczkami jest sprawdzone. Jedyna rzecza do urwania bylo oryginanle kowadlaste podparcie. Ja myslalem o poprzeczkach kcnc daja wieksza powierzchnie styku z pretami siodla ale ze bede mial setback taki patent nie przejdzie bo nie ma szans zeby ustawic poprzeczke prostopadle na precie. Zamowilem juz walki u Macka, Heniowa lodka gdzies w drodze, jak bedzie wszystko na miejscu bede wiedzial jakiej dlugosci kupic sruby oczywiscie ti i to caly przepis na ok 150g masterpiece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 No tak ja właśnie zamówiłem śruby ti , czyli zamiast walców trzeba by u Maćka mocowania zamówić ? Jeszcze tylko prosze o info jak skutecznie uruchomić ztr plus mleczko plus oponki s-works 2 bliss. Tak by było szczelnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 O jakich walcach mowisz? Ja mowie o takim zestawie zdjecie z galerii lb Sztyca, te czerwone cos to sa walki Macka i dolne mocowanie Thomsona. Na tych obreczach duzo latwiej uszczelnia sie niz np na crossmaxach sl. Ogladnij sobie video ze strony stana, na forum jest gdzies temat o zalewaniu, ciezko cos jeszcze do tego wszystkiego dodac. Chyba kazdy mial problemy w pierwszych podejsciach do tematu, potem to myk, myk i opona siedzi Chociaz i tutaj nie ma regul szczegolnie z nowymi oponami, raz trzyma przez tydzien innym razem flak na drugi dzien po zalozeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Chodziłom mi o to że mam juz śruby mocujące ti do masterpiece z nakrętkami standardowymi w kształcie walca a w takiej konfiguracji musze mieć i góre i doł z carbonu... Zatem Thomson będzie teraz ważył w granicach 178 -179 gram. Myślałem o wymianie siodła na białego tune ale jakoś mi sie wydaje że będzie zbyt słodko. na razie pozostało tylko zamontować tarcze i można śmigać. Zastanawiam się nad wymianą kompletu śrub w ramie na ti? co o tym sądzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Jak zalozysz ti zestaw, taki jaki masz, to waga powinna byc 181g. Sruby zawieszenia tez bede wymienial ale jak na razie te co odkrecam sa juz ti, myslalem ze wszystkie sa stalowe. Wiec nie bedzie takich wielkich oszczednosci. Teraz szukam kogos kto mi takie w ti wykona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Z zalewaniem to tak niestety jest, ja Conti MK dopiero po 3 podejściu uszczelniłem, tak było jak "mleczne sito" :-), powinno podejść próbuj, a faktycznie nieszczelność był i powietrze schodziło po pierwszych razach ale później trzymało. Dla mnie Stan's i No'tube mają wadę 4 miechy to wytrzymuje później kicha..., chce spróbować Hutcha który ponoć daje 2 lata na niezasychanie, tylko ciekawe jak z uszczelnianiem... :-) Pojawił się też jakiś wynalazek w postaci pianki z Włoch i ponoć ma trzymać rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy35 Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 ja chciałem tylko zapytać jak sie hamulce xtr sprawują, bo czytałem że cięzko ustawić tylni na IS podkładkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 zaiste tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 (edytowane) Koła zważone wczoraj wraz z kasetą xtr 970 11-34 oraz taśmą i wentylem notubes ważą 1613 gr. Wynik niezły. Tarcze jeszcze nie są założone więc nie mam jeszcze problemu z XTR w tyłu. Mam nadzieje że jakoś to ogarne. Na Thomsonie dzięki zestawowi śrub z Vincere mam wagę 179 gr Szprychy to niestety na razie nie są cx ray tylko cieniowane Sapim ale zobaczymy czy będą jakies problemy. Jesli tak to tylne koło zaplote na cx-ach. Dzisiaj drugie podejście zalewania s-worksów, zobaczymy czy wytrzymają do jutra... Edytowane 5 Stycznia 2010 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Możesz zmienić mocowanie w Thomsonie: http://smud-carbon.eu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dzwoniłem, nawet sie wstępnie dogadałem tylko jest sedno ale. Czy moge miec pewnośc co do wyrobów tej firmy, nie chce żeby się rozleciało poprostu. Macie jakieś doświadczenia związane z http://smud-carbon.eu/? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Tak owszem fajny koszyk ala Tune 9g, musze przyznac ze powierzchnia paskow karbonowych w lepszym stanie od Tune jak ktos mial go (Tune Wassertrager) to wie o czym mowie. Hej no risk no fun, ile Piotrek wola za ten komplet? Fajna wag kolek ci wyszla ~1369g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Pan Piotrek krzyknął wstępnie ok. 150 PLN. Ale mówił że to jest wstępne wyliczenie i że się jeszcze zastanowii. Chciałbym zejść wkońcu poniżej 10 kg ale zalewająć s-worksu jestem w plecu jakieś 220 gr. Ale juz postanowione. Będzie troche pod górkę, ale pare rzeczy podłubie , wymienie śrubki, zaciski ramę i będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi