1415chris Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Thomsona mozesz jeszcze odchudzic o co najmniej 10-11g ti sruby i barylki a i mozna zmienic caly uchwyt na karbonowy ok 25-30g w dol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Moge Cie prosic o namiar na te cudeńka? A i jeszcze powiedz czy to będzie DT, bo sam się nad nim zastanawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 (edytowane) Ti sruby i barylki: http://cgi.ebay.com/Only-Ti-Thomson-Elite-Titanium-Seatpost-Bolts-Kit_W0QQitemZ270484641758QQcmdZViewItemQQptZCycling_Parts_Accessories?hash=item3efa2417de Karbonowe mocowanie: http://www.luescherteknik.com.au/index.php?p=1_19 Ok £71!!! Na lb jest kilku chetnych wiec mozna bedzie ponegocjowac cene, jest jeszcze opcja ze ktos z 'miejscowych' wyrzezbi to w duzo ciekawszej cenie. DT Edytowane 1 Grudnia 2009 przez 1415chris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Jarek z LT pewnie by się zajął czymś takim Masterpiece nie ma, czy to krzywej, czy prostą w rozmiarze 410 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 A ja dalej nie mam pojęcia jaki amor ? Na dziś waham się między SID WC 100 mm a Magurą Durin SL( wiem że na nia psioczyłem:)).... Nie robią jakichs imponujących przebiegów ale jak już jeżdze to ostro. Kryterium to waga większa bądź równa 1400 gr oraz wytrzymałość i sztywność. Fox odpadł bo chce zmienić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 He he jak to ludzie sie zmieniaja ...tzn swoje poglady. Sid to ktory rocznik, magura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 SID WC 2010 pewnie, Magura Durin SL też, niemam za bardzo nic sensowniejszego na horyzoncie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Magura to typowy race amor, ze swoja sztywna platforma moze byc problemem dla 'miekkiego bujania sie'. Mozesz wymienic wklad na mniej sztywny ale przy tej wadze to odpada. Tylko dwie regulacje ktore ustawia sie raz i koniec... Do bujania sie na pewno bedzie lepszy sid, mega regulacji, jak fork nie bedzie dzialal po twojej mysli to i tak nie bedziesz mial czasu o tym myslec bo bedziesz zajety jego ustawianiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 (edytowane) Jarek z LT pewnie by się zajął czymś takim Jarek nie wyrzeza tego, bo nie ma form - musiałby je zrobić, a dwa że z wolnym czasem lipa. Pisałem do Niego. Póki co najlepszą ofertę złożył Henio z LB. Ja mu w przyszłym tyg. wysyłam swoją łódeczkę i na podstawie mojej zrobi taką z większym podparciem prętów. Pisał, że jest w stanie zrobić to w kilka dni, cena ? - 30zł, waga ? - około 20g. Oryginalna z Luxtech'a waży 11g. Edytowane 3 Grudnia 2009 przez Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Co do masterpiece, to jest projekt, atak na 150g, co wydaje sie byc bardzo realne. Pytanie czy taka sztyca bedzie dalej masterpiece...? Mocowanie thomsona to jest kowadlo i na szczescie daje sporo do dzialania, zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 (edytowane) jak fork nie bedzie dzialal po twojej mysli to i tak nie bedziesz mial czasu o tym myslec bo bedziesz zajety jego ustawianiem Amen! Ja swojego do tej pory nie ustawiłem tak jak bym chciał, ale zajmę się tym w przyszłym sezonie, na razie katuję trenażer. Edytowane 3 Grudnia 2009 przez mlodyasg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Ja też katuje z tym że stacjonarny trochę go wigina na boki ale powinien wytrzymać zimę Wax da radę sie podłączyc pod project lajtowania Masterpieca? Dobra w tym pojedynku wygrywa jak na razie DURIN jedyne co pozostaje na drodze to wpaść do Mirka B. i zamówić SL. Ma ktoś lepsze ceny niż 2700 PLN za SL z 2010? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Zapytalem o cene Durina w 'drugim' temacie 2700 jest ok nie widzialem taniej masterpiece to tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Wax da radę sie podłączyc pod project lajtowania Masterpieca? Pewnie, że się da. Zaloguj się na LB jak nie masz konta, tam chłopaki zbierają chętnych. Ja mam sztycę Luxtech'a więc i łódeczka może być inna niż w Masterpiece'ie dlatego wysyłam Heniowi swoją na wzór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Co do amora to jasne że magura durin tylko nie wiem czy sl czy race. Mam inny dylemat, w styczniu lutym zamierzam wymienić obręcze i szprychy w kołach, pewnie to będzie ztr alpine plus jakies mocne i lekkie szpryszki. Czy ktoś z Was zaplatał koła u chłopaków z lemonbike? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Zamówiona Magura i ZTR'y. Mam nadzieje że z kołąmi zejde do ok 1450 gr. Korzyśc na wadze to ok 350 gr jak koła fajnie wyjdą. Trochę mnie korci pogrzebanie przy piastach ( wymiana ) ale jeszcze zobacze. 10250 staje się już coraz bardziej realne:) Jak przełoże widelec wrzuce fotę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 To w koncu co bedzie na przodzie? Obrecze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 (edytowane) Na przodzie Durin Race, świetny stosunek ceny do wagi mnie zmusił do kupna tego widelca:)( 1600 PLN ) Obręcze Olimpic, miały być Alpine ale znów zdarzyła się promocja, któa mnie powaliła heheheh. Juz nie moge sie doczekać Edytowane 17 Grudnia 2009 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Właśnie przełożyłem amor. Okazało się że mój stary RL ważył 1886 gr. Byłem zdrowo zaskoczony. Przy przekładce ramy nie zdążyłem w serwiosie zważyć ramy i widelca osobno więć wziąłem wagę rl z 2007 roku i wyszło 1620. Co dalej...pojawił się kolejny babol bo wychodzi na to że rama z damperem nie waży 2670 tylko 2404 co jest już niezłym wynikiem jak na L. Obecny Durin Race waży 1429 gr więc skok wagowy jest znacznie większy niz planowałem. Strasznie sie cieszę ale przy okazji głupio jak cholera. Jak się nie zważy każdego elementu tylko rower w caóści to wychodzą potem różne rzeczy.... Na amorze 457 gram w dół Fotke z amorkiem dołącze w poniedziałek. nowa rozpiska Bar Ends: OUT Bar Plugs: no name - 8 gr Bottle Cage: carbon no name - 20 gr Brake (Front): XTR 970 Brake (Rear): XTR 970 Brake Levers: XTR 970 ( hamulce razem z tarczami 140 mm xtr i klamkami waża 711 gr) Cables: Obecnie Nokon dla przerzutek i shimano sis dla hamulców - ok 120 gr Cassette: XTR 970 - 232 gr Chain: KMC 255 gr Crankset: XTR 960 - 795 gr Derlr (Front): XTR E-type 970 - 134 gr Derlr (Rear): XTR 972 - SGS, shadow cabonowy wózek 182 gr Fork: Magura Durin Race 100 mm plus adapter do magury(12 gr)1441 gr Rear Shock: specialized ( fox) plus brain - 410 gr Frame: Specialized Epic 2009 Expert 1994 gr ( L ) Grips: PRO - piankowe 55 gr Handlebar: Race Face next - 134 gr Headset: Crank Brothers Cobalt - 69 gr Pedals: Look Quartz Carbon - 250 gr Seat: Selle Italia SLR 135 gr - 147 gr:) Seatpost: Thomson Masterpiece Setback - 189 gr Seatpost clamp: no name - 19 gr Shifters: XTR 970 220 gr Skewers: KCNC - 45 gr Spacers: OUT Stem: Syntace f99 - 100 gr Tire (Front): Geax Barro Race 2.0 - 411 gr Tire (Rear): Geax Barro Race 2.0 - 408 gr Tubes: (Dętki) Continental Supersonic - 203 gr Wheel Front: 706 gr -Hub: dt 240's cl -Rim: Alexrims xrc -Spokes: Sapim ( cieniowane ) -Nipples: dartmoor -Rim tape: specialized Wheel Rear: 916 gr -Hub: XTR 975 cl -Rim: Alexrims xrc -Spokes: Sapim -Nipples: Dartmoor -Rim tape: Specialized Wychodzi 10 174 gr Plan wykonany, teraz przede mną wymiana kół, tarcz hamulcowych gdzie spodziewam sie zysku na poziomie od 270 do 335 gram. Ale to dopiero styczeń albo luty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Grips: PRO - piankowe 55 gr Tu masz 30 gram do zejścia. Dalej może warto pomyśleć nad nową korbą i 2x9 ? Dalej, jak już idziesz w light to może warto przejść na papier typu FF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Wiem te gripi bontragera , tylko nie bardzo wiem gdzie w Polszy je dorwać. Korba , korba...no tak ale to melodia przyszłóści. Teraz koła mam na głowie. Co do oponek to ff nie będzie mi grało. Light lightem ale ja chce pojeżdzić ostrzej na lighcie a to znaczy że akurat oponki musza być w miarę mocne. Pewnie opony wymienię na cięższe ale mam nadzieje że niewiele... Chodzą mi po głowie RR Performace, Conti Race SS 2.0 i takie tam....zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Looknij na temat Waxa, tez ich szukam nie wypada wsadzic starych, co znajduje to lekko dziwne ceny, na poczatku roku kupilem za £7 teraz ok £10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Ceny niestety idą cały czas w góre. Np Durin podrożał o jakieś 500 PLN w stosunku do zeszłórocznego. Chciałbym załączyć fotkę ale od dawna mam taki tekst: Użyto 198,9 KB z 200 KB limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku: 1,1 KB) Jestem kompletny laik i niewiem co zrobić. i need help.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Najlepiej gdybys pokazal zdjecia/linki przez jakis image hosting np image shack, a limit na zalaczniki na forum juz wykorzystales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Adapter dziś do mnie przychodzi a jutro przychodzą do mnie king kong.... Sorkki chris że pozuje od Ciebie kółka ale co jak co od Ciebie warto:) Całość powinna się złożyć do połowy stycznia. z dyndającym xtrem z przodu:) http://yfrog.com/2dspecoj Edytowane 22 Grudnia 2009 przez Mendoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi