flubi Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 Cezary - zaczynasz rowerowanie - to nie mysl za dlugo tylko wal do Decathlona po Rockridera 8.2. Przemysl tylko rozmiar ramy. Od razu masz gotowy rower z naprawde dobrym osprzetem - DLUGO bedziesz szukal roweru za podobne pieniadze, tak lekkiego i z takim osprzetem. Mam taki ponad rok. Jestem superzadowolony. W czasie 5000 km poza wymiana uszczelek w amortyzatorze tuz po zakupie - co serwis sklepu (w Warszawie) zrobil w mig i bezproblemowo. Tez rok temu sie glowilem nad roznymi "markowymi" - wczesniej mialem Treka (jeszcze stalowego i rama po latach pekla). Wydalem wowczas 4000 na tego Rockridera i powiem ze to bardzo przemyslana konstrukcja: siodło fizik nisene sport mnie bardzo odpowiada, naped bez zarzutu (Truvativ/SRAM), amorek Reba z blokada na kierownicy (miodzio), rama klasyczna do XC i naprawde lekka. (Wynosisz rower ze sklepu i wazy tyle co w katalogu - szok!) Pojezdzisz rok, zgubisz 10 kg [tak jak ja ] opchniesz "supermarketowca" za 2 kafle i kupisz sobie Orbee z plajstiku do lansu To znaczy ty, bo ja zostaje przy Rockriderze!
Rulez Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 hmm niektorzy polecaja focusa http://allegro.pl/it...model_2009.html ale przeciez ona ma gorszy osprzet od mongoosa A co to ma za znaczenie, skoro jest dla ciebie stanowczo za duży, wogóle nie powinienbyć brany pod uwage.
Sorcerer Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 Jedyny rockrider 8.2 "L" jest w Lublinie (Jest jeszcze gdzies XS albo S) ktory w dodatku nie jest na sprzedaz od sierpnia, bo co rusz przyszedlem popytac to "SPRZEDANY" - no chyba ze ktos chce sie klocic przez rzecznika i federacje konsumentow ze sklepem
netta1987 Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 flubi nie to żebym sie czepiał ale chyba nie wiesz o czym piszesz
matajsenPL Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 Ja myślę że warto byłoby popatrzeć na Krossa A8 z 2009 roku. Kosztuje właśnie ok. 3500zł. Jeśli się co kolwiek interesujesz to będziesz wiedział że jest na XT. Ma super ramę - hydro formowana. ITD. Warto.
TocaS Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 Ciekawą propozycją może być też nowy Giant Talon http://www2.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/model/talon.0.disc/4730/37143/ . Nie wiem czy to prawda, co do reklamacji ram gianta w razie W, bo w sumie też coś takiego słyszałem w sieci, ale w sklepie mówią co innego. Z drugiej strony znów moim zdaniem Gianty nie pękają.
flubi Napisano 1 Grudnia 2009 Napisano 1 Grudnia 2009 flubi nie to żebym sie czepiał ale chyba nie wiesz o czym piszesz netta nie to zebym sie czepial, ale ja wiem o czym pisze. Jesli potrzebujesz szczegolowych wyjasnien to zapraszam na PW.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.