Skocz do zawartości

[łańcuch] urwany co zrobić ?

KrzYchuu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Łańcuch mam odkąd kupiłem rower, zrobiłem na nim 5 000km i właśnie ostatnio się zerwał i nie wiem co teraz poczynić czy zastosować drugą spinkę bo jedną już miałem by szybko zdjąć i wyczyścić łańcuch. Więc 1 raz się zerwał i teraz pytanie czy drugą spinkę zastosować czy też kupić nowy łańcuch jeśli nowy to jaki ??

Kobra to Deore LX

A może użyć spinacza do łańcucha i usunąć jeden sworzeń i spiąć, ponieważ obawiam się że nowy łańcuch może się nie przyjąć i zniszczy mi napęd.

Osobiście wolałbym mieć lańcuch na dwóch spinkach niż użyć spinacza do łańcucha i usunąć jeden sworzeń i spiąć, kupno nowego łańcucha odpada ponieważ na pewno się nie przyjmnie do kasety po takim przebiegu, no chyba że kupisz nowych łańcuch i kasete, z korbą nie powinno być problemu.

Osobiście wolałbym mieć lańcuch na dwóch spinkach niż użyć spinacza do łańcucha i usunąć jeden sworzeń i spiąć, kupno nowego łańcucha odpada ponieważ na pewno się nie przyjmnie do kasety po takim przebiegu, no chyba że kupisz nowych łańcuch i kasete, z korbą nie powinno być problemu.

Dzięki alfy więc kupie jutro sobie spinkę, gorzej jak kolejny sworzeń nie wytrzyma.

Od dłuższego czasu jeżdżę na łańcuchu spiętym dwoma spinkami i jest jak najbardziej ok. W zasadzie to zerwałem go po kilkudziesięciu kilometrach od kupna a ma już kilka tysięcy, więc nie masz się co martwić o wytrzymałość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...