KrzYchuu Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam, Łańcuch mam odkąd kupiłem rower, zrobiłem na nim 5 000km i właśnie ostatnio się zerwał i nie wiem co teraz poczynić czy zastosować drugą spinkę bo jedną już miałem by szybko zdjąć i wyczyścić łańcuch. Więc 1 raz się zerwał i teraz pytanie czy drugą spinkę zastosować czy też kupić nowy łańcuch jeśli nowy to jaki ?? Kobra to Deore LX A może użyć spinacza do łańcucha i usunąć jeden sworzeń i spiąć, ponieważ obawiam się że nowy łańcuch może się nie przyjąć i zniszczy mi napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Osobiście wolałbym mieć lańcuch na dwóch spinkach niż użyć spinacza do łańcucha i usunąć jeden sworzeń i spiąć, kupno nowego łańcucha odpada ponieważ na pewno się nie przyjmnie do kasety po takim przebiegu, no chyba że kupisz nowych łańcuch i kasete, z korbą nie powinno być problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzYchuu Napisano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Osobiście wolałbym mieć lańcuch na dwóch spinkach niż użyć spinacza do łańcucha i usunąć jeden sworzeń i spiąć, kupno nowego łańcucha odpada ponieważ na pewno się nie przyjmnie do kasety po takim przebiegu, no chyba że kupisz nowych łańcuch i kasete, z korbą nie powinno być problemu. Dzięki alfy więc kupie jutro sobie spinkę, gorzej jak kolejny sworzeń nie wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Od dłuższego czasu jeżdżę na łańcuchu spiętym dwoma spinkami i jest jak najbardziej ok. W zasadzie to zerwałem go po kilkudziesięciu kilometrach od kupna a ma już kilka tysięcy, więc nie masz się co martwić o wytrzymałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Wytrzyma wytrzyma kup spinke złota srama u mnie smiga juz kilka tys km i nawet luzów nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Dokładnie, wstaw drugą spinkę SRAM'a i będzie w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.