pawel1315 Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Za 754 zł : elixir przód elixir tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 No taki jest sens że najpierw piszecie żebym brał Slx'y, a potem zmieniacie zdanie że lepiej to czy to... pisze że MAX DO 700zł nie interesuje mnie już cena 754zł czy coś podobnego... za chwilę napiszę że może wezmę te za 754zł to połowa napisze że lepiej dozbierać do 900zł i kupić co innego... napisałem że max 700zł i tego się trzymamy! Przecież nie będę kupował hydrauliki ze względu na tarcze jakie dodają... lepiej chyba samemu dobrać pod swoje wymagania. Już zdecydowałem że biorę Slx'y i muszę jeszcze dobrać jakieś fajne tarcze, także proszę o jakieś propozycje tarcz jakie mogły by w 100% zgrać się z tą hydrauliką. Na tarcze moge wydać Max 150zł. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 No jeżeli wybierać między Hayesem a SLX, to bez wątpienia SLX! bierzesz : http://www.allegro.pl/item804382687_hamulce_tarczowe_shimano_slx_mod_2009r_xtrabike.html I dodatkowo 2 tarcze XT (po 55zł) z Cyklotur.com i masz super zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Tylko że ja potrzebuje tarcz na 6 śrub,a nie center lock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Tarcza Shimano xt na 6 śrub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 jeszcze po pawel1315 dodam, że allegro nie gryzie i jest dużo ofert w dużym przedziale cenowym: - http://www.allegro.pl/item805565705_tarcza_shimano_deore_sm_rt51_160_180mm_6_srub.html - http://www.allegro.pl/item813348858_tarcza_hamulcowa_shimano_180mm_6_srob_lub_centerl.html - http://www.allegro.pl/item818455120_tarcze_hamulcowe_shimano_xt_6_srub_160_180_203mm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jeszcze można tarcze hayesa Tu jest dobra oferta Inna tarcza Jeżeli dobrze poszukasz no to te tarcze można spokojnie kupić po 40 zł nówka Ja już kupiłem 2 używane tarcze za 30 zł z przesyłką i jedną nową za 40 zł z przesyłką. Tarcze są trochę cięższe od Avidowskich, ale za to bardzo sztywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Dodam tylko, że Elixiry z Cykloturu mają pseudo-gwarancję, której harfa nie chce realizować. Odpuśćcie sobie wszelkie elixiry spoza harfy bo potem będą gorzkie żale na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Już niestety jeden lejący elixir goldblooma jest na forum jeszcze po pawel1315 dodam, że allegro nie gryzie i jest dużo ofert w dużym przedziale cenowym: - http://www.allegro.p...0mm_6_srub.html Co do tej tarczy. Tragiczny wybór. Straszny klocek. Choć sztywność ma zapewne dużą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Dodam tylko, że Elixiry z Cykloturu mają pseudo-gwarancję, której harfa nie chce realizować. Odpuśćcie sobie wszelkie elixiry spoza harfy bo potem będą gorzkie żale na forum. Mozesz rozwinac bo pierwszy raz sie spotykam z ta informacja, a jestem miedzy wyborem cykloturu i superior-polska (ktorzy notabene maja chyba juz 2010, biala wersje - no chyba ze to od focusa dostaja). Sinca elixiry CR goldblooma nie byly(?) z cykloturu i elixir goldblooma to CR'ka - teoretycznie inna bajka jesli doczytac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Tarcze moge wybrać do max 150zł także myślę że coś lepszego wyrwę. Napisałem do paru gości odnośnie tarcz, bo oni właśnie sprzedawali hydraulikę slx'a i odrazu też bym kupił tarcze u nich coś grosza na przesyłce bym zaoszczędził. Fajnie by było jak by ta tarcz nie była taka monotonna, bo o wygląd także chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Mozesz rozwinac bo pierwszy raz sie spotykam z ta informacja, a jestem miedzy wyborem cykloturu i superior-polska (ktorzy notabene maja chyba juz 2010, biala wersje - no chyba ze to od focusa dostaja). Sinca elixiry CR goldblooma nie byly(?) z cykloturu i elixir goldblooma to CR'ka - teoretycznie inna bajka jesli doczytac. Może wyrażę się inaczej : każdy hamulec Avida kupiony poza Harfą nie ma gwarancji realizowanej przez harfę. W przypadku jakiejkolwiek awarii należy uderzyć do sprzedawcy. I tu pojawia się problem. Dzwonię do cykloturu, a oni na to, że Harfa ma obowiązek świadczyć usługi gwarancyjne na hamulce których są dystrybutorem. Natomiast koleś z Harfy odsyła do Cykloturu, mimo, że mam polską kartę gwarancyjną, z pieczątką harfy i dowód zakupu z ich sklepu partnerskiego. Tak więc nie chodzi tu o hamulce Goldblooma, a o mój hamulec Juicy 7 No i harfie znowu zaczęli cyrkować z niesprzedawaniem części zamiennych.... Nie kupuj hamulców avida, chyba, że chcesz dać zarobić harfie albo mi (ja się nie obrażę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Ja sie na pewno nie dam bawic w bambuko, dostanie sie i jednemu i drugiemu Znam swoje prawa i wiem jak ich dochodzic Ale informacja ciekawa, napisze do srama kolejny list w sprawie harfy i msg do harfy w sprawie superior-polska (ktory mnie bardziej interesuje ze wzgledu na biale elixiry R) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Odnośnie tematu Znalazłem trochę tańsze SLXy niż w cyklotourze. przód tył Zawsze to parę złotych do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Tylko że razem to wychodzi 580zł + wysyłka, a na allegro jest za 549zł + wysyłka... to raczej nie są tańsze Nadal poszukuję tarcz. Jakieś propozycje ? Max 150zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Może Dartmoor Nano ? Już niejeden zestaw widziałem XTR z tymi tarczami, a klocki SLX mają takie same Lekkie i względnie tanie. Jednak nie wiem co ze sztywnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Nadal poszukuję tarcz. Jakieś propozycje ? Max 150zł Przecież wspomniano już, że warte polecenia są Shimano oraz Hayesy więc w czym problem? A jak nie chcesz monotonnych tarcz to proszę bardzo: http://www.allegro.pl/item811473705_tarcza_hamulcowa_shimano_xt_sm_rt79_jak_tarcze_xtr.html za wygląd niestety się płaci. Tak a propo SLX, zna ktoś ich realną wagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Przód: 289 gram Tył: 313 gram Bez adapterów z śrubami w klamkach. Z oryginalnymi nie docinanymi przewodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 miskov17: Jak bym miał center lock to już bym dawno te tarcze kupił... w sobotę będę w servisie to dokładnie dopytam o te Dartmoor nano i inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 18 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Zaproponowałbym Ci Xt na 6 śrub, ale niestety z kasą się nie wyrobisz http://www.allegro.pl/item821337708_nowosc_2010_tarcza_shimano_xt_sm_rt76_na_6_sru.html Choć w sumie może warto się wykosztować i kupić, na hamplach nie warto oszczędzać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Może warto troszkę dopłacić i wziąć te xt. Dużo nie będę dopłacać a już naprawdę dobre tarcze będę miał. Pozdrawiam i dziękuje za link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 18 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Kurde, ale różnica na tarczy 30 zł za mocowanie na 6 śrub ?? Przecież one są takie same ... Center lock xt 6 śrub xt To jest chyba lekka przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 18 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Polityka Shimano? Zeby mieć tańsze tarcze musisz mieć ich piasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Nie pomyślałem o tym ... Ale w sumie dobre zagranie (dla nich). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Siemka Mam jeszcze takie pytanko bo mam amorka Rock Shox Tora u-turn i niewiem jakie mogę max założyć tarcze z przodu... nic nie mogę znaleźć w necie to pytam was. Dzięki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.