Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne]Hayes Stroker Trial 2010 Proszę o opinie

XxUzixX

Rekomendowane odpowiedzi

No taki jest sens że najpierw piszecie żebym brał Slx'y, a potem zmieniacie zdanie że lepiej to czy to... pisze że MAX DO 700zł nie interesuje mnie już cena 754zł czy coś podobnego... za chwilę napiszę że może wezmę te za 754zł to połowa napisze że lepiej dozbierać do 900zł i kupić co innego... napisałem że max 700zł i tego się trzymamy! Przecież nie będę kupował hydrauliki ze względu na tarcze jakie dodają... lepiej chyba samemu dobrać pod swoje wymagania. Już zdecydowałem że biorę Slx'y i muszę jeszcze dobrać jakieś fajne tarcze, także proszę o jakieś propozycje tarcz jakie mogły by w 100% zgrać się z tą hydrauliką. Na tarcze moge wydać Max 150zł. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :thumbsup:

Jeszcze można tarcze hayesa :thumbsup:

Tu jest dobra oferta

Inna tarcza

Jeżeli dobrze poszukasz no to te tarcze można spokojnie kupić po 40 zł nówka :)

Ja już kupiłem 2 używane tarcze za 30 zł z przesyłką i jedną nową za 40 zł z przesyłką. Tarcze są trochę cięższe od Avidowskich, ale za to bardzo sztywne.

Już niestety jeden lejący elixir goldblooma jest na forum :whistling:

jeszcze po pawel1315 dodam, że allegro nie gryzie i jest dużo ofert w dużym przedziale cenowym:

- http://www.allegro.p...0mm_6_srub.html

Co do tej tarczy. Tragiczny wybór. Straszny klocek. Choć sztywność ma zapewne dużą.

Dodam tylko, że Elixiry z Cykloturu mają pseudo-gwarancję, której harfa nie chce realizować. Odpuśćcie sobie wszelkie elixiry spoza harfy bo potem będą gorzkie żale na forum.

Mozesz rozwinac bo pierwszy raz sie spotykam z ta informacja, a jestem miedzy wyborem cykloturu i superior-polska (ktorzy notabene maja chyba juz 2010, biala wersje - no chyba ze to od focusa dostaja).

Sinca elixiry CR goldblooma nie byly(?) z cykloturu i elixir goldblooma to CR'ka - teoretycznie inna bajka jesli doczytac.

Tarcze moge wybrać do max 150zł także myślę że coś lepszego wyrwę. Napisałem do paru gości odnośnie tarcz, bo oni właśnie sprzedawali hydraulikę slx'a i odrazu też bym kupił tarcze u nich coś grosza na przesyłce bym zaoszczędził. Fajnie by było jak by ta tarcz nie była taka monotonna, bo o wygląd także chodzi :whistling:

Mozesz rozwinac bo pierwszy raz sie spotykam z ta informacja, a jestem miedzy wyborem cykloturu i superior-polska (ktorzy notabene maja chyba juz 2010, biala wersje - no chyba ze to od focusa dostaja).

Sinca elixiry CR goldblooma nie byly(?) z cykloturu i elixir goldblooma to CR'ka - teoretycznie inna bajka jesli doczytac.

Może wyrażę się inaczej : każdy hamulec Avida kupiony poza Harfą nie ma gwarancji realizowanej przez harfę. W przypadku jakiejkolwiek awarii należy uderzyć do sprzedawcy. I tu pojawia się problem.

Dzwonię do cykloturu, a oni na to, że Harfa ma obowiązek świadczyć usługi gwarancyjne na hamulce których są dystrybutorem.

Natomiast koleś z Harfy odsyła do Cykloturu, mimo, że mam polską kartę gwarancyjną, z pieczątką harfy i dowód zakupu z ich sklepu partnerskiego.

Tak więc nie chodzi tu o hamulce Goldblooma, a o mój hamulec Juicy 7 ;)

No i harfie znowu zaczęli cyrkować z niesprzedawaniem części zamiennych....

Nie kupuj hamulców avida, chyba, że chcesz dać zarobić harfie albo mi (ja się nie obrażę :P)

Ja sie na pewno nie dam bawic w bambuko, dostanie sie i jednemu i drugiemu :)

Znam swoje prawa i wiem jak ich dochodzic

Ale informacja ciekawa, napisze do srama kolejny list w sprawie harfy i msg do harfy w sprawie superior-polska (ktory mnie bardziej interesuje ze wzgledu na biale elixiry R)

Nadal poszukuję tarcz. Jakieś propozycje ? Max 150zł

Przecież wspomniano już, że warte polecenia są Shimano oraz Hayesy więc w czym problem? A jak nie chcesz monotonnych tarcz to proszę bardzo: http://www.allegro.pl/item811473705_tarcza_hamulcowa_shimano_xt_sm_rt79_jak_tarcze_xtr.html za wygląd niestety się płaci.

Tak a propo SLX, zna ktoś ich realną wagę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...