XxUzixX Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam wreszcie uzbierałem pieniądze na hydraulikę. http://allegro.pl/item814167704_okazja_hayes_stroker_trail_bialy_180_160mm_p_t.html <-- Co sądzicie o tym zestawie, wydaje mi się że opłaca wziąć go za taką kasę... ale czy będą się dobrze sprawować. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 niczym się nie różnią od tych 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Różnią się... można palcami regulować oddalenie klamki. Nowy ładniejszy wygląd, chyba inna klamka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Jak działają tak samo jak <09 ( włącznie ) to broń boże je kupować. Fakt mają dużą siłę, jak nie można jej dozować. Po prostu zero modulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Kup i nam powiedz jakie są A jak nie chcesz ryzykować to kupuj sprawdzone hamulce jak SLXy http://allegro.pl/item812760639_hamulce_shimano_slx_nowy_hamulec_lx_br_m665_wwa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Te hayesy to to samo to 2009, tylko mają inne malowanie. Stare traile też miały beznarzędziową regulację odległości klamki od kiery. Hayes ma dobre tarcze, dobre zaciski i kiepskie klamki - szybko łapią luzy i są dość delikatne. Może udałoby Ci się dozbierać do czegoś lepszego?? : http://allegro.pl/item816490404_nowy_zestaw_tyl_i_przod_avid_juicy_7_185_185m.html Ja bym spokojnie poczekał, bo za 650zł możesz spokojnie kupić komplet nowych J5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Sam używam SLX i jestem mega zadowolny. Jak już pisałem w testach pod względem siły miażdżą J3 i J5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Jakie klocki masz w SLX? Dokłądnie wczoraj miałem okazję przejechać się na SLX-ach z jeszcze fabrycznymi klockami(żywiczne) i były słabsze aniżeli Elixiry również na klockach fabrycznych(organiczne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 No jeżeli wybierać między Hayesem a SLX, to bez wątpienia SLX! bierzesz : http://www.allegro.pl/item804382687_hamulce_tarczowe_shimano_slx_mod_2009r_xtrabike.html I dodatkowo 2 tarcze XT (po 55zł) z Cyklotur.com i masz super zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 No jeżeli wybierać między Hayesem a SLX, to bez wątpienia SLX! bierzesz : http://www.allegro.pl/item804382687_hamulce_tarczowe_shimano_slx_mod_2009r_xtrabike.html I dodatkowo 2 tarcze XT (po 55zł) z Cyklotur.com i masz super zestaw Mam taki zestaw- zanim kupiłem SLX brałem pod uwagę Hayesy Stroker - ale problemy,z jakimi boryka się mój brat przeważyły na korzyść SLX. +1 dla SLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Jakie klocki masz w SLX? Dokłądnie wczoraj miałem okazję przejechać się na SLX-ach z jeszcze fabrycznymi klockami(żywiczne) i były słabsze aniżeli Elixiry również na klockach fabrycznych(organiczne). W swoich SLX, obecnie full metale porównywałem z J3 i J5 także na full metalach. A jak oceniasz o ile % były słabsze ? Elixiry już na sucho domyślałem się, że będą mocniejsze, w końcu mają zastosowanie i w DH ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Tylko że wiecie mam do wydania max 650zł i przy tym zestawie Hayes mam wszystko (tarcze,adaptery), a w Shimano musze dokupić adaptery i tarcze (to jak bede kupować tarcze to tylko Dartmoor Nano ) Ale powinienem się wyrobić z kasą... to pewnie wezme Slx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 W Bikestacji jest teraz promocja. 550 zł za pełen zestaw SLX, tj. hamulce + adaptery + tarcze + oczywiście śruby :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 A moge link ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Pod żadnym pozorem nie kupuj tarcz innych niż shimano! W szczególności Nano.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Aha, tylko że ja niemam center lock... tylko pod 6 śrub i niechce zmieniać piast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?products_id=2114 Sorry 620 zł A niby czemu nie innych niż Shimano ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Juz w paru polskich sklepach mozna dostac komplet Juicy 5 za 550zl. Teraz juz tylko nie pamietam gdzie dokladnie ale w tych najwiekszych na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 A mogę prosić o jakieś propozycje tarcz z waszej strony bo kompletnie nie wiem już jakie wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Avid G2CS, albo G3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Dlaczego nie kupować tarcz non-shimano? Żeby uniknąć szarpania. Tarcze blade, nano i inne "powydziwiane" uwielbiają pulsacyjnie hamować i szarpać, wydając przy tym różne odgłosy. Ponadto oryginalne klocki na takich tarczach znikają w moment. Z tarczami avida jest ten problem, że wiele z nich jest wadliwych - mają różną grubość na obwodzie, a stąd bierze się szarpanie, czy jak to woli abs'owanie. Najbardziej sprawdzone są tarcze Hayesa(jak dla mnie najlepsze tarcze na rynku) i shimano XT(niższe modele są przeznaczone tylko do klocków żywicznych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 W swoich SLX, obecnie full metale porównywałem z J3 i J5 także na full metalach. A jak oceniasz o ile % były słabsze ? Elixiry już na sucho domyślałem się, że będą mocniejsze, w końcu mają zastosowanie i w DH ;P Hej. Z tych bardziej popularnych hamulców to miałem okazję jeździć na Juicy 3, Juicy 7, SLX, Stroker Ryde, Avid Elixir i Avidy Elixir po prostu miażdżą konkurencję pod względem siły, najsłabiej wypada Stroker Ryde. Juicy 7 na tarczy 185 Avida i złotych EBC(metale) są nieco mocniejsze od SLX na organikach, jednak mogę tylko przypuszczać iż SLX na tych samych klockach byłyby tak samo silne/silniejsze od serii Juicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Reasumując: -Komplet hamulców SLX i w tym są adaptery - 550zł -Tarcze ... Proszę o propozycje tarcz bo kompletnie nie wiem jakie wybrać (muszą być na 6 śrub) -Skrócenie i odpowietrzenie linek - 20zł +/- ____________________________________________________________________________________________________ Razem wszystko: max 700zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jaki jest sens kupowac SLX'a bez tarcz za 550zl jak za 720zl masz Elixiry Z tarczami lub 550zl Juicy 5 tez Z tarczami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 I to Z dobrymi tarczami Avida Btw. gdzie są elixiry po 720 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.