Adik92 Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 Witam Zamierzam składać rower i mogę dostać tanio nową ramę Krossa Level A6. Jak myślicie czy budowanie roweru na takiej ramie to będzie dobry wybór?
afly Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 Rozumiem że rama Kross Level A6 2008 nie 2009?
C00BA Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 zalezy jaki to ma byc rower, a raczej do jakiej kwoty bo sama rama kross'a nie jest za dobra jezeli chcesz dac z przodu rebe, r7 czy bombera jakiegos. Ale do spkojnej jazdy sprawdzi sie.
Adik92 Napisano 15 Listopada 2009 Autor Napisano 15 Listopada 2009 Ma to być rama Levela A6 z 2008 roku. Kwota na osprzęt to tak około 2 tys. Z tąd moje pytanie czy warto pakować kasę, bo cholernie mi się podoba od dłuższego czasu czarna A6, nie szukam jakiejś taniej ramy, ale po prostu się na nią napaliłem, bo wizualnie jest dla mnie super. Najpierw szukałem całego Krossa A6 z 2008 roku w kolorze czarnym, ale już go nie znalazłem. Z tąd, moja decyzja składania roweru, a tak po za tym przez zimę nie potrzebny mi rower więc mógłbym go sobie pomału składać. Najlepiej niech wypowiadają się osoby, które na niej jeżdżą, chcę wiedzieć czy to nie jest jaki sh*t.
afly Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 Zamiast ramy Levela A6 2008 rozważyłbym rame Accent El Nino , ja jeżdzę/jeździłem na tej ramię (siostry rower ale trochę kilometrów nabiłem po lesie jak rower byl nowy) i własnie na tej ramie zauważyłem różnicę sztywności pomiędzy Hexagonem (2008) a levelem i jak dla mnie była ona odczuwalna (gdyby nie biało-fioletowe malowanie odrazu bym ją przełożył), Accent jeszcze lepiej wypada pod względem długości rur bo zapewne rower ma być do XC.
C00BA Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 Zgadzam sie z przedmoca i polece el nino. Bedzie lepsza od A6 2008 Ogolnie ramy krossa sie oplacaja jezeli kupujesz caly rower (stosunek cena - jakosc komponentow) rama sama w sobie juz nie zachwyca
PiTii Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 Jeździłem na ramie lvl a4 1.5 roku (a to chyba to samo) gdzieś 5kkm i powiem, że jest ok. Widać że jest dość wiotka no ale nie mam porównania z niczym. na pewno darmowe hamowanie przy sprincie występuje, ale to chyba od moich lichych kół (alexrims 2100). Kolejna rzecz to słaby lakier. Przy mojej ostrzejszej jeździe przez cały rok porysowała się dość mocno. Od silniejszego udeżenia odpryska lakier ale jak ktoś dba to do tego raczej nie dopuści. Najbardziej porysowała mi się jednak podczas transportu (luźne wkładania do bagażnika) i gleb. Myśle, że w takiej cenie (300zł) nie ma konkurencji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.